Jak grać w Airsoft i nie być "Groszkiem" - szkolenie dla młodych graczy

Jeśli:

• zacząłeś przygodę z ASG,
  • jesteś “młodym” lub “niedoświadczonym” graczem,
  • druga lub trzecia linia to twoje miejsce w czasie bitwy,
  • przeraża Cię technologiczny poziom innych graczy i myślisz, że z podstawową repliką nie możesz się dobrze bawić…

to wpis dla Ciebie.

Na planowanym szkoleniu dowiesz się:

1. Jak praktycznie przygotować się do rozgrywki,
  2. Co kupić, a czego nie kupować,
  3. Jak nie zgubić się w lesie i zawsze trafić na respa,
  4. Jak poprawnie ustawić replikę którą już posiadać i co zrobić aby skutecznie jej używać,
  5. Jak poruszać się po terenie rozgrywki i w lesie - zarówno solo jak i drużynowo
  6. Kiedy podejmować walkę
  7. Jak poradzić sobie z liczniejszą grupą przeciwników
  8. Co zrobić, aby wrócić do domu usatysfakcjonowanym po niedzielnej strzelance :wink:

O mnie:

Nie jestem taktycznym nietoperzem ninja, nie mam doświadczenia komandosa, nie znam wojskowych zasad operacyjnych, a nawet nie wiem jak zorganizowany jest łańcuch dowodzenia w wojsku i Ty też nie musisz tego wiedzieć - to ASG nie wojo :wink:
W praktyce w Airsofcie siedzę od 9-10 lat, a od prawie 8 lat komercyjnie zajmuje sie serwisem replik, sprzedażą sprzętu itd.
W czasie rozgrywek najczęściej gram solo z lepszymi lub gorszymi wynikami, ale czesto w pojedynke zdarza mi się powstrzymać grupe 3-4 młodych graczy, oflankować drużynę przeciwnika wchodząc im bez problemu na respa, albo biegać po lesie z pistoletem 0.5J i ubić 7 przeciwników pod rząd . Więc coś tam o tym sporcie wiem :wink:

Po tylu latach taką sama przyjemność sprawia mi bieganie z repliką droższą niż auto mojej Żony (nie mówcie jej o tym), jak i prawie stokową repliką. Chciałbym pokazać wam, że wartość sprzętu nie jest czynnikiem dominującym na polu airostowym :wink:

Plan działania:

Szkolenie będzie miało formę praktyczą - Trochę gadania, strzelanie, dużo gadania, strzelanie.
Z tego tytułu wymagam: sprzętu ochronnego, repliki do 1.9J i plecaków z wodą i jedzeniem.

Gracze niepełnoletni: zasady zgodne z TS - osoby poniżej 16rż muszą posiadać opiekuna prawnego na miejscu, powyżej zgodna lub legitymacja gracza. Ba! Jeśli Twój opiekun chce zobaczyć jak wygląda szkolenie - nie ma problemu, niech załatwi sobie okulary ochronne i moze przyglądać się z boku :wink:

Miejsce: Jedna z lokalizacji na której odbywają się spotkania TS - tak musisz tam dojechać samodzielnie.

Czas: Sobota 18 Listopada 2023 - 11.00 do 16.00

Limit miejsc: 20 osób.

Wymagana rejestracja: Jak grać w Airsoft i nie być "Groszkiem" - szkolenie dla młodych.

7 polubień

Czy byłaby możliwość, by część gadana została uwieczniona na video i udostępniona na forum? Nie chcę ominąć takiego wydarzenia, a jestem daleko poza granicami Polski i przyjazd na 18.11 jest nierealny dla mnie. Abstrachując czy będzie nagrane czy nie, dziękuję za inicjatywę, świetny pomysł!

2 polubienia

Gorąco zachęcam młodych stażem graczy.
Tak jak napisał Paweł - jeśli twoje miejsce na grze jest głównie z tyłu to jest szkolenie właśnie dla Ciebie. Jeśli twoja gra opiera się na pilnowaniu jednego drzewa w 6 linii to również jest szkolenie dla Ciebie.
Ekipa instruktorska pojawi się na 99% większa niż sam Gawron i każdy dołoży coś od siebie.
Celem numer jeden jest nauka tego jak grać agresywnie skutecznie ale bez zbędnego ryzyka.
Planuje się dużo „mięsa” czyli praktyki a może na końcu jakieś sparingi.

