Stargard - nowe limity

Patrzcie, w Stargardzie w końcu poszli po rozum do głowy :nerd_face: :point_up_2:

1 polubienie

Beke mam z tego :rofl:, a nie poszli po rozum do głowy, mi to bardziej wygląda że z ****** na rozum się powymieniali :laughing: Na szczęście i tak na stargard jeździłem głownie okazjonalnie na CQB, oprócz rezygnacji z BOLa wiele to nie zmieni, chyba że inne oszołomy z okolicy zaczną takie dziwne ruchy wykonywać.

2 polubienia

Oby nie

To teraz niech przyjadą na leśny scenariusz do nas XD szybko zmienią zdanie

1 polubienie

ich gry ich zasady :man_shrugging:t3:
zobaczymy co z tego wyjdzie, ale jedna osoba w komentarzach miała rację. Nawet nową stockową replikę trzeba downgrejdować

3 polubienia

Panowie co jak co ale Jacuś umyj buzie mydłem
Można komentować
Można się nie zgadzać
Można się zgadzać
Ale
Jacuś umyj buzie mydłem
NIE JACUS UMYJ BUZIE MYDŁEM SIĘ JAKO TAKTYCZNY W STARGARDZKIE LIMITY !
jeśli ktoś jest aktywnym graczem w zst jego ekipa tam gra to zapraszam na SŚA komentować i dyskutować a nie u nas.
Nic o nich bez nich.
Mały edit. Nie chodzi tu o wprowadzenie teraz zasad TVP na taktycznym i jakąś cenzurę ale to jest dosadna prośba żeby raczej swoje opinie wyrażać w miejscu skąd temat się wziął
Edit2 - zablokowano możliwość komentowania w grupie zst także postulat o komentowaniu tam jest nieaktualny

1 polubienie

W Stargardzie i wszystkich innych miejscach gdzie są organizowane nasze spotkania występują budynki lub zabudowania, które są istotą strzelanek. Zawsze albo prawie zawsze obowiązywały tam limity CQB. Raz na jakiś czas były organizowane duże strzelania (skąd podejrzewam, że taktyczny zna lotnisko) i wtedy limity były ogólne.

My nie chodzimy po całym lotnisku co sobotę tylko ograniczamy mocno teren do konkretnego miejsca, gdzie jest ciasno a respy są blisko. Tak jak kiedyś Dobrej Szczecińskiej kiedy grał budynek, na Wiskordzie i teraz na Unikonie. Wyobraźcie sobie, że u nas są same takie miejsca i prawidłowo powinien tam obowiązywać jeden limit.
I tak się właśnie stało wczoraj.

Reszty wypowiedzi nie komentuje, bo to nie jest przedmiotem sprawy.

1 polubienie

Prosta zasada, jest limit więc wszyscy grający na danym terenie wskakują pod dany limit.
Safety First!

3 polubienia

Panowie Stargrard, to Stargad.
Jak organizator każe biegać w różowej sukience to biegasz w różowej sukience :wink:

Nie podobają się reguły, nie jedziesz w danie miejsce i koniec. Przecież to nie tak, że są organizatorami 99% eventów w okolicy … to jedno z dość licznych środowisk :wink:

Dajcie chłopom spróbować, jak będzie kiepsko to pewnie się wycofają i zmienią.
Pomysł dziwny, ale widocznie mają ku temu przesłanki.

PS cały czas myślę o stworzeniu komercyjnego miejsca do pykania i strach pomyśleć co będzie, kiedy powiem że obowiązuje tam zakaz przychodzenia w kamazach i pancerzach xD Ola boga koniec świata będzie.

5 polubień

Treść nie wnosząca niczego do dyskusji - usunięta; NaziMod Gawron :slight_smile:

1 polubienie

@Jaca a Ty jako admin to nie powinieneś tutaj świecić przykładem kultury i nie używania słów za które normalnie dajemy ostrzeżenia? :wink:

7 polubień

Treść nie wnosząca niczego do dyskusji - usunięta; NaziMod Gawron :slight_smile:

8 polubień

Jak to “o nich bez nich” jak wiemy że goszczą i na naszym forum ludzie ze stargardu (Bartlodanilo).

I od kiedy pisanie opinii i komentarz we własnym gronie jest “wpierdalaniem się w limity stargardu”?

“Nie podobają się reguły, nie jedziesz w danie miejsce i koniec.” - i tak właśnie zazwyczaj robię :wink:

Wydaje mi się, że to wasza reakcja jest trochę przesadzona. Dajcie ludziom wyrażać opinie w spokoju, a właśnie pisanie u nich wydało mi się bez sensu bo za rzadko tam bywam by im w głowie mieszać a i moja opinia raczej niewiele ich obchodzi (co zupełnie rozumiem).

