Preferencje graczy dotyczące sposobu klasyfikacji i limitowania replik

No wlasnie do tego pije.. zbyt male sa roznica miedzy ich zasiegami, to powinno byc jakos ograniczone. Zeby faktycznie byla taktyczna roznica w uzywaniu snajpy/DMR/szturma - Bo 10m roznicy zasiegu to jeden wielki Ch**.

W klasach nie chodzi o zasięg, bo kiepska DMR na 2.8J strzela tak jak dobry szturm na 1.9J.

Snajperka – dźwiga ciężkie kule, jest cicha, ma wysoką precyzję z uwagi na mechaniczny, zamknięty układ. Nic nie będzie równie celne.

DMR/KM – mają handicapy w zamian za wyższą moc; powinny być dłuższe lub cięższe, z wymuszeniem minimalnej odległości strzałów. Świetnie gdyby przy tym nie wyglądały jak gówno (kij od szczotki z lunetą/boxem).

Szturm/CQB - róbta co chceta.

Nic nie będzie celniejsze niż snajpa, nic nie ma większej siły ognia niż KM i nic nie jest bardziej uniwersalne niż dobry szturm.

2 polubienia

Tak naprawde idac ta logika tylko szturm z box magiem I jestes OP. Kosisz krzaki, walisz seria po 100kulek Bo co tam jesli masz 5k w magu, wciaz zwrotny I w miare wygodny.

Pytasz Tu o preferencje @gawron wiec przedstawiam swoje.

Snajpa - maksymalny zasieg I precyzja

DMR -maxymalnie 75% zasiegu snajpy ale semi auto, opozniacz elektroniczny - strzal co 1/2 sek.

Szturm- max 50% donosnosci snajpy, 2/3 zasiegu DMR, full auto no limit ROF

Boczniak - max 50% zasiegu szturmu.

Dodalbym kategorie CKM dla symulacji ciezkich, stacjonarnych karabinow maszynowych kalibru 50. Zasieg jak DMR, Full auto, no limit ROF i to by byly rzeczy typu pelnowymiarowe dzialko gatlinga, browning na trojnogu itp.

Napewno sporo osob sie ze mna zgodzi ze takie zaklasyfikowanie wplyneloby pozytywnie na taktycznosc rozgrywki.

2 polubienia

Panie ale pisząc tu co kiedyś napisałem gdzie indziej - strzelasz kulkami z plastiku co ważą mniej niż pół grama, ptak w lesie pierdnie i już kulka poleci dalej, jak będziesz mierzył zasięg? xD

1 polubienie

po co? Pts 250kulek każdy… :wink:

Jeszcze raz mijasz się z fizyką. Zakładają pozostanie ze snajpą na 3.3J, to DMR miałby mieć okolice 2.1J, szturm 1.3J, a na boczniaka zostaje Ci jedynie AEP cymy albo klamka z bazaru bo nic innego nie wygeneruje 25m zasięgu.
Bezsensowna kastracja, która sprawi ze w leci szturm nie przebije najmniejszego krzaczka.

Ja bym poprostu podniosl limit snajpy do 5j a potem dostosowal reszte.

2 polubienia

@TipsyDiver przypomnij proszę czy pojawiasz się na strzelankach z TSa? Czy mieliśmy się okazję poznać?

1 polubienie

To da Ci jakieś 125-130m na snajpie zamiast 100m. DMR musiały mieć relatywnie 3J, szturm zostać na 1.8J.

Powodzenia xD

Michael Jackson Eating Popcorn GIFs | Tenor

3 polubienia

Ignorowanie fizyki, bezpieczenstwa i realnego swiata bo ja chce takie procenty … to żart a nie dyskusja. To nie gra komputerowa z kiepskim balansem gdzie mozna zmieniac parametry o kilka procent i patrzec na srednie.

