oczywiście! a jakżebyinaczej!
“ghoost hoody” why not, nawet z pleckami
pełne gille? nosz kur… jak znowu usłyszę, że koleś nie czuje jak na niego kulki spadają to mnie szlag trafi ![]()
oczywiście! a jakżebyinaczej!
“ghoost hoody” why not, nawet z pleckami
pełne gille? nosz kur… jak znowu usłyszę, że koleś nie czuje jak na niego kulki spadają to mnie szlag trafi ![]()
CQB i szturm dla każdego, a kto chce biegać z KM lub DMR musi przejść egzamin organizowany przez administrację taktycznego potwierdzony zaświadczeniem. Wtedy będzie pewność, że tylko ogarnięci gracze tego używają.
Egzamin oczywiście płatny, łatwy do ujebania i drogi ![]()
No kurwa, milordzie. ![]()
To ja już bym wolał aby ktoś miał przeprowadzony “egzamin” pod CQB a nie pod DMR ![]()
Ja to bym najchętniej przychodził na gry z zasadami:
-max 1.9J
-med 0m
-jakiś rozsądny limit rof, którego tańsze i średnie stockowe repliki na lipo 11 na pewno nie przekroczą
-obowiązkowa ochrona twarzy, dłoni i hełm
Żadnego myślenia o medach, czy nie zrobię tym strzałem komuś krzywdy, czy innych mechanikach, wybijających w trakcie gdy z immersji. 100% skupienia się na grze.
Admini mogliby czasami zrobić strzelankę że np. dzisaij limit maks 1.9j czyli same szturmy, bez snajp dmr itp itd. Dosłownie raz na 2 miechy by przecież nie zaszkodziło, abyłob coś nowszego.
Chociaż imho zwłaszcza jak tak gęsto jest w lesie jak teraz, i strzelanka z limit 1.15j czyli repliki CQB ale z full auto to w ogóle byłby fun.
doooobrze , banować ghillie, listki w spokoju zostawić
CQB w lesie się nie sprawdza, bo zamienia się w wojnę artyleryjną ![]()
CO, ALE JAK?!
Nie wiem o chuj chodzi, drugie zdanie piszę tylko dlatego, że te skurwiałe forum nie pozwala mi wysłać wiadomości.
W ogóle to wprowadzić kategorie wiekowe, wagowe i sprawnościowe dla wyrównania szans.
Każda drużyna powinna mieć paru graczy 20-30 lat, z wysoką sprawnością, oraz kilku piwniczaków z otyłością II stopnia dla wyrównania.
Administracja przeprowadzałaby kwartalne testy sprawnościowe aby kwalifikować graczy do danej kategorii. Na strzelankach obowiązywalby system opasek naramiennych w celu łatwej identyfikacji graczy.
Np. piwniczaki z nadwagą miałyby opaskę z sześcioramienną gwiazdą.
Gracze o wysokiej sprawności fizycznej ale małej intelektualnej mieliby czerwoną opaskę z połamanym krzyżem.
Gracze o wysokiej sprawności fizycznej i intelektualnej byliby zbanowani, aby nie zaburzać balansu i nie odstraszać nowych graczy pozostałych kategorii. ![]()
Wyjątkiem byłyby kobiety, one miałyby własną kategorię ogólną z racji małej ilości, a jeśli liczba kobiet byłaby nieparzysta, jedna byłaby dzielona na dwie i grała w obu stronach na raz.
WG mnie to rozwiąże WSZYSTKIE problemy, te prawdziwe i te wymyślone.
Prędzej czy później faktycznie będziemy się strzelać nerfami ![]()
niektóre nerfy mają zajebiste kształty xD
@TipsyDiver popieram pomysł z podniesieniem limitu czterotaktu do 5J, na niektórych milsimach to jest standard, trzeba zachować tylko odpowiedni MED. No i w niedzielne łupanki obowiązkowy wzmacniacz dźwięku wystrzału zamiast tłumików bo by było zbyt OP. Wszelkie wymysły z 1cm skokiem zamka albo lever action też.
DMR is fine as it is, tylko ograniczyć wielkość magazynków do 5-20 kulek (kwestia zbalansowania i wsparcia lobbystów). Niech to faktycznie będzie karabin wyborowy gdzie strzelec musi podejmować decyzję przy każdym strzale.
KM > 6kg i +20% do energii względem szturma też mi się wydaje rozsądne. Trzeba wziąć pod uwagę że gracz biegający z tym komfortowo jest statystycznie łatwiejszym celem ze względu na gabaryty.
Szturm jest ok ale magazynki 1500 kulek są trochę OP.
A możesz podać przykład takich milsimów? I skoro powołujemy się na większe gry to limit kmu to 1.9 i wiele replik które na taktycznym są wykluczone z tej roli to na imprezach już takowymi są. Przykładami takich replik to RPK, BAR, M27 IAR
Berget w Szwecji, UtahAirsoft i kilka eventów w Danii. Nie ma tego dużo i są raczej organizowane na odpowiednich terenach. Może przesadziłem z 5J ale mając do wyboru 2.8J DMR i 3.3J czterotakt wiadomo co jest skuteczniejsze.
Co do KMów (i ogólnie ASG) to nie jestem zwolennikiem wymagania wierności palnym odpowiednikom, niech se wiara lata z czym chce byle spełniało wymogi. Skoro wojsko nie miało problemu z przystosowaniem BARa czyli typowego battle rifle z 20 nabojowym magazynkiem do roli LKMu to ja tym bardziej.
Facts check:
"Sniper rifles If you want to play as a sniper your gun must look like a sniper rifle with scope and bipod, no mp5/uzi/m4/ak47 etc with scope are allowed as sniper. Semi-snipers are only allowed to be tuned to max class 4 (Se class list in chroning/saftey distances) The only Semi-snipers to qualify to class 5 & 6 are Barrett m82, OSV-96, AR-50, CheyTac 50 BMG, snipex alligator and other 50.cal snipers alike. Dragunov may be tuned up to class 5. Bolt action snipers are allowed to be tuned to class 4-6. Rapid-loading repeating weapons (e.g. straight-pull bolt action and lever action rifles) may not be tuned above Class 4. This includes any manually operated repeating system that enables significantly faster follow-up shots than traditional bolt action rifles."
Zapis ten dotyczy tylko “Heavy Sniper” - replik .50BMG traktowanych jako antymaterial rifle.
Klasyczne snajpy mają 3.3J.
Źródło:
Pamiętam, że ekipa ze Szczecina specjalnie jechała z Barretami, aby wbić się w klasę.
Przy tej mocy MED wypada w okolicy 50m, co czyni klasę absolutnie bezużyteczną na naszych terenach ![]()
Haha to DLA wszystkich co sie tak panicznie boja Jouli ![]()
@Gawron89 a Ja mysle ze taka dodatkowe klasa to byloby swietny smaczek dla zapalonych snajperow I ciekawy dodatek do kazdej rozgrywki.
Jak kazdy biega na 1.9j to poziom taktycznosci rozgrywki rowna sie ruski soldat WW I "urrra I do przodu. "
Dodalbym jeszcze klase HMG dla ciezkich karabinow do obrony pozycji stacjonarnych, takich z ktorych nie da sie strzelac z reki, tylko na trojnogu powiedzmy albo z gleby. Wtedy duza moc, duzy magazynek I fully auto.