Limity J dla snajperów (2-4 takty)

Zamiast edukować, trzeba bić mocniej.

3 polubienia

Lata ewolucji pokazuja ze to podejscie dziala… bo z tym edukowaniem to roznie bywa niestety, patrzac co sie dzieje ze swiatem teraz.

no-no-wait-wait

1 polubienie

Lata ewolucji pokazują że waga + moc im więcej tym więcej wypadków
Oczywiście nie możemy wyeliminować wszystkiego robiąc 0.5J na wszystko bo pewien poziom ryzyka jest dopuszczalny to primo
Secundo limity to nie tylko ograniczenia fps czy jouli ale też balans między klasami to dość skomplikowany system który wymaga szerokiego spojrzenia szerszego niż nasze podwórko całe

2 polubienia

To i ja dodam swoje 5 groszy, jak dla mnie zmiana limitów dla klasy snajperów jest trochę bez sensu, tak jak wcześniej wyczytałem w poprzednich komentarzach zdania są podzielone. Ja zgadzam się z @yodaz. Trzeba być odpowiedzialnym i grać odpowiedzialnie, ważna jest też ochrona pt. stalker etc. Dla przykładu, Ja mam 3,3-3,4 J na 0.48 i wg mnie jest to na tyle wystarczająco, żebym miał jakąkolwiek przewagę nad replikami DMR. obniżanie limitów dla czerotaktów całkowicie zabija tą klasę. Ja jestem takiego zdania, że każdy kto używa replik o jakiejś znaczniejszej mocy powinien mieć trochę oleju w głowie. Wiadomo, bezpieczeństwo jest na pierwszym miejscu. Każdy z nas z pewnością bywał na strzelankach typu “no limit”. wtedy liczy się tylko olej w głowie i wzjaemna odpowiedzialność i szacunek, Zmniejszanie limitów czy dywagacja nad 0.20J jest dla mnie totalnie bez sensu przy klasie SNAJPER tylko i wyłącznie dlatego, że przy tych 60-80m naprawdę nie widzę różnicy przy tym czy trafi mnie kulka 0.45 czy 0.48, czy będzie miała 3,2J czy 3,45J, jest to bardziej wygoda użytkownika i same parametry lotu kulki. Reasumując, powinny być dopuszczane widełki, im wyższa klasa tym większe widełki np, 1,14-1,25 / 1,9-2.05 / 3,3-3,45.
ZDROWY ROZSĄDEK TO PODSTAWA.
Jak ktoś straci zęba przy strzale z 3,5J 0,48 z 70m to jest to tylko wina “poszkodowanego”.
Ja jestem takiego zdania, że trzeba trochę poluzować i zacząć się bawić a nie skupiać się na limitach tak jakby to miała być sprawa życia i śmierci, bo 3,3J czy 3,45J to na 80m żadna różnica.

2 polubienia

Na szczęście nikt nie chce obniżać aktualnego limitu. Balans jest zachowany od wielu lat na odpowiednim poziomie co z resztą sam potwierdzasz swoim doświadczeniem

1 polubienie

Zdrowy rozsądek / olej w głowie ma jedną podstawową wadę.

Jest niemierzalny.
Zwłaszcza w warunkach polowych.

6 polubień

Idac tokiem myslenia ze wysokie moce sa niebezpieczne i moze dochodzic do wypadkow ( ze czasem ktos straci zeba czy zostanie blizna po kulce) to moze wogole przestanmy zyc bo przeciez zycie grozi wypadkiem. Zbiorowe samobojstwo rozwiazaniem wszystkich problemow :rofl:

To taka odrobina czarnego humory w swietle ogolnej mody na regulowanie wszystkiego i tworzenie przepisow na kazdy aspekt zycia.

Bawilem sie kiedys w rycerstwo, tam na buhurtach nieraz sie zdarza, ze komus obetna ucho albo, ze sie noga wygnie w kolanie nie w ta strone co trzeba… tam jakos nikt nie placze z tego powodu, kazdy jest swiadom mozliwych konsekwencji ekstremalnego sportu ktory postanowil uprawiac.

Bawmy sie, swiadomi mozliwych konsekwencji, a jak cos sie stanie to sie stanie i tyle. Zagryz zeby i zyj dalej.

Chciałem przeczytać ten artykuł ale wyskakuje mi, że ta strona nie istnieje albo jest prywatna

https://taktycznyszczecin.pl/t/limity-fps-dla-roznych-wagomiarow-kulek-oraz-med/2298

#UMnieDziała

Pewnie dlatego, że masz admina ;p

1 polubienie

Wpis wywaliło do działu archiwalnego - poprawiłem

Potwierdzam, działa

Tak! Zmieni jak dajcie nam spokój, przed chwila kombinowaliacie z boczniakami i teraz znowu robicie coś co jest niepotrzebne i złe. Zajmijcie się organizacja strzelanek a nie denerwowanie ludzi. Pozdrawiam :slight_smile:
Ja nadal czekam aż się zaczniecie @Jaca zabietac za dmrki, które nie są dmr bo one są głównym zagrożeniem ale widocznie kogoś nie stać nada na budę pod magi :joy:
Śmieszne to jest co robicie.

Nie podpalaj się - to jest temat sprzed 6 lat, który sprawił że się zagotowałeś na twardo.

Nie planujemy w tym momencie zmian w limitach, szczególnie czterotaktów.

2 polubienia

To czemu on wyleciał jako nowy wtf XD to chyba jakieś zagranie w stylu dajmy in chleb i igrzyska :smiley:
@kmk
Zamknijcie temat i po sprawie

Nie ma sensu zamykać tematu może ktoś lubi walczyć o order złotej łopaty
Czasem takie wykopy są ciekawe
Nie mniej w tym momencie nie są planowane żadne zmiany limitów to primo
Secundo limit dla poszczególnych klas czy ich klasyfikacja to nie jest efekt rzutu monetą tylko lat przemyśleń doświadczeń i główkowania zatem nie zmienia się tego z dnia na dzień
A nawiązując do op Czterotakty kiedyś były na ciut wyższym ale tendencja w Polsce ogólnie przesunęła się w drugą stronę i przy okazji ostatnich zmian w limitach (2020 jak dobrze pamiętam) zostało to dopasowane

1 polubienie

Skoro lubicie takie sytuacje to spoko :joy:

Dlatego, że @TipsyDiver wykopał go po 6 latach :slight_smile:

@Canada nie sprawdziłeś daty, narobiłeś rabanu, balansujesz na granicy obrażania ludzi. Dobry z Ciebie chłopak, ale odrobina ogłady nie zaszkodzi … :wink:

4 polubienia

ja osobiście jestem za tym aby dmrka była dmrką, a nie pierwszym lepszym AR, a LKM ważył swoje :stuck_out_tongue:

1 polubienie