jedyną nieporęczną rzeczą jaka jest w KMie jest box, wystarczy dobry pas na plecy i jest ok. No chyba, że jesteś masochistą i chcesz biegać z M60 lub PKMem
Ale ja to pisze, że ja tak to zrozumiałem ;p.
ja wchodzący na serwis do gawrona
“Zrób mi na limit szturmu, nie ma szybkiej wymiany lufy i atrapę paska ładującej wiec 1.9J musi być :(”
replika o której mowa:
ale on jest na HPA, to sobie tylko redukujesz ciśnienie ![]()
To co napisałeś 9 listopada 2022 roku, na zawsze pozostanie w moim serduszku.
“Prawdziwy KM działa tak, że może strzelać dłużej, a nie dalej.”
Dla mnie KM duża siła ognia. Mały dystans.
Jeszcze jakbys sprecyzowal co wedlug ciebie jest siłą ognia …
Zamiast konkretów - farmazony.
ps. Nie kazdego interesuje milsim. Robienie kolejnych problemow ktore rozwiazac moze tylko wieksza ilosc kasy jest bardzo kiepskim pomyslem.
Jak chcesz mały dystans i dużą siłę ognia to zrób sobie cqb 40 rof i drum mag. I nie musisz latać z długą i ciężką repliką.
wtedy nie trzeba udziwniać z żadnymi taśmami czy wagą
Chodziło mi oto, że wystrzeliwuję duża ilość kulek. A jest celny na małym dystansie „jak pisałem jestem w ASG świeżakiem". I takie moje było zdanie ;p.
@Mszaaan prawdopodobnie tak, bywam kilka razy do roku na niedzielnych rabankach.
Ja poprostu zawsze agituje za tym aby bylo wiecej skupienia na grze I dobrej zabawie a mniej bania sie wlasnego cienia I bolu dupska o detale.
Jestem za tym aby bezpieczenstwo zwiekszac poprzez uzywanie wlasciwych, dobrej jakosci ochraniaczy a nie poprzez limitowanie mocy replik.
Większym problemem niż limity mocy jest nierównowaga replik podczas podziału stron. Aczkolwiek jest to problem mega trudny do przeskoczenia z uwagi na luźny charakter strzelanek.
Bawienie się w limity/wagi i inne ograniczenia jest próbą ratowania problemu nierównowagi ilości replik po obu stronach.
Niestety, dopóki wszyscy poza KMami nie przerzucą się na na GBB, to tego nie odtworzymy. Minimalnie większa moc to zastępuje.
Dlaczego na GBB?
Bo zamiast się przegrzać, to się przechłodzi i masz realistyczną ilość kulek w ciężkim magazynku.
Na takie coś to bym nawet mógł wyjść z piwnicy.
Co do amunicji no to tak nie do końca. Bo kto zabroni zwierzakowi podpiąć boksa na 1500 kulek do ar-15 i pruć ile wlezie. Niedzielne strzelania to nie duże gry po 24-48 godzin jak milsimy czy larpy. W limity kulek na replikę bym nie szedł bo nie ma to są bardzo sensu. Jest problem ze sprawdzaniem na grach mocy replik a co dopiero ktoś będzie sprawdzał kto ile ma kulek. Według mnie aby mieć km lub dmr powinna być to replika broni która takowym jest i problem rozwiązany
Co do kmu to ogonie sprawa nie jest taka łatwa. Owszem km nie musi być celny ale ma skutecznie zasypywać przeciwnika amunicją. Tak w ASG jak i w realnym działaniu. Musi mieć zasięg aby przeciwnik siedział za zasłona w odpowiednim dystansie
“Ja nie wiedzioł, ja niechcioł”, a tu kontrowersje większe niż przy powrocie Mandaryny do Wiśniewskiego. Nawet stare dziady wylazły na światło dzienne …
Wrzucasz granat do szamba, i nie wiesz, że będzie smród?
Gawron, toż przysięgłbym, że celowo zadziałałeś, żeby coś się działo w sezonie ogórkowym ![]()