To bardzo ciekawe bo na taktycznym terminatorka jest sporadyczna i bardzo mało zgłoszeń realnie się zdarza i jest potwierdzanych
Bo trzeba odróżnić termosa czytaj gościa który wie że dostał i nie ma zamiaru nic z tym zrobić od snajpera w ghille który nie ogarnął że dostał
Tak samo trzeba odróżnić gościa biegnącego przez las który nie ogarnął że jakaś kulka na granicy zasięgu puknęła w jego szpej wśród miliona gałęzi
Bo to są przypadki wynikające ze specyfiki tego sportu i są raczej cechą a nie wadą
Musieli byśmy wszyscy chodzić w taktycznych slipach żeby to ograniczyć
Tłumaczycie swoje zachowanie na tamtej imprezie tym, że była słabo zorganizowana… Popełnia sie błąd mowi się przepraszam i robi tak aby było okej a nie z chamskim uśmiechem wali wykręty. Skoro już sami sobie nadajecie prawa to pokazujcie poziom wewnątrz taktycznego i poza nim, jestescie osobami, które reprezentują to środowisko, niegdys będące wspolnym dobrem ale widze, ze jednak juz nie. Nazywacie dnem wytkniecie wam błedów, rewelacyjna postawa. Będę wytykał takie rzeczy bo od tego jest społeczeństwo aby kłaść nacisk ludziom u władzy w ten sposób.
Ograniczenia kostrukcyjne DMR sa po to aby nie było niebezpiecznego wysypu pseudo dmr u ludzi, którzy dopiero zaczynaja a maja emke, cale piekno bylo w tym aby sie postarac o ten prestiż. Waga, trudnosci z operowaniem nią itp. Teraz bierzesz cokolwiek pchasz sprezyne, gearbox i siema jesteś gość. Po co to ruszasz? żeby dwójnoga nie musiec nosic? Ty go kiedykolwiek miałeś na swoim dmr?
Była Bitwa o Bastogne, super zrobiona, miodek. Nie słyszałem tam o terminatorce… Moze idźcie w tą strone bo jak sami widzicie im wiecej serca Ty włożysz w organizacje tym wiecej gracz od siebie doda. U Radka tez jakoś widzę, że ludzie bardziej się starają i wymagają od siebie. Chcemy podnosić poziom czy go obniżać bo robiąc takie kroki obniżamy go.
@TomasZ to z siurakiem pokazało kim jesteś i co w spodniach masz, nie mam zamiaru już wiecej Tobie na cokolwiek odpowiadać a za taki chlew jak teraz napisałeś powinieneś dostać ostrzeżenie. Jeszcze bym zrozumiał jakbym wszędzie się pchał z gębą… Wstyd! Tak tomus 10m spij spokojnie
Kompletnie nie przeczytałeś posta ani jednego ani drugiego i nadal brniesz w przykład który generalnie jest totalnie kontrowersyjny i nic tam nie było jednoznaczne a jedyny błąd jaki tam był to poziom orga no i nasze wyjście za mapę całe 10m bo nie szło ogarnąć czy to miejsce gra czy nie gdzie nadal nie miało to wpływu na bezpieczeństwo ani nic podobnego
Ograniczenia konstrukcyjne dmr występują tylko na kilku imprezach w Polsce i są totalnie zbędne wciąż należy porównywać podobne półki replik gdzie dobry szturm niewiele odstaje oraz miażdżący wpływ braku ognia ciągłego który jest podstawą siły ognia czy to szturmu czy świnek i podstawą klasyfikacji
Ponadto jeśli ktoś pisze że wepchanie sprężyny do specny oznacza zrobienie dmr wykazuje tylko daleko idące braki w wiedzy technicznej czyli potwierdza tym samym że nie powinien się na tym polu za bardzo wypowiadać bo realnie dmrki które mają osiągi po bożemu można policzyć na palcach jednej ręki
Ponadto secundo dodatek który można łatwo odkręcić i przykręcić a także mający milion form nie powinien być nigdy podstawą klasyfikacji
Typowy taktyczny tak samo wyglądają niedzielne gry wystarczy wpaść i zobaczyć polecam i zapraszam
Nie chcę przypadkiem nikogo obrażać, ale zauważyłem, że ta cała drama z boczniakami wychodzi głownie od osób które szczycą się elitarnym mianem “snajpera”. Nie wiem, ego nie pozwala wam odpaść po jednym trafieniu bo macie ciut droższą replikę? Ogólnie nie wiem po co jakieś wycieczki co kto komu zrobił, powiedział. Ale spoko, czyta się fajnie do kawy rano
Łąpcie popkorn
Trochę się rozpiszę –o temacie odpowiedzialności.