2 polubienia

Podbijam temat :wink:

A można przyjść tylko po by pomarudzić? :wink:

A.moze czegoś sie nauczymy :slight_smile:

Nie bo jestes zbyt taktyczny :frowning:

“Miejsce: Jedna z lokalizacji na której odbywają się spotkania TS - tak musisz tam dojechać samodzielnie.” Kiedy będzie podana miejscówka?

Miejsce i agenda polecą jutro na miala zapisanych osób :wink:
Prawdopodobnie spotkamy się na wzgórzach bukowych.

Dzięki

jaki top secret, a te górki bukowe to dla zmyłki :smiley:

1 polubienie

Dokładnie tak, bo sporo starych dziadów zainteresowało się wydarzeniem, a na miejscu są zupełnie zbędni :stuck_out_tongue:
Niech groszki maja trochę miejsca, gdzie nikt nie będzie ich oceniał itd :wink:

1 polubienie

Wszyscy zapisani powinni właśnie dostać maila :slight_smile:

1 polubienie

Groszki grupa 01 przetrwała , głównie kilka godzin mojego gadania :partying_face::partying_face::partying_face:

Tak już zupełnie na serio:
Mam nadzieję, że omówienie tematów oczywistych i mniej oczywistych nauczyło Was dzisiaj choć jednej nowej rzeczy.
Może od teraz będziecie choć odrobinę mniej umierać i ciut skuteczniej eliminować cele :wink:

PS obecne na szkoleniu groszki dostaną ode mnie jeszcze jednego miala.

PS 2 jeśli się uda chciałbym powtórzyć spotkanie dla kolejnej grupy na przełomie marca i kwietnia :wink:

7 polubień

Świetne szkolenie. Mimo obecności na kilku niedzielnych spotkaniach dowiedziałem się dużo nowych rzeczy. Wiedza przekazana metodycznie, jasno i rzeczowo. Zrozumiale dla młodszych i mniej młodych :wink: Dziękuję za poświęcony czas :muscle: Naprawdę doceniam. Czekam na następne.
Liczę, że dzięki spotkaniu jest choć trochę mniejszym groszkiem :crazy_face:

3 polubienia

Podziekowania dla Kolegi Gawrona za zorganizowanie bardzo fajnego szkolenia. Konkretnie i rzeczowo. Duzo praktycznych porad, bardzo fajnie przekazanych w kolezenskiej atmosferze :slightly_smiling_face: dobra teoria z jeszcze lepsza praktyka. Dzieki!

4 polubienia

Szkolenie wykonane na najwyższym poziomie, przygotowanie, zaangażowanie i profesjonalizm. Dzięki temu szkoleniu dostałem dodatkowego zapłonu do ASG. Jeszcze raz dzięki wielkie Gawron za świetna zabawę i szkolenie.
Pozdrawiam.

2 polubienia

Szkolenie było świetne wiele można się było nauczyć. Było wiele teorii która na pewno będzie przełożona na różne wydarzenia. Było też bardo dużo praktyki np. jak ustawić hop up , jak grać w parach i wiele ,wiele innych. Było świetnie, atmosfera była luźna. Jeszcze raz dziękuję za to że mogłam skorzystać z szkolenia.

4 polubienia

Szkolenie było bardzo wartościowe i przydatne. Prezentowane taktyki jak i omówione tematy zostały dobrze omówione i pokazane. Zyskałem nowe umiejętności, które są bez wątpienia przydatne w coniedzielnych rozgrywkach. O minusach nie powiem, ponieważ żadnych nie zauważyłem. Dobrze przygotowane, dobrze wytłumaczone, dobre zaprezentowanie taktyk itd. Nie było za duzo gadania, fajna atmosfera.
Podsumowując, polecam szkolenie. Dziękuje za udział i za naukę materiału, którego napewno nie zapomne.

5 polubień

Ten temat został automatycznie zamknięty po 30 dniach. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.