TaktycznySzczecin.pl - Discord -2023?

Witam

W związku z faktem, że pomysł założenia Discorda TS jest stary i nic nie zadziało się w tym kierunku.

Tu pytanie z mojej strony czy mamy w naszej małej społeczności, kogoś kto dobrze ogarnia Discorda i pomógłby administracji/moderacji w jego założeniu i ustaweniach?

Pozdrawiam

2 polubienia

75otp3

Ty się już starzejesz :wink: Przecież tam masz 15 ustawień na krzyż, to apka dla milenialsów - tego się nie da spier*olić :stuck_out_tongue: Załóż i roześlij link :smiley:

1 polubienie

W końcu bycie właścicielem serwera na coś się przyda :sunglasses:

Tak, ogarniam discorda i jestem chętny do pomocy :smiley:

2 polubienia

Podpinam się pod temat, też chętnie się zaoferuję.

Radzio jest prawie 2023r budzimy się, Discord to tak jak Gawron pisał kilka kliknięć :smiley: , kwestia porobienia odpowiednich podkanałów itp :wink:

Tak swoja drogą to się obudzisz jak ktoś powie że Discorda nie ma i nie będzie instalował (A w tym czasie zainstalowany: messenger, whatapp, telegram, viber i ze dwa inne) :smiley:

wszystkim nie dogodzisz :wink:

Do listy możesz dodać GG i IRCa :smiley:

Trudno. Discord mam być dodatkiem a nie zastępstwem dla tego pięknego forum.

@Kaine aż tak milsimowo nie gramy, ale jest pomysł żeby wykorzystać sugestię @sollid żeby ludzie mogli wejść na kanał Discorda strzlankowy i się zameldować, wymeldować po strzelance i przeczytać kiedy koniec albo coś. Może uda się to przenieść na inny grunt scenariuszowy.

Jestem w stanie pomóc jak coś będzie potrzeba nawet ogarnę boty które pomogą w obsłudze :wink:

Panowie, reaktywujemy temat? Może warto byłoby w końcu dokończyć ten serwer i go wypromować w społeczności.

2 polubienia

Też mogę pomóc :wink:

Hej, jestem tutaj nowy, ale ogarniałem już kilka serwerów discorda. Mogę wam pomóc

@Radzio

Co da discord?

Właśnie tez się zastanawiam nad tym cały czas xD

Podrzucam temat do debaty:

• discord to kolejny kanał, tyle że z komunikacją synchroniczną co ma wady i zalety.
  • discourse (silnik forum ma czat), jak chcemy chat to możemy mieć go tutaj bez zewnętrznej aplikacji i kolejnego dostawcy usług.
  • co nowego wniesie komunikacja po discordzie względem czatu?
    • głosowania na miejscówkę tam nie zrobimy;
    • wiedza którą się dzielisz na kanałach synchronicznych szybko znika i każdy temat jest mielony 5x w miesiącu - patrz grupy i chaty na FB.
    • jedyny plus to kanał do luźnych gadek i nic więcej.

Jeśli już chcemy czat to włączyłbym ten na silniku forum - został dodany w jednej z ostatnich aktualizacji.
Discord i tak miał być tylko protezą w miejsce opcji czatu, który mieliśmy, ale zniknął po przejściu na nowy silnik. Niczym więcej.

3 polubienia

Jeżeli już szukać na sile jakiejś użyteczności może być to bieda radio

Generalnie zgadzam się, pod warunkiem, że ten czat po prostu wystartuje i będzie służył luźnym dyskusjom.
Discord bardziej mi się kojarzy z gejmerami, a jak ktoś chce się zsynchronizować na jakieś battlefieldy / czołgi / ucieczki z tarkowa czy tym podobne, to można po prostu założyć temat w offtopie i pododawać się na discordzie.

Na serwerze discorda, możesz zrobić od wuja kanałów tematycznych tekstowych/głosowych. Może to wzmóc integrację środowiska, o ile tego chce ;).