I z tego co Bartek pisze na BOLu jest szansa limitów leśnych. Spoko, może jednak zawitam jeśli będzie kolejna odsłona.

3 polubienia

ale jak to ktoś śmiał wprowadzić limit cqb na środowisko gdzie 99% strzelanek jest cqb :open_mouth:

Na screenie nie ma ostatniego zdania " Duże zorganizowane imprezy będą organizowane na limitach otwartych."

1 polubienie

Imho decyzja Bartka nawet jeśli podyktowana tym, że grają w 80% gier Mouty z aktywnymi budynkami ma jakieś tam nawet logiczne przesłanki. Nie mniej jednak jest w SS wiele miejsc leśnych w tym pozostała część lotniska i kastrowanie ludzi z możliwości gry na większych dystansach jeszcze bardziej zwiększa przepaść w umiejętnościach gry w lesie i na mieszanych terenach.
Kamperzy bez inicjatywy zawsze będą kamperami, pluszowe misie bojące się dostać tak samo. A łatwiej do gaziaka wrzucić najcięższe możliwe kulki by wyszło 1.14 ale za to nisczyło osłony na kolimatorach, wybijało zęby ludziom bez masek i miało jako taką przewagę nad pozostałymi replikami na 1.14J niż zbudować dobry set pod las.

Bartek jasno opisał, że te 1.14J możesz mieć nawet na kulkach 0.5g byle ta energia początkowa była w limicie.

Cóż moim zdaniem doprowadzi to większego spatologizowania gier u naszego najbliższego sąsiada, ale nie musimy przecież tam jeździć.

Ogolnie to mamy tu do czynienia z hipokryzja wielu osób. Byly organizowane strzelania gdzie przyjezdzalo po 50-80 uczestnikow, ostatnia niedziela miesiaca na skwierzynie, sarbinowie, unikon itp limit 1.14J. Był brak spin i patrzenie sie na rece czy czasami nie masz 1.16J inaczej wypad ze strzelania, byly smieszki z naszej strony ale bez zalu, bo sie dostosowalismy z szacunku dla Was.

Dlaczego teraz jest problem z tym ze na miejscowkach CQB nie moze byc limit 1.14j tak jak na asgatec gdzie miejscami moznaby pokusic sie o wieksza moc?

Macie giwery porobione po 1.14J i dalej jest lament. Caly szczecin rzucil sie na nas, odnosniki do tvp, wypominanie itd. Sa wprowadzane zmiany, ale to nie jest pluszowy airsoft… to u was byly zawsze zasady pif paf czy ograniczenie pirotechniki. U nas zawsze bedzie wojna totalna, nie mamy problemu z tym ze auta nas ganiaja, ze wpadamy na potykacze zastawiane przez szczecin… to wy odpusciliscie temat, nie my. Jak ktos chce sie dobrze bawic, to bedzie sie bawic w takich limitach jakie sa narzucone.

Tak samo mozna bylo podniesc limit km, pm, dmr do 1.5J… i dalej bylby problem?

Czy naprawdę tak ciężko jest się pogodzić z tym, że gdzieś gdzie nawet nie jeździcie uproszczono limity? Ile razy mam powtarzać, że głownie strzelamy na budynkach i na bliskich dystansach? Nie strzelam się na Kluczewie dwa dni, tylko 14 lat i dla tych którzy nie wiedzą to pragnę poinformować, że na lotnisku nie strzela się w lesie, bo lasy tam są płaskie jak stół w dodatku większość roku podmokłe. Za to jest dużo budynków, które są o wiele bardziej atrakcyjne. Koncepcja wprowadzenia tam ogólnego limitu CQB jest starsza niż niektórzy tutaj się strzelają.
Jeżeli ktoś jest spragniony strzelania w lasach to jest Wasze środowisko, które się w tym specjalizuje.
I przez te wszystkie lata, może kilka razy miałem replikę mocniejszą niż 1,14J na naszych strzelaniach, wiem doskonale jaka to jest energia i ile można z tego wycisnąć, zanim poszedłem w te przecież niedziałające gazówki…

niektórzy szukają sensacji aby była sensacja, a potem się spinają o byle co na strzelankach :stuck_out_tongue:

O ile limit jest ok, to trochę niezrozumiałe jest zakaz trybu auto aczkolwiek jak napisał Kaine - ich podwórko, ich zasady.

1 polubienie

Ciekawe było by kiedyś spróbować cqb z full auto