Panowie błagam, zatrzymajcie tą karuzele śmiechu, już mi popcornu brakuje, a na brzuchu zrobił się sześciopak…
Włóżcie 10% tej energii w zachęcenie innych do udziału w ankiecie
Panowie błagam, zatrzymajcie tą karuzele śmiechu, już mi popcornu brakuje, a na brzuchu zrobił się sześciopak…
Włóżcie 10% tej energii w zachęcenie innych do udziału w ankiecie
Ja nie potrzebuje. Wyraznie ci napisalem ze to nie ja tworzylem limity ale widze w nich sens jak chcesz mozesz przychodzic na lesne gry z cqb, nikt ci nie broni. Ja korzystam z przyjetych limitow.
Biegałem, nie czuję większej różnicy gdy gra się samemu. Bez ekipy nie ma to sensu
Dorzucę do ognia - na strzelankach historycznych tak rozwiązali ten problem, że kmy mogą strzelać tylko, gdy są oparte o stabilną powierzchnię.
W Szczecinie każdy może sobie podpiąć hi-capa/boxa na miliard kulek do dowolnej repliki i na jedno wychodzi.
Dyskusja jak pytanie do lewaków - zdefiniuj kobiete …
Jedyny problem z kmem jest gdy ktos proboje min-maxowac swoj ekwipunek i mozliwosci.
Bo mimo niewygodnego maga, wiekszego ciezaru i mniejszej manewrowosci - km wygrywa jezeli chodzi o skutecznosc.
Snajpa za wolno strzela, dmr mimo szybkiego semi nie posieje na kilku przeciwnikow na raz.
Km ma tylko 2-3 m mniejszy zasieg i przewage pokrycia ogniem.
Kiedys bylo 450 max, bez snajp, bez kmow i dmr. Sprezynowym shotem dalo sie konkurowac i dawac rade … Ale to bylo dawno temu kiedy nikt nie probowal tworzyc klas na sile.
Powiedzmy sobie szczerze - DMR i kmy robisz jak chcesz miec troche przewagi.
Ja juz swoim kmem nie pogram, a nie chce mi sie kupowac czegos pod nowe zasady ktore moga ulec zmianie jak wyjdzie ze sa repliki z wymienna lufa i niska waga …
Ja juz swoim kmem nie pogram, a nie chce mi sie kupowac czegos pod nowe zasady ktore moga ulec zmianie jak wyjdzie ze sa repliki z wymienna lufa i niska waga …
O i tu pełna zgoda bo już są plastykowe M249 ze szpetny, które spełniają wymogi lufy itp., a ważą kilogram i może drugi jak boxa podepniesz
Waga powinna byc limitem KMu i jego rozmiar. Ciezkie powiedzmy 8kg ( bez magazynka) i wiecej, i do tego duze i nieporeczne to KM.
To w zasadzie każdy stockowy km trzeba by okładać jakimiś gównododatkami, albo upychać ołów w wolnych przestrzeniach wewnątrz repliki.
KM do limitu szturmu. Grają serie.
Szturm gra semi.
DMR - z elektroniczmym DMR Mode 1 strzał na sekundę, bo niektórzy to pomimo postulowania tego od lat, robią sobie speedowe DMRki…
Repliki szturmu i w górę obowiązkowy boczniak.
Jak już jest taka demokracja, to może poważna środowiskowa rozmowa, oparta badaniamim z innych środowisk, prezentację w power point z tym co powinno być repliką KM, a co nią nie powinno być.
Bardzo ak&ar-centryczna opinia.
We wszystkich replikach, innych niż te platformy, jakie miałem w kolekcji, semi regularnie zawodziło, psuło się całkiem, albo było beznadziejne w używaniu.
Oczywiście układów sterowania do tych replik też często nie było.
Prosze, niech ktoś zatrzyma te karuzele spierdolu.
O co ci chodzi? Takie zasady wyłączyłyby wiele replik całkowicie z gier. Mówię jak jest.
To naprawcie repliki, co to w ogóle za gadanie, że coś nie działa. Jeśli nie działa Tobie selektor, to masz zjebaną replike. Chociaż zmusi to ludzi to naprawy.
Jeśli Gawron przez kilka tygodni nie był w stanie naprawić selektora w PPSz-y i ludzie w internecie mówią o podobnym problemie, to śmiem twierdzić, że się nie da.
L85 ICS wymaga powolnej i charakterystycznej pracy na spuście, inaczej trzeba przełączyć na auto strzelić i wrócić na semi. Z tego powodu nie używam go w cqb.
ś.p. P90 DB mają mechanizm spustowy, który wyciera się od pracy na semi i przestaje funkcjonować po pewnym czasie. Jeśli ktoś nie ma doświadczenia i umiejętności w naprawianiu takich rzeczy to też sobie nie poradzi.
Na niedzielnych strzelankach, gdzie jest każdy i nikt, doprowadzi to do zaniku niestandardowych replik. Dodatkowo każdy musiałby sobie zamontować mosfet, bo inaczej zaraz spalą się styki, a jak już pisałem wyżej, nie ma nawet woli, by wymagać od ludzi bandaża/stazy za kilkanaście zł.
No ale kogo to obchodzi, że masz gówno zamiast repliki? Graj innym klamotem.
Teraz pola airsoftowe zmieniają zasady na full auto w cqb. XD
No k***a, o tym właśnie mówiłem xD O ZANIKU JAKICHKOLWIEK ORYGINALNYCH REPLIK
W cqb mogę to przeboleć i jak widać, są tam prawie tylko AK i AR. A tu mówimy o całkowitym wymazaniu ich z gier.
No to fakt.
Natomiast, ja chciałbym aby nigdy żaden kotek nie został skrzywdzony.
No i chuj, nie można mieć wszystkiego drogi Panie.
Właśnie można - przy aktualnych zasadach. Gram tymi “gównami”, po prostu nie na semi.
Niesprawne repliki są niebezpieczne i powinny zostać zakazane.
Jeśli moja szturmówka jest niebezpieczna, bo nie ma ognia pojedynczego, to tak samo mój pkm, który nie ma go już z fabryki.