Regulamin spotkań TaktycznySzczecin.pl (TS)
I. Zasady organizacyjne oraz porządkowe:
…
9. Podczas rozgrywki dopuszczalne są tylko granaty typowo airsoftowe – gazowe. Użycie granatu gazowego dopuszczane jest na wszystkich miejscówkach. Granaty rozpryskowe z pirotechnicznym ładunkiem miotającym dopuszczone mogą być tylko po wyraźnej informacji administratora/organizatora przed grą.
…
Tak i nie żadna airsoftowa kulka nie jest plastikowa, tylko polimerowa… technicznie to ogromna różnica, bo część polimerów których używamy nawet jeśli nie jest biodegradowalna, to jest bioobojętna
Nie o źródło napędu tutaj chodzi, a o hałaś W interpretacji potrzebny jest ktoś mądrzejszy ode mnie, ale aktualnie w polskich lasach każda forma nadmiernego “hałasu” który powodujesz jest podstawą do wyrzucenia Cię z niego. Więc sprężynówki tak …gazówki - “to zależy”
jak na jednej ONM rzuciłem, thunderB to każdy do mnie, że piro zakazane, już pomijam, że nikt się nie przyznał
na “Gnieździe Gawrona” dowiedziałem się, że też niby nie mogę tego używać
tak, thunderB są głośne, ale nie wiem czy tak głośne jak stara dobra FP3. W zamkniętej przestrzeni jeszcze nie testowałem, nie miałem gdzie. Z własnych obserwacji zauważyłem, że sama kapsuła albo się tylko rozrywa w jednym miejscu, albo ją dodatkowo urywa przy gwincie, a kulkami (0.25) sieka spokojnie na ponad 10m, oczywiście totalnie losowo.
z regulaminu
W zasadzie najbardziej mi chodzi o ten punkt, bo na forum gdzieś widziałem zapis o rzucaniu granatami-ślepakami, byle by wyglądał jak granat, a nie śmieć. Nie pamiętam gdzie to było.
Więc dodatkowe pytanie. Skoro granat i tak czyści pomieszczenie i jeżeli nie będę mógł użyć uzbrojonego granatu to czy nieuzbrojony będzie liczony jako granat?
Przy odprawie mogę zademonstrować jak to wgl działa, bo domyślam się, że nie wszyscy wiedzą.
Będę uszczypliwy, ale sadze, że unikon nie należy do obszaru Natura 2000, a tego tutaj dotyczyło pytanie. @Herod wywolany do tablicy jako organizator, twe ostatnie zdanie tu jest