Najgorsze w tych wszystkich zmianach jest ze sa robione specjalnie pod “nie uzywam kmow wiec tnijmy kmy, nie uzywam 4 taktow wiec je znerfijmy” czy moj ulubiony - znerfmy wszsytko tak zeby swiezak bez doswiadczenia z stockowa replika mogl konkurowac z doswiadczonymi teamami.

Rozumiem poprawianie bezpieczenstwa, bo za tym lobbuje od 15 lat.

Ale zmiany tylko zeby wykosic pewne klasyfikacje replik ?

Zamiast dmr mode proponuje zrobic strzelanki - max szturm, bez kmow, dmrek i 4 taktow. Tak jak gralo sie 15 lat temu.

Tak jak mowilem na ostatniej strzelance. Zamist nerfic repliki proponuje - jak ktos gra juz conajmiej 5 lat - obciac jedna reke. Jak ponad 15 - obie. Zeby swiezacy mieli lepiej :slight_smile:

Bo wiadomo nic tam dobrze nie buduje srodowiska jak skupianie sie na osobach nowych bez pasji i checi.

11 polubień

pytanie o leavery jest bezsensu, bo z 4taktu można zrobić 2takt :sweat_smile:

pytanie o dodatkowe bajery na replikach 1,9J+ jest podchwytliwe, bo wspomina optyce i dwójnogu, a pomiędzy jest zgrabnie wepchnięty limit strzałów na sekundę :wink:

robienie kma z tych obrotówek WE mija się trochę z celem, oczywiście jeżeli ktoś chciałby to rozbierać i się z tym męczyć aby zrobić w tym 2,3j to czemu nie, ale wyklucza go w tym momencie pytanie czy KM powinien mieć konkretną wagę

wg mnie to byłyby dobry parametr jaki handicap do KMowania, zamiast że tylko m249 może być.
W sensie, że waga powyżej X kg może być klasyfikowana jako KM.

nie wiem jaki handicap
ja mam budy full metal i nie wyobrażam sobie zamienić ich na plastikowe specny

a te miniminiminiguny od WE to ważą dopiero coś jak zasypiesz kulkami

1 polubienie

że replika aby była klasyfikowana jako KM ma mieć powyżej odgórnie ustalonego limitu wagi, taki handicap. Aby nie mieć własnie plastikowej specny która waży mniej niż porządna buda z tajwanu, a jest KMem z pół dzula więcej limitu

no dla mnie to żaden handicap :smiley:
i tak można odchudzić montując front i kolbę inną

KM ma być niewygodny dlatego jest 2,3J
a DMRa ma być długa i DMRą, a nie Mką specny z dopchaną sprężyną

1 polubienie

Friku czy ty miałeś w szkole podstawowej nauke czytania na języku polskim, czy już zrezygnowali z tego całkowicie?

i tak można odchudzić montując front i kolbę inną

Jeśli w regulaminie byłoby napisane, że replika ma ważyć powyżej 5 kg aby być klasyfikowana jako KM i mogła korzystać z limitu 2.3j, to jak ty chcesz to obejść odchudzając replikę wymianą frontu i kolby?

Mszaan ale to ty zacząłeś od dupy strony :smiley:

cytując mnie wyrywkowo na temat WE miniminimi :wink:

a ja tłumaczę, że metalowa buda w KMie to żaden handicap jak już decydujesz się z tym biegać :wink:

dobra to chyba jesteśmy na tej samej stronie, że dla zachowania jakiejkolwiek logiki, jeśli coś ma być uznane jako KM to powinno swoje ważyć?

oczywiście, że tak
Zawsze mówiłem, że KM ma ważyć przynajmniej tyle co metalowa buda M249, coś około 4kg+ z tego co pamiętam.
A DMRa ma być DMRą, a nie mką na sterydach.

2 polubienia

Sory, że się wtrącę w tę rozmowę ;p ja jako świeżak w ASG rozumiem to, tak że

1. KM ma być ciężki.

2. nie poręczny do biegania z dużą sila „ognia (J)" i dużym zapasem ammo ;p.