Konsultacji z prawnikami – to chyba Panowie „Ctrl+C i Ctrl+V” lub jakaś konsultacja prawna na teleinfolinii z prawnikiem z Ugandy.
Jak już pisałem nie strzelam się w niedziel ponieważ w ASG szukam innego fanu niż strzelania między
10-12, a aktywnej zabawy max do 2 h potem piknikowania na respie.
Wolę milismy – bo tam gra się minimum 10-12 h – gorąco polecam.
Ale do brzegu, na każdej grze, każdy podpisuje się listę imiennie, która jest potwierdzeniem, że się jest , dostaje fanty itd… - i tu uwaga ta lista jest równocześnie pisemnym potwierdzeniem akceptacji regulaminu i zobowiązaniem do jego przestrzegania. Ba tereny gry są wydzielone i uzgodnione z właścicielem/zarządcą a często dodatkowo oznaczone ostrzeżeniami dla osób postronnych.
A tu na TS jest co?
„Odpowiedzialność graczy
a) Gracze przychodząc na grę organizowaną przez Taktycznyszczecin.pl akceptują
jednocześnie postanowienia regulaminiu; „
No tak – ale spotkania TS są na terenach publicznych – otwartych – pola, łąki lasy gdzie każdy ma możliwość być chodzić i nie koniecznie wiedzieć co tam się będzie działo albo znać regulamin
„Kolega mi powiedział przyjechałem, kolega mnie zabrał, nigdy nie widziałem i nie słyszałem o regulaminie itd…”
Kto wówczas odpowiada jak dojdzie do wypadku - a no sprawca i ktoś kto podaje się za organizatora lub osobę zarządzająca/prowadzącą impreze. I to nie ma nic wspólnego z organizacją imprez masowych i tymi przepisami tylko z Kodeksem Karnym.
Bo admin nie posiada żadnego namacalnego potwierdzenia, że ktoś kto się tam pojawił zna zasady / regulamin. ( Z wyłączeniem nieletnich bo pewnie w zgodzie jest info – nie wiem nie sprawdzałem)
A odmienianie we wszystkich możliwych przypadkach „nie ponoszę odpowiedzialności” ale mogę wszystko - nic nie zmieni. Bo ten ktoś powie, że nie miał o tym zielonego pojęcia, a Wy nie jesteście w stanie tego udowodnić bo nie macie żadnego namacalnego dowodu.
Papier przyjemnie wszystko, pod warunkiem, że będziesz w stanie udowodnić, że ten ktoś ten papier przeczytał ba zrozumiał. Dlatego w życiu we wszystkich regulaminach, na każdym możliwym kroku, żądają od Ciebie potwierdzenia, że Ty wiesz i rozumiesz i się zgadzasz – a Wy to błędnie zakładacie.
Bo po wypadku - oczywiście jeśli będzie miał miejsce, to nie poszkodowany a Wy będziecie musicie udowodnić, że go poinformowałeś o ryzyku i regułach.
Przeczytajcie Panowie może go jeszcze raz ale „ze zrozumieniem przyczynowo skutkowym”.
Bo rozbijacie się na drobne o pierdoły a macie mega FUCK UP-a w krytycznym punkcie regulaminu.
Pierwsza ciężko określić spełnia dwa warunki na pewno nie wiem czy ma mechanizm szybkiego wypinania lufy zewnętrznej
Druga na pewno nie ma zatem odpada ale może być fikuśnym szturmiakiem
Zamysł jest taki że jak ktoś chce km na wyższym limicie to ma być to replika z gatunku m249/pk ale żeby nie zamykać dróg to zostały rozpisane cechy które posiadają tylko takie repliki a nie same modele
Musiał byś dowiedzieć się czy ma taki mechanizm i normalnie można wypiąć i wpiąć lufę jeśli tak to mamy to
Przeczytałeś regulamin ?
