remember what they took from you
To wygląda… Pięknie.
Wszystko na 2J? to brzmi jak kastracja niedzielnych jebanek z już wykastrowanej godności, jakby wszyscy mieli dokładnie taki sam mocowo sprzęt to zwyczajnie zrobiłoby się nudno
(jeśli to kiedykolwiek wejdzie to robie PKM na hpa w 2J i można mi naskoczyć)
Moim zdaniem limity są na ten moment sensowne i powinniśmy je zostawić tak jak są, może lekkie poprawki ale nic drastycznego ale nie można kazać komuś montować dwójnogu na dmr “bo tak powinno być”
BTW pamiętacie jak nie liczyliśmy mocy w joulach tylko w fps? KMy miały wtedy taki sam limit jak dmr i nikt nie płakał więc nie rozumiem o co chodzi, we łbach się poprzewracało czy co?
Pamiętam … i wiem, że co cwańsi mieli “dobrze” zrobione repliki które miały 440FPS @ 0.20g, a na docelowych kulkach i ustawnionym hopku to tak lekko z 490FPS im wychodziło … (zakładając przeliczenie w J)
Nikt nie zabrania ekipie Aggresive ani też żadnej innej ekipie wybrać sobie jakąś (byle nie ostatnią) niedzielę w miesiącu i tego dnia przygotować grę na poziomie, w której (być może) napiszecie : “Zasady według regulaminu TS za wyjątkiem (tutaj numer punktu z limitami KM), ponieważ (tutaj jakikolwiek argument inny niż “bo tak”) np. " Celem zwiększenia bioróżnorodności replik w środowisku wprowadzamy zmianę bo chcemy zobaczyć czy jest wielu graczy którzy pojawią z taką repliką w limitach KM”. W tej sytuacji Mszaan i inne osoby, które utożsamiają się z jego problemem dostaną to co chciały czyli upragnioną grę gdzie mogą wziąć swoją fikuśną emkę z boxem jako KMa/LKMa a środowisko dostanie grę na poziomie może choć trochę ambitniejszą niż 3 flagi czyli sytuacja WIN-WIN
PS. “Gra na poziomie” wielu zapewne skojarzy się od razu z Border Warem albo Berget ale administracja/moderacja pod tym terminem rozumie grę, która ma jasno i sensownie określone zasady i ramy czasowe a czy to będzie granie o 3 airsoft coiny albo 3 flagi ubrane w “ładne sreberko” czy coś zbliżającego się do pierwszych Hot Borderów lub Gold Rusha to kwestia drugorzędna
mirka dupa boli bo jego kolejne m4 nie mogę być uznane jako km hehe
Tak naprawdę wojna o to by km miał 2.3j mocy i co jest km jest trochę bezcelowa. Większość imprez w Polsce kmy ma do 1.9j mocy i jest dobrze. Czy to wyścig szczurów, czy aegis czy fedrunek lub marsz. Wszędzie jest 1.9j mocy i waga. Po co u nas jest 2.3j? Jaki to ma cel?
A no taki ze km wazy tyle co 2 szturmiaki. Jak maja miec taka sama moc to po co brac km, jak mozna szturma z boxem.
Niby tak ale bez zgranej ekipy, bez ogarnięcia taktyki i terenu nic to nie da. Te 6kg nie jestem w mojej ocenie warte noszenia aby zyskać 0.4j mocy
W CQB też w jednym limicie może być AAP HPA z adapterem i 14.5" AR albo 16" AK. W tym przypadku nikt nie mówi żeby replika, która jest 3-4 razy cięższa od AAP i trzeba ją obsługiwać oburęcznie miala więcej mocy.
Tyle ze nie rozmawiam o skrajnosciach, a o przecietnej replice pobiegaj z km to zobaczysz czym sie rozni od przecietnego szturmiaka. I czy jest to taka roznica jak aap vs emka cqbowa.
Ale pytales dlaczego km ma wiekszy limit od szturma, a nie czy bieganie z nim ma sens czy nie
Ogolnie chcialbym sie dowiedziec z jakiej racji wogole taki pomysl jest zeby ciezkie i nieporeczne repliki (XD) mialy specjalne wlasciwosci wiekszej mocy. Jak to wyglada na logike.
Karabin szturmowy zalozmy 1J - karabin maszynowy 1.5J - karabin snajperski 2J. Czyli karabin z 1.5J jest w polowie snajperka i szturmowka?
Mam mk46, trochę z nim latałem ostatnio. I różnica jest taka, że się z niego trochę więcej strzela.
P.S. Ograniczenia manewrowości 14.5" AR a nawet 10.3" w budynkach (nie pustych halach czy byłych pruskich fortach) a AAP jest olbrzymia. Jakby w Szczecinie była hala do speedsoftu albo jakakolwiek komercja to wspomniane różnice byłyby jeszcze bardziej widoczne.
W lesie LKM a zwykłe AK czy AR nie powoduje wiekszych od wspomnianych wyzej ograniczeń i niewygody. To broń zespołowa, więc działa w ramach grupy jako główny środek ogniowy. I jeżeli używałeś tego rodzaju repliki, to szybko powinieneś się zorientować, że to nie większą moc. To siła ognia ciąglego i odpowiednie ustawienie robi zasadnicza robotę w polu.
Czy jeden limit na LKM i tak zwany szturm spowoduje, że będą same repliczki z boksami? Nawet się to nie rozpocznie jeżeli z góry będzie określone, że nie można ich używać.
Czy spowoduje to płacz, bo ograniczenie wolności? Przecież zgodziliscie się już na inne ograniczenia i zakazy występujące w regulaminie.
Obecnie LKM jest ściśle określony, żeby nie było wysypu ludzi, którzy chcą strzelać z LKM takich jak RPK albo m27 z full auto w limicie DMR. To ma sens.
Natomiast, jeden limit i jedno ograniczenie kasuje zupełnie niekończącą się opowieść co z tymi karabinami maszynowymi.
Ogolnie to troche takie babskie marudzenie, ze mi ciezko bo zakupy trzeba nosic. Bieganie z km nie robi wrazenia na mnie, propozycja biegania caly dzien to znaczy 10 h non stop? Czy bieganie łącznie 10 minut z calej strzelanki i dalej bo ciezko ?
Chyba ze km to skrot od kamper to przepraszam.
Martwi mmie to ze ludzie z lezenia na kanapie w domu ida polezec w krzakach wekendowo. No troche mija sie z celem.
To nie jest skrajność tylko standard.
O czym Ty rozmawiasz bo slowa nie zrozumialem
Tak jak standardem jest ze km jest 2 razy ciezszy od przecietnego szturma zresta ja jestem tylko niedzielnym graczem, nie ja ustalalem limity ale widze w nich pewna logike i sens. I aap w hpa to taki standard ze na wiekszych lokalnych cqb moze po 2 os takie maja
Nastepna ankieta powinna miec 3 punkty.
Za jakiego gracza sie uwazasz?
- Speedsoftowca
- Milsimowca
- Rekreacyjnego for fun
I po tej ankiecie powinna stac sie jasnosc, czego chce wiekszosc ergo kto powinien decydowac jak ma byc
No i potrzebujesz 50 fpsow więcej, bo jest cięższy?