10.08.2025 Lotnisko Kluczewo (CQB)

Uwaga przypominamy o koniecznosci używania kulek BIO

Spotkanie odbędzie się zgodnie z zasadami forum TaktycznySzczecin
Tabelka MED

Spotkanie rozpocznie się w Niedzielę, 10.08.2025 o 10:00

Kwestie organizacyjne:

1. Jeżeli nie wiesz, gdzie i jak dojechać na miejsce spotkania przejdź do: Mapa dojazdu do miejscówek
  2. Wszyscy gracze zobowiązani są do posiadania oznaczenia trafień w postaci kamizelki odblaskowej
  3. Oznaczenia stron na oba ramiona są obowiązkowe dla każdego gracza.
  4. Od chwili przybycia na teren odprawy, do czasu zakończenia spotkania gracz zobowiązany jest posiadać certyfikowaną ochronę oczu (okulary lub gogle ochronne). Jej ściąganie w czasie odprawy, rozgrywki czy przerw w grze jest kategorycznie zakazane.

Istotne zasady, limity i regulaminy:

1. Limity mocy replik
  2. Regulamin spotkań TS

Gracze niepełnoletni (Regulamin TS I.10):

1. Na spotkaniach organizowanych przez forum Taktyczny Szczecin obowiązuje ograniczenie wiekowe od lat 16.
  2. Do rozgrywki dopuszczani są niepełnoletni gracze, którzy ukończyli 16 rok życia, posiadający zgodę rodzica/opiekuna prawnego lub autoryzowaną legitymację niepełnoletniego gracza.
  3. Gracze nieletni zobowiązani są do posiadania legitymacji nieletniego gracza na każdym spotkaniu.
  4. Osoby niepełnoletnie, które w dniu rozgrywki nie będą dysponowały pisemnym pozwoleniem od rodzica lub legitymacja niepełnoletniego gracza nie zostaną dopuszczone do gry.
  5. Gracze poniżej 16 roku życia będą dopuszczeni do rozgrywki tylko i wyłącznie pod warunkiem obecności prawnego opiekuna podczas odprawy i rozgrywki (pozostającego w strefie off-game)
  6. Wszystkie dane na druku zgody rodzica/opiekuna muszą być podane (wystarczy 1 rodzic/opiekun). Brak danych skutkuje niedopuszczeniem do gry.

Przypominam że limity J (CQB oraz w lesie) są bezwzględne. Jeśli nie jesteś pewny czy spełniasz limit sprawdź to bo możesz nie pograć!

Jeśli zagłosowałeś, a się nie pojawisz poinformuj w temacie. Nie musisz podawać przyczyny.

Ten temat został automatycznie zamknięty 90 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.

Pójdziemy na magazyny zamiast na grozny?

3 polubienia

Popieram

2 polubienia

Na magazynach nie ma już osłon, wszystkie opony zostały zebrane. Wrócił stan “surowy”.

1 polubienie

Może to i dobrze, będziemy ginąć jak mężczyźni, a nie chować się za śmieciami jak tchórzliwe szczury ;D

6 polubień

@Aggressive proszony o zabranie Mszaana do piwnicy.

8 polubień

To w koncu gdzie sie spotykamy ?

2 polubienia

Przydaj się w końcu na coś i określ gdzie sie spotykamy jutro lepiej

1 polubienie

Będzie miał ktoś pożyczyć batkę? Tconnect, 7,4 albo 11,1 najlepiej mała do 1500 mah ale nie jestem wybredny :hugs:

1 polubienie

Tam gdzie zostało zapisane. Nikt z administracji/moderacji nie potwierdził zmiany.

W przypadku chujozy na miejscu osoba organizujące grę ma prawo podjąć decyzję o zmianie miejsca (jak zawsze).

1 polubienie

Na luzie

2 polubienia

Dobra to Lotnisko to nazwa ogólna na Grozny, Bloki, Magazyny rakietowe i stad pytanie. Dobra to na miejscu sie ustali

1 polubienie

Dobra to wczoraj generalnie było fajnie - dużo się nastrzelałem, fajna pogoda i niezłe CQB, walki i budynki spoko.

Natomiast pojawia się już kolejną strzelankę z rzędu pewien problem z tzw. graczami - wynajmami i brakiem kogokolwiek z administracji, moderacji czy jak zwał do kontroli rozgrywki, przestrzegania regulaminu i ogólnie zajęcia się grą.

Wczoraj, drugi raz z rzędu grę ogarniali sami “szeregowi” gracze (dzięki Kocur za zarządzanie i organizację), ale nie było nikogo z chrono. Patrząc na to co się działo i jacy gracze mieli jakie repliki, było wysokie prawdopodobieństwo, że limity CQB to to nie są.

Spora część graczy w ogóle nie znała regulaminu - mylili MED z oznajmianiem trafienia “głosowo” czyli pif-paf, walili tzw. “na murzyna”, ogólnie był cyrk.

Na mojego osobistego pecha zostałem bezpośrednią ofiarą połączenia repliki ponad limit bez zachowania MED + strzelania bez celowania, co zaskutkowało dziurą nochalu i uwaleniu krwią munduru. Pal licho nos, ale w domu ochrzan, że jak teraz dopierze mi tę krew z munduru itp. :wink:

Mając kamerkę sprawdziłem sobie w jaki sposób oberwałem:

Drodzy admini, modzi, rozjemcy terenowi czy kto co tam jest - zapraszamy Was kochani na strzelanie, bo potrzebne jest trochę organizacji, weryfikacji zgodności gry z regulaminem itp.

Ja wiem, że “zwyczajni” gracze też mogą się samoorganizować, ale zgodnie z regulaminem i praktykami TS, nie mogą kontrolować innych graczy, chronować (czy to na zbiórce czy wyrywkowo), dawać ostrzeżeń czy banów. Do tego potrzebny jest jakiś admin.

Jeśli jest adminów za mało, aby być na strzelance, to pomyślcie może o poszerzeniu swojego grona. Ostatnie dwie strzelanki zdecydowanie było Was brak :frowning:

9 polubień

A co to za śliczny pan tak robi “Akuku” do zdjęcia na warna?:slight_smile:

3 polubienia

Cyrk to mało powiedziane. Trump z Boarsów dostaje z 15m i ma krwiaka przez bluzę od munduru xD I jeszcze Dima opierdalający gracza, że nie zszedł po usłyszeniu “pif paf” z kilku metrów. Pytania się nasuwają, co z graczami komercyjnymi, którzy nie znają nawet regulaminu? Czy to jest bezpieczne? Tylko czekać, aż zrobi poważną krzywdę komuś albo sobie…

3 polubienia

Nikt z taktycznego, to był “Wynajem” od Dimy. Nie wspomniałem jeszcze, że czekaliśmy ze startem gry prawie godzinę, bo “organizator” nie przywiózł klientom baterii do replik xDDD

5 polubień

tak jak napisał Rezo, prawdopodobnie nie zobaczymy kolegi ponownie na strzelance TS, w każdym razie poziom bezpieczeństwa nam trochę spadł - ostatnio na krzakowie też były akcje z niezrozumieniem zasad MED, np. argument “ale jak strzelam przez krzaki to nie musze zachować MED” (logika chyba za tym stojąca to, że przebicie przez krzok odbiera dżule kulce).

Normalnie admin powinien wtedy wjechać na pełnej i wytłumaczyć “w regulaminie stoi tyle a tyle metrów nic nie ma o krzakach i do tego sie stosujemy”, no ale nie było nikogo :(.

2 polubienia

Normalnie to możesz założyć kamizelkę i iść wytłumaczyć co i jak … Przy okazji zapytać o nick/imię. Bo tak to rozmawiamy o kimś kto był, ale nie wiemy kto to był. Jesteś stary graczem, wiesz jak się zachować, stać Cię na pewno na więcej niż nagranie wideo :wink:

Ale tak, taka inteligencja szpagatowa powala.