Opuszczona szkoła w Policach, ostatnia nadzieja na godziwe CQB

No dobra to pytanko ile taki wstęp na taką halę 400 m byłby w przystępnej cenie ? 30-40 zł ?

Nawet niech będzie 5 dych od łebka to przy dobrej organizacji i przy fajnej hali będzie wieeeeeeeeeeeeeeelu chętnych.

Opuszczony magazyn można niewielkim kosztem i ̶n̶i̶e̶w̶o̶l̶n̶i̶c̶z̶ą̶ charytatywną pracą aesgejów doprowadzić go do ładu. Wystarczy znaleźć właściciela. Nie trzeba nawet stawiać kulochwytów, wystarczy wyjścia od strony koni zabudować.

Brzmi jak: “Wystarczy kupić ziemię, dlaczego jeszcze nie masz własnego domu?!”

Wtedy to się dopiero zacznie ogarnianie tematu. Znaleźć miejsce, rozplanować jak zajebiście będzie i pomarzyć na forum to pryszcz. Znaleźć człowieka, który wydał na obiekt kilkaset tysięcy złoty i przekonać go, aby za frajer pozwolił nam tam wejść i postrzelać sobie z plastikowych kulek przy zerowym zysku dla niego … to dopiero sztuka :wink:

Zasada Pareto 80/20:
80% pracy - czyli znalezienie miejsce i namierzenie właściciela to 20% efektu.
20% pracy - czyli przekonanie właściciela do wydania zgody to 80% efektu.

2 polubienia

Nikt nie mowi ze przy zerowym zysku… niech nawet wezmie 1000 zeta za dobe udostepnienia obiektu… wlasnie dlatego dobra sprawa sa wszelkie zrzeszenia i kluby bo gdyby taki szczecinski klub asg zbieral comiesieczne skladki od kazdego czlonka powiedzmy 50zl od glowy to spokojnie bylby budzet na wynajecie takiego miejsca nawet co drugi tydzien… tak mi sie wydaje, no a takich 5 dyszek w skali miesiaca to chyba nikt nie odczuje, teraz to jak 2 kawy na miescie i to wcale nie jakies z kosmosu.

2 polubienia

jeżeli byłoby odgórnie powiedziane zakładając, że taki obiekt by był za hajsy to odgórnie musiałoby być, że tylko płacący mają dostęp :wink:

ostatnio ktoś kilka razy pytał o repliki z całym wyposażeniem do nich za 500zł… więc ten tego :stuck_out_tongue:

to jest spoko pomysł ja bym się zapisał do takiego klubu jakby ktoś założył

2 polubienia

Taktyczny Szczecin ma chyba status stowarzyszenia? Zawsze można zacząć pobierać składki członkowskie :stuck_out_tongue_closed_eyes:

1 polubienie

Jeżeli te składki członkowskie by coś zmieniły na plus, to ja jestem jak najbardziej za. Może wtedy jakaś mała garstka zaczęła by traktować tą “zabawę” bardziej na poważnie :stuck_out_tongue_winking_eye:

4 polubienia

Podobają mi się wasze wizje tak bardzo oderwane od rzeczywistości polskiego systemu prawnego :wink:

15 polubień

Z tego co wyczytalem w zrodle “internety” to gdyby bylo to zrobione w formie np organizacji charytatywnej a kazdy cos w tym robiacy bylby wolontariuszem, zakladajac 100% funduszy przenaczanych na niedochodowa dzialalnosc na rzecz graczy to w teori nawet mityczne, przerazajace polskie prawo nie powinno robic problemow.

2 polubienia

XD W skrócie, działamy charytatywnie w naszym wlasnym interesie

3 polubienia

Znajomi z klubu strzeleckiego M16 (kilkanaście osób) dostali 4-piętrowy bunkier od władz na własny użytek, w zamian za dbanie o to by się nie rozpadł. W środku same luksusy, a w planach strzelnica. Opłaty znikome, głownie za prąd i wodę. Ze składek nie mają nawet 6000 rocznie, a to funkcjonuje. Na nasze potrzeby, podobnych rozmiarów budynek (może z cieńszymi ścianami, żeby dało się to przerobić), to byłoby aż nadto.
Sensownie zrobione stowarzyszenie czyni cuda. Rozpisać jakieś cele statutowe jak promowanie proobronności, rekreacji na świeżym powietrzu, rozwoju lokalnej społeczności, czy takie tam. 2-3 imprezy “pod publikę” rocznie i wszyscy zadowoleni, cele statutowe zrealizowane.

3 polubienia

brakuje mi tu kogoś kto coś napisze, a że nie mogę się powstrzymać…

Nie krępuj się :smiley:

Przeciez na impreze za 20 zł na rozbudowanym polu paintballowym nie bylo ostatnio chetnych … Co za mrzonki.
Do tego sam rozpadajacy sie budynek za 6000 rocznie ? Na oznaczenia stron za 10 zł sztuka brakuje … Przeciez nawet ten budynek ze zdjecia nadawaloby sie na pare osob max.
Do tego zeby od miasta dostac cos takiego “za darmo” to trzeba miec troche wiecej pleców ;p Albo mega farta.
Podoba mi sie ten oczywisty ton - wezmy i zrobcie :smiley:

4 polubienia

@Grab dokladnie to o czym piszesz. O to to wlasnie chodzi. Odpowiednia papierologia czyni cuda. Jakby z ta proobronnoscia wyskoczyc to jeszcze nam poligon udostepnia za darmo xD

@kocur taki budynek na cqb na 40 osob wystarczylby calkowicie, 4 pietra, zero okien, super na latarkach i z optoelektronika scenariusze ( strzelalem sie na czyms podobnym w UK i bylo super a ludzi masa)
Jesli ktos ogarnie stowarzyszenie i taki budynek i zagwarantuje ze przynajmniej 2 razy w miesiacu bedzie tam CQB to sam z przyjemnoscia wyloze te 6 tys rocznie jako uprzejmy darczynca na rzecz spolecznosci jesli naprawde tak ciezko uzbierac 10zl na znaczniki jak mowisz.

1 polubienie

spoiler: dosłownie już to zrobili
Podziękowania dla Kleszcza.

3 polubienia

Rozwiniesz temat?

Bastogne to teren wojskowy i strzelamy się tam legalnie, dzięki stowarzyszeniu, o którym większość raczej nie słyszała i działaniom Kleszcza.

1 polubienie

Tylko tam jest chyba trochę inaczej, bo dogadali się z wojskiem. Tam jak ci od motorów :man_shrugging:t2:

Kocur. Mieliśmy jechać w kilka osób, ale tam są tylko bio i nam się odechciało :sweat_smile:
Z opaskami całkowicie zgadzam