Preferencje graczy dotyczące sposobu klasyfikacji i limitowania replik

Ale to i tak nie ma sensu bo nikt z tym nie będzie latał. Ludzie latają z MP5kami z dumami i chcą by to było KMem (takie przerysowanie dla zobrazowania). Jakby mogli to by magi po kieszeniach i skarpetkach chowali żeby szpeju nie nosić bo się upocą. Takie rzeczy z .50 i ckm to tylko na zorganizowanych imprezach

@Tooper jakbym miał hajs na spoko budę i aby to zrobić na tip top to bym biegał z .50tką cały czas :smiley:

@TipsyDiver 1,9j nie równy 1,9j, a do tego skill nie równy skillowi

Co się w to kwalifikuje? Chyba tylko rodzinka MG44 i porządne miniguny

ja to tu zostawie xD

2 Likes

Jeżdże po milsimach i innych gra w całej Polsce.

Ktoś tam wymyślił proste zasady kategori i limitwo broni.

Do tego jeszcze dochodzi pojemosc magazynkow na poszczególne kategorie replik.

Zapewne każdy znajdzie jakieś luki lub inne uchybienia, ale zawsze to może być jakiś punkt wyjściowy u nas w srodowisku

Gdzieś był temat robienia z 9mm dmr-ki, ale nie mogłem znaleźć. Ja to tu tylko zostawie

1 Like

no na milslimach broń wsparcia ma tyle co szturm, ale za to ma więcej kulek do dyspozycji

1 Like

I jeszcze dochodzi waga

Zasady simowe są super na zamknięta grę gdzie jest pełna kontrola nad graczami którzy płacą grube pieniądze za realizm działania
Tutaj odpada ograniczenie ilości amunicji czy magazynków bo jest to nie egzekwowalne i nie sprawdzalne także nie ma sensu tworzyć fikcji

1 Like

Niestety masz rację, a banowanie kogoś za kilka kulek więcej w magazynku pozostawiło by niesmak. Ale nadal nie wiem jakie jest ostateczne rozwiązanie sprawy DMRowców. 1s sniper delay troche to ratuje ale dyskryminuje graczy z mosfetami które tego nie obsługują (np HAL ma 2s opóźnienie)

W zasadzie nie ratuje nic bo w sumarycznym rozrachunku poza niesmakiem starych graczy którzy zrobili przesiadkę na szturmy to efekt jest żaden
Spadła ilość dmr na grach a jednocześnie presja ognia wzrosła właśnie że względu na to że topka wzięła szturmy z bębnami i zamiast strzelić 5 kulek z daleka to skracają odległość i sypią równo
Ciężki wielowątkowy temat

2 Likes

1s delay to trochę dużo nawet za dużo uważam Delay jak już ma być to niech będzie ale jakiś rozsądny typu nwm 0,5s ale tak czy siak ograniczanie osób które zainwestowały żeby mieć taką replikę to trochę nie fajne

Podaj mi proszę imprezę gdzie niby grube pieniądze się płaci i czym według Ciebie są te grube pieniądze

grube pieniądze za realizm działania, a nie za impreze napisał

1 Like

Na milsimach nikt nie ma kontroli nad graczami i nie ma realizmu działania. Ograniczenie kulek jest umowne, więc większość ludzi wypierdala się na to koncertowo, a szczególnie ludzie z kmami.

Reg wrzucił tabelkę które rozwiązuje bardzo dużo problemów, ale pozostaje jak zwykle rozpierdalanie tematu na atomy przez to środowisko. Co zabawne, te atomy które powstają można jeszcze szybciej rozwiązać niż główny temat.

zapomniałeś o ludziach z głową, co wyjebali hajs aby się pobawić, a nawet nie mają możliwości zrobienia elektroniki blokującej strzał :smiley:

a zastąpienie dmrek wyżyłowanymi szturmami z bębnami to żadne rozwiązanie.

DMR powinien być DMR
LKM powinien być LKM
tyle w temacie

4 Likes

To jest właśnie problem, który powstał przez rozjebanie tematu na atomy. Rozwiązanie: wyjebać drumy.

1 Like

A jaki to wogole problem chcecie tutaj rozwiazac ?

Bo z tego co zrozumialem Kleszcza przez którego cały ten pomysl z DMR mode wyszedl chodzilo o to zeby nowi gracze sie nie zniechecali przychodzac z stockowymi replikami i dostajac ciezki łomot.

Zadne zmiany ktore byly tutaj podniesione tego nie zmienia.

Wprowadzenie zasad milsimowych w zaden sposob tego nie zmieni… Zamiast druma wezme 4 hicapy - bedzie lrzejsza replika i jedyna roznica ze trzeba bedzie troche czesciej podkrecac.

W jakim swiecie sytuacja gdzie ktos z stockowa replika z kiepsko ustawionym zazwyczaj hopkiem, bez kolegow ktorzy wespra albo takimi ktorzy boja sie wychylic zza górki i wesprzec, bedzie mial szanse przecieko teamowi doswiadczonych osob z minmaxowanym praktycznie wszystkim, w ghillach z porzadnymi optykami i znajomoscia terenu oraz zgraniem i łącznością.

Nie wydaje mi sie tez zeby banowanie drumów, dmrek, lekkich kmow, Ghillarzy, bezgłośnego HPa czy inne zabawne pomysly cos zmienily.

Nawet strzelanie tylko na stockowych replikach nie pomoze bo sa juz stockowe repliki ktore nie potrzebuja za bardzo tuningu i jedyna kwestia jest ilosc kasy jaka zamierza sie wydac.

Strzelanki tylko dla świezakow ? Ale wtedy frekfencja bedzie mizerna i kto to niby bedzie prowadzil ?

Gawron prowadzi szkolenia co jakis czas i chwała mu za to.

Jakies inne pomysly ?

3 Likes

To uzupełniając zbiór zabawnych/absurdalnych pomysłów możnaby jeszcze rozważyć

1. Minimalny wskaźnik BMI gracza - w końcu nie może być tak, że ktoś ma mniejszy hitbox i jeszcze szybciej biega bo to buduje nieuczciwą przewagę pomiędzy graczami

2. Minimalna masa wyposażenia bo nie może być tak, że ktoś w upał 30 stopniowy założył na siebie pasoszelki albo sam pas i teraz ma nieuczciwą przewagę nad kolegą w pełnym cirasie albo ospreyu z hełmem z przyłbicą
    :wink:

6 Likes

popieram, wpisuje się w moją ideę wyrównania szans. Do tego jeśli jeden gracz jest gruby, a drugi chudy, to temu chudemu trzeba dać kamienie do plecaka, aby nie był zbyt sprawny w porównaniu do grubasa.

2 Likes

aż bym se pobiegał w ospreyu w 30C, ale czasu brak :confused: