Jak grać w Airsoft i nie być “Groszkiem” - szkolenie dla młodych graczy 2024

Jeśli:

• zacząłeś przygodę z ASG,
  • jesteś “młodym” lub “niedoświadczonym” graczem,
  • druga lub trzecia linia to twoje miejsce w czasie bitwy,
  • przeraża Cię technologiczny poziom innych graczy i myślisz, że z podstawową repliką nie możesz się dobrze bawić…

to temat dla Ciebie.

Na planowanym szkoleniu dowiesz się:

1. Jak praktycznie przygotować się do rozgrywki,
  2. Co kupić, a czego nie kupować,
  3. Jak nie zgubić się w lesie i zawsze trafić na respa,
  4. Jak poprawnie ustawić replikę którą już posiadać i co zrobić aby skutecznie jej używać,
  5. Jak poruszać się po terenie rozgrywki i w lesie - zarówno solo jak i drużynowo
  6. Kiedy podejmować walkę
  7. Jak poradzić sobie z liczniejszą grupą przeciwników
  8. Jak wykorzystać teren w walce
  9. Co zrobić, aby wrócić do domu usatysfakcjonowanym po niedzielnej strzelance :wink:

O mnie:

Nie jestem taktycznym nietoperzem ninja, nie mam doświadczenia komandosa, nie znam wojskowych zasad operacyjnych, a nawet nie wiem jak zorganizowany jest łańcuch dowodzenia w wojsku i Ty też nie musisz tego wiedzieć - to ASG nie wojo :wink:

W praktyce w Airsofcie siedzę od 9-10 lat, a od prawie 8 lat komercyjnie zajmuje sie serwisem replik, sprzedażą sprzętu itd.
W czasie rozgrywek najczęściej gram solo z lepszymi lub gorszymi wynikami, ale czesto w pojedynke zdarza mi się powstrzymać grupe 3-4 młodych graczy, oflankować drużynę przeciwnika wchodząc im bez problemu na respa, albo biegać po lesie z pistoletem 0.5J i ubić 7 przeciwników pod rząd . Więc coś tam o tym sporcie wiem :wink:

Po tylu latach taką sama przyjemność sprawia mi bieganie z repliką droższą niż auto mojej Żony (nie mówcie jej o tym), jak i prawie stokową repliką. Chciałbym pokazać wam, że wartość sprzętu nie jest czynnikiem dominującym na polu airostowym :wink:

Plan działania:

Szkolenie będzie miało formę praktyczą - Trochę gadania, strzelanie, dużo gadania, strzelanie.
Z tego tytułu wymagam: sprzętu ochronnego, repliki do 1.9J i plecaków z wodą i jedzeniem.

Gracze niepełnoletni: zasady zgodne z TS - osoby poniżej 16rż muszą posiadać opiekuna prawnego na miejscu, powyżej zgodna lub legitymacja gracza. Ba! Jeśli Twój opiekun chce zobaczyć jak wygląda szkolenie - nie ma problemu, niech załatwi sobie okulary ochronne i moze przyglądać się z boku :wink:

Miejsce: Jedna z lokalizacji na której odbywają się spotkania TS - tak musisz tam dojechać samodzielnie.

Czas: Sobota; październik - do ustalenia

Limit miejsc: 15 osób.

Wymagana rejestracja: Jak grać w Airsoft i nie być "Groszkiem" - szkolenie dla nowych.

**Ale czy warto: **
W praktyce będzie to drugie takie spotkanie. Pierwsze miało miejsce w 2023 i myślę, że najlepsza recenzją będzie poproszenia osób takich jak @Palik czy @xray o informację zwrotną.

Nie wszystko czego się dowiesz przyda Ci się zawsze, ale jeśli kiedykolwiek przyda Ci się cokolwiek z wiedzy która chce przekazać … to będzie warto :wink:

6 Likes

Polecam i zachecam do udzialu. O dziwo nie jest nudno i o dziwo @Gawron89 nie zamecza :stuck_out_tongue_winking_eye::wink: Fajnie przygotowane, sporo praktycznych wskazowek/cwiczen. Duzo pomaga zwlaszcza jak sie stawia pierwsze kroki w asg :slightly_smiling_face:

4 Likes

To prawda po tym jak Palik czy Xray przeszli kurs Gawrona w końcu mieli kompetencje wystarczające, aby być rozważanymi do przyjęcia do naszej grupy Aggressive.

6 Likes