On zawiera więcej zapisów o tym
Między innymi że gracz musi być zarejestrowanym zweryfikowanym użytkownikiem forum lub takiego użytkownika gościem jeśli nie spełni tych warunków może zostać odprawiony do domu a co się z tym wiąże jako użytkownik musiał zaznajomić się z regulaminem
Ponadto napisane jest że wzięcie udziału w grze czyli przebrnięcie odprawy wymaga zgody na regulamin ponadto każdy gracz jest tutaj świadkiem że gość z nami grał i wiedział gdzie przyszedł i po co przyszedł
Mamy już parę wyroków dotyczących paintballa i za kazdym razem org był uniewinniany
Dalej sprawca był uniewinniany i co ciekawe są to sprawy także małoletnich poniżej 13 rż
Zostało to przeanalizowane dogłębnie zapewniam
Jedyne czego nie zabezpieczymy to osoby postronne które mogą wejść na teren gry ale na to niestety nie ma możliwości żadnych
To już nie jest 2005 rok kiedy sądy nie miały pojęcia z czym to się je aktualnie sędzia odpala YouTube i w 15 min doskonale wie że jak gość był na tej grze z repliką to był świadom wszystkiego i pozostaje mu jebnac młotkiem o drewno i podziękować stronom
z tym kingslajeram to ja nawet nie wiem co się tu odpierdala XDDD
Tak jakby przypierdolka jest dosłownie o to co działo się nie na naszym podwórku. I to na dodatek z sytuacji z przed ponad roku XD
I chuj z waszej perspektywy był fuckup z naszej strony większy bądź mniejszy ale właśnie przez takie akcje zostają wyciągane wnioski i implementowane w regulamin by więcej obydwie strony nie musiały dywagować kto miał lub nie miał racji. Robimy tak by więcej tego typu akcja na naszym podwórku nie miała miejsca.
A i bym zapomniał jeśli tomek faktycznie piznął z tej świni to w niej był akurat typowy limit szturmu.
Kazdemu bengalowi mam tłumaczyć z osobna, ze to udokumentowany przykład mentalności obu waszych znamienitych generałów i dlaczego to nie są ludzie to tworzenia regulaminów i kierowania taktycznym? Bierzecie się za regulamin a sami nie czytacie wypowiedzi to, ze zasypiecie człowieka swoimi tłumaczeniami nie zmienia faktów
Super - miesiąc temu wpadłem na strzelankę. Było fajnie Tartak o tej porze roku jest super fajne miejsce - nic nikomu się nie stało. Pokaż mi punkty o których piszesz, a je spełniłem ? Sa tez podane w regulaminie - ale szczerze nie znam Go.
Przedstawiłem się na forum pod tym nickiem, chyba nie, chyba też nie kliknąłem że będę, wpadłem bo się nudziłem, koledzy mi powiedzieli o imprezie, macie jakieś limity, kurcze nie wiedziałem, nikt mi nie powiedział i nikt mnie nie sprawdził czy mam odpowiedni sprzęt, nikt też mnie nie wyprosił itd… podesłać Ci foty?
Pomijam w tym momencie fakt, że jest grupa ludzi która mnie zna od wielu lat i wie kim jestem i jaki jest mój dawny nick. Ale to teraz nie jest ważne.
My chyba nie mieliśmy przyjemności się poznać?
Teraz lampki się zapaliły?
Założenia regulaminu które mi wyłuszczyłeś są fajne ale dziurawe jak durszlak.
Trochę kolego daleko galopujesz
Oczywiście możemy przed każdą grą podpisywać listę BHP jednak to też nie o to w tym chodzi
Jeśli byśmy strzelali do siebie z FXów to pewnie tak by było a tutj nie ma co popadać w skrajności w szczególności że sam przyznałeś że ludzie cię znają to jeden dwa złamałeś regulamin świadomie
Regulamin ma chronić jeśli ktoś będzie próbował na siłę znaleźć w nim dziurę to pewnie znajdzie bo nie jest on doskonały jest jedynie pomocą
Nie mniej brakuje w nim zapisu że gracz działający na szkodę powinien być odsunięty od społeczności
Pamiętaj że gramy w kulki niedzielne
To nie Milsim - takie mają swoje zasady albo kierunek MON polecam
To nie speed bo to też ma swoje zasady
To niedzielne kulki
Mogę wpaść z mp5 dmr
Mogę wpaść z mp5 szturm
Mogę wpaść mp5 do cqb
A co ciekawe mogę zrobić barretta na 1.15J i wejść z nim do cqb