Grab prawie oplułem ze śmiechu telefon czytając twój wpis. M16 nie dostało w zamian za opiekę i prace porządkowe.
Porozmawiaj z Marcinem jak to wyglądało a przestaniesz pisać śmieszne rzeczy
Popieram, na Jęczydole zawsze słaba frekwencja bo wpisowe 20-30zł i potem słychać jęki za co taka kasa itp, zresztą na innych “płatnych” imprezach takie samo biadolenie jakby zapłacili miliony i wymagania z kosmosu.
A ja mam takie pytanie. Powiedzmy, że jest zgoda właściciela terenu na wejście. Co się stanie jak ktoś tam sobie krzywdę zrobi? Kto odpowiada?
właściciel terenu
była kiedyś o tym dyskusja i to jest tak zagmatwane prawnie, że o ja pier…
Ten kto sobie zrobił krzywdę, bo zgodnie z regulaminem na każde spotkanie TS przychodzisz wyłącznie na własną odpowiedzialności, zarzekasz się nie rościć odszkodowania od innych.
Wyjątkiem jest celowe działanie innego gracza…
Ale jak w coś wdepniesz, czy na CQB czy w lesie … Trzeba było pod nogi patrzeć.
Nie mniej - właśnie dlatego żaden właściciel takiego obiektu nie chce wydać zgody na papierze
A masz to zrzeczenie na piśmie?
Weźcie i zajmijcie się tym co macie, zróbcie lokalne scenariusze, jakieś spotkania mniej lub bardziej airsoftowe, jakieś zawody.
A nie wy gadacie o polu do gry za >100k PLN, jakiś stowarzyszeniach jak wy nawet grup airsoftowych nie umiecie/nie chcecie zrobić XD
Ja bym proponowal wprowadzenie na stale przed kazda strzelanka obowiazku podpisania dokumentu ze zrzeka sie wszelkich roszczen i prawa do odszkodowan w razie jakiegokolwiek wypadku w trakcie gry. Ze przystepujacy do gry ma pelna swiadomosc tego iz moze go spotkac uszczerbek na zdrowiu lub nawet utrata zycia w skutek nieprzewidzianych okoliczmosci i z wlasnej woli bez przymusu mimo tego decyduje sie brac udzial.
I nie podpiszesz, nie grasz…
Szczepan grupa airsoftowa a stowarzyszenie zrzeszajace graczy to calkiem rozne rzeczy, tak jak zarzadzanie na skale mikro i makro… inne klocki inny cyrk. Pozatym jedno jest oficjalne i legalnie zarejestrowane a jedno umowne i bez zadnej osobowosci prawnej.
Skoro nie umiemy (jako środowisko/zbiór ludzi) prostych spraw zrobić to tych trudniejszych tym bardziej.
Z doświadczenia wie że 95% co pisze to z tych “weźmy i zróbcie coś”
Nie mniej tym co się chce sztandar w rękę i wio!
Nie wiem czy zamknąć ten temat bo w już dawno popłynęliśmy od tematu, czy iść dorobić popcornu
2 w 1
zamknij ten i poczekaj na nowy
Być może ale nie wdrażałem się w temat
Idź, dorób popcornu.
Ja patrzę z nadzieją, że może któryś z tych tryskających dobrymi chęciami kolegów zaweźmie się w sobie (bardzo po polsku: “Co, ja nie dam rady? Potrzymajcie mi piwo!” ) i przestanie gadać, a zacznie robić.
Bo na razie to faktycznie głównie gorące powietrze w tym jest…
@Errhile ja nie chce gasić zapału, ale pewnie podobnie jak Ty przerobiłem już udział w różnych fundacjach i stowarzyszeniach. Wiem ile papierków się robi, kiedy okaże się ze zarobiliśmy 1zł w skali roku, wiem jak głęboko trzeba wchodzić w dupę prezydentowi miasta, dyrektorowi obiektu X czy Y itd.
Liczę może ktoś młodszy, kto jeszcze nie zdarł sobie kolan o biurowe dywany, aby coś załatwić pociągnie temat …
Panowie, 40km od Zs jest profesjonalne pole Airsoftowe z helikopterem w lesie, bunkrami, pojazdami, kiblem, sklepikiem itd itp. Zguglujcie sobie Blackfield airsoft w Altwerp. Najblizszy event tam to 1 i 3 marzec. Jeżdżę tam regularnie, organizatorzy fajnie gadają po angielsku i nie ma żadnego problemu z niczym. Wjazd tam 25 euro kosztuje ale zabawa jest przednia i warta każdego ojro centa
Jest piro
no fajnie. ilu tu obecnych umie niemiecki?
cała strona po niemiecku. ja tego nie przeczytam.
wiesz, że większość naszych replik musi mieć pozwolenie aby z nimi wjechać do niemców?
jest piro. obstawiam, że tylko kupne omarkowane jako asg.
a jakie tam limity?
a no i jakie koszta wejścia w €?
A masz replikę z biciami Waffenamt’u?
Bo jak nie - a ten sam problem ma każdy, kto nie kupował repliki w Niemczech - to kontrola tamtejszych glin może się skończyć bardzo nieprzyjemnie. Tak nieprzyjemnie, że konfiskata (i następnie zniszczenie) replik będzie ulgowym wywinięciem się ze sprawy.
Znam osobiście dwa takie przypadki.
Zapraszam podbić do mnie na niedzielnym strzelaniu(gość z krzyżami na kominiarce) wyjaśnie co i jak. Podpowiem również jak zrobić wszystkie wymogi na bumcykcyk za 45zł. Frik, użyj tłumacza i przeczytaj mój wcześniejszy wpis xD