Jak grać w Airsoft i nie być “Groszkiem” - szkolenie dla młodych/nowych graczy

**Jeśli:**

• zacząłeś przygodę z ASG,

• jesteś “młodym” lub “niedoświadczonym” graczem,

• stoisz za drugą lub trzecią linią drzew w czasie walki,

• przeraża Cię technologiczny poziom innych graczy i myślisz, że z podstawową repliką nie możesz się dobrze bawić…

to temat dla Ciebie.

Na planowanym szkoleniu dowiesz się:

1. Jak praktycznie przygotować się do rozgrywki,

2. Co kupić, a czego nie kupować,

3. Jak nie zgubić się w lesie i zawsze trafić na respa,

4. Jak poprawnie ustawić replikę którą już posiadać i co zrobić aby skutecznie jej używać,

5. Jak poruszać się po terenie rozgrywki i w lesie - zarówno solo jak i drużynowo

6. Kiedy podejmować walkę

7. Jak poradzić sobie z liczniejszą grupą przeciwników

8. Jak wykorzystać teren w walce

9. Co zrobić, aby wrócić do domu usatysfakcjonowanym po niedzielnej strzelance :wink:

O mnie:

Nie jestem taktycznym nietoperzem ninja, nie mam doświadczenia komandosa, nie znam wojskowych zasad operacyjnych, a nawet nie wiem jak zorganizowany jest łańcuch dowodzenia w wojsku i Ty też nie musisz tego wiedzieć - to ASG nie wojo :wink:

W praktyce w airsofcie siedzę od 9–10 lat, a od prawie 8 lat komercyjnie zajmuję się serwisem replik, sprzedażą sprzętu itd.
W czasie rozgrywek najczęściej gram solo z lepszymi lub gorszymi wynikami, ale często w pojedynkę zdarza mi się powstrzymać grupę 3-4 młodych graczy, oflankować drużynę przeciwnika, wchodząc im bez problemu na respa, albo biegać po lesie z pistoletem 0,5 J i ubić 7 przeciwników pod rząd . Więc coś tam o tym sporcie wiem :wink:

Po tylu latach taką samą przyjemność sprawia mi bieganie z repliką droższą niż auto mojej Żony (nie mówcie jej o tym), jak i prawie stokową repliką. Chciałbym pokazać wam, że wartość sprzętu nie jest czynnikiem dominującym na polu airostowym :wink:

Plan działania:

Szkolenie będzie miało formę praktyczną - trochę gadania, strzelanie, dużo gadania, strzelanie.
Z tego tytułu wymagam: sprzętu ochronnego, repliki do 1.9J i plecaków z wodą i jedzeniem.

Gracze niepełnoletni: zasady zgodne z TS - osoby poniżej 16rż. muszą posiadać opiekuna prawnego na miejscu, powyżej zgodna lub legitymacja gracza. Ba! Jeśli Twój opiekun chce zobaczyć jak wygląda szkolenie - nie ma problemu, niech załatwi sobie okulary ochronne i moze przyglądać się z boku :wink:

Miejsce: Most Wilhelma lub Wzgórza Bukowe - tak, musisz tam dojechać samodzielnie.

Czas: Sobota; 04 lipca 2026

Limit miejsc: 15 osób.

Wymagana rejestracja: Formularz zapisu

**Ale czy warto: **
W praktyce będzie to drugie takie spotkanie. Pierwsze miało miejsce w 2023 i myślę, że najlepsza recenzją będzie poproszenia osób takich jak @Palik czy @xray o informację zwrotną.

Nie wszystko czego się dowiesz przyda Ci się zawsze, ale jeśli kiedykolwiek przyda Ci się cokolwiek z wiedzy która chce przekazać … to będzie warto :wink:

9 Likes

Gorąco polecam Tego Allegrowicza!!!

1 Like

@Zetu Może warto z twoimi chłopakami się zainteresować :smiley:

1 Like

wpisani :wink:, termin zarezerwowany

2 Likes

I prawidłowo :slight_smile:

Mamy >5 osób, więc wpisuje termin do swojego kalendarza :wink:

Mam pytanie czyli gdzie ma być jakoś dokładniej bo narazie jest Most willhelma lub wzgórze bukowe

Albo albo … zobaczymy gdzie będzie więcej osób :wink:

1 Like

Ja się pisze

no to śmielutko skorzystaj z kaledarza :wink:

2 Likes

mozemy powoli ustalac szczegoly ? miejsce, czas ?

2 Likes

No i gdzie mi się przed szereg pcha?:slight_smile:
Dzisiaj dostaniecie briefing.

2 Likes

Pewnie nie odpisałeś mu na priv

2 Likes

Osoby, które wypełniły formularz, dostały link do szczegółów w SMS-ie.

Oficjalnie zostały jeszcze dwa miejsca (bo część z Was wypełniła formularz dwukrotnie :wink: )

3 Likes

otworzylem zalacznik, nie sadzilem ze na pelnym profesjonalizmie bedziemy jechac :laughing::flexed_biceps: zajebiate podejscie do tematu

Ja tu ze sklejki i powertape rzeczy robię, do profeski to jeszcze daleko :smiley:

Są jeszcze miejsca i gdzie wkońcu będzie?

Podbijam również chętny jak wolne

Przwecież jesteś zapisany i dostałes SMS z wytycznymi :wink:

:wink:

Chciałem kolege zapisać a i tak w ogóle to mi na privie nie odpisujesz to miałbym pytanie czy arcturus sport będzie jutro gotowy?

2 Likes