Rekwizyty na strzelanki

Temat specjalnie założyłem, abyście składali swoje propozycje na rekwizyty, które użyjemy w scenariuszach albo rozgrywkach. Mogą to być pojedyncze przedmioty albo zestawy. Żadna z Waszych propozycji nie będzie oceniana dobra czy zła.

Jak nie będzie oceniana? Jeśli mamy używać rekwizytów to niech będzie to przemyślane i poddane pod dyskusje. Kolega ostatnio zgłaszał chęć zbudowania ładunków z zegarem. Niech przedstawi swój pomysł.
Wiewiór jak tam twoja bomba?

Jak będę miał więcej czasu, czyli najprawdopodobniej w święta, robię atrapy bomb rurowych z zegarem http://www.latesthandmade.com/wp-content/uploads/2012/06/Pipe-Bomb-Alarm-Clock.jpg.
W maju będę miał dużo czasu to zrobię może coś takiego http://www.latesthandmade.com/wp-content/uploads/2012/06/Epic-Build-Inside-a-Steel-Briefcase.jpg http://www.latesthandmade.com/wp-content/uploads/2012/06/Defusable-Alarm-Clock-Bomb-in-Briefcase.jpg. Mam już trochę części tylko potrzebuje czas znaleźć :smiley: .

Moja bomba stoi w miejscu, szkoda mi kasy na eksperymenty z klaksonem. Podłączyć pod nią petardy to 15 minut, no ale to byłoby niebezpieczne dla graczy :slight_smile:

Podsumowując: bomba jest, działa, chętnie się podzielę, ale jest tak cicha jak zawsze.

Ok panowie potrzebny klakson samochodowy, ktoś ma na zbyciu?

W galaxy na parkingu są , od wyboru do koloru.

= Opaski odblaskowe na ramię =

Każdy powinien mieć 2 szt. (zielona i żółta) Zamiast kupować 2 taśmy samoprzylepne 14 zł/szt. na każdą strzelankę
(miesięcznie 100 zł przepada). Ponadto błyskawicznie następuje oznakowanie drużyn. No i sprawiedliwie, jedni żółtą drudzy zieloną odblaskową zakładają.

Tak wyglądają:
http://stonki.com.pl/opaska-odblaskowa-na-reke-zielona-p-438.html?utm_campaign=okazje.info&utm_medium=referral&utm_source=okazje.info

Obowiązkiem byłoby mieć takie przy sobie w dniu strzelanki.
Jeśli trzeba zorganizuję zakup i rozdanie odpłatne (6zł/para).

Slayer nie sadze by to był dobry pomysł same opaski ok ale nie róbmy z siebie choinek :slight_smile:

Widziałem na strzelankach oznaczenia (naszywki), na gumie/opasce elastycznej. To byłoby lepsze rozwiązanie, ale czy te opaski to samoróbka, czy można je gdzieś zamówić?

SPOON: ludzie na zach. grają replikami z kolorowym tłumikiem ognia. A ja tylko proponuję opaskę, która rozwiązuje nam problemy. Wszystkie związane ze sprawnym podziałem na zespoły i identyfikację gracza w czasie strzelanki.
Opaski są raczej wąskie 5-8 cm. Więc choinka raczej ciemnawa. No i cena: 3 zł.

Innym rozwiązaniem ew. są opaski stabilizujące staw łokciowy. W molochu kupiłem parę za 5 zł. Niestety są tylko w kolorze niebieskim, a te słabo widać z większej odległości. Szukałem coś na internecie i nie znalazłem nic tańszego czy w innym kolorze.

Z całym szacunkiem, ale nie po to męczyłem się nad ghillie (inni z resztą też) żeby teraz założyć na siebie opaskę odblaskową. Pamiętajmy też, ze kamuflaż w asg też ma znaczenie… W słoneczny dzień takie opaski od razu będą rzucały się w oczy.
Pomysł na opaski dobry, ale niech one będą dla ludzi, którzy nie mają możliwości przypiąć oznaczenia na rzep i niech będą matowe a nie odblaskowe :wink:

Powoli zamieniamy się w przedszkole. Może jeszcze niedługo powinniśmy pisać na forum że w niedziele będzie zimno i przypominać o zabraniu szaliczków, czapeczek i rękawiczek?
Powinniśmy w ogóle przestać oznaczać ludzi taśmami. Milion razy były informacje o możliwości zakupu znacznika na rzep. Jeżeli ktoś jest za głupi żeby sobie takowy kupić i nosić na strzelankę to niech ponosi tego konsekwencję. Jak będzie co drugą rozgrywkę ginął od friendly fire to może się czegoś w końcu nauczy.

CYJAN: W każdej grze zespołowej czy to koszykówka czy to piłka nożna znaczniki są w postaci odrębnych strojów. Ponieważ tutaj w ASG każdy ubiera się inaczej i chce być zakamuflowany to minimum jest opaska na ramię. Sprawiedliwie jeśli obie strony zakładają.
A kto z nas kupił opaskę? No właśnie. Organizator przyniesie tasiemkę. Podliczyłem niepotrzebne koszty z tego tytułu. Rocznie 600-1000 zł. Nie lepiej wydać na sensowne rekwizyty?

Ja nie bede tracił na taśmie bo bede ja oddawał za gotówkę …

Ludzie nie chcą kupować znaczników stron na rzep a Ty myślisz, że kupią jakieś opaski?

KOJOT Dopóki jest sponsor taśmy, nikt sobie tym nie będzie zawracał głowy.
Ważniejsze powody to: sprawny podział na zespoły i szybka identyfikacja w trakcie gry.
Nie upieram się przy odblaskowych, chociaż to całkowicie rozwiązuje obydwie sprawy za najniższą cenę w krótkim czasie i przy zerowym niemal zaangażowaniu osób.

Jaki sponsor taśmy? W żadnym temacie ani regulaminie nie ma informacji o tym, że ktoś zapewnia taśmę do oznaczeń. Ludzie przychodzą na pałę i liczą, że jakoś się uda - raz trafią do zespołu bez oznaczeń, drugi raz ktoś da taśmę, innym razem pożyczą od kogoś znacznik. Opaski nic tu nie zmienią. I moim zdaniem znaczniki stron wystarczająco spełniają swoje funkcje, nie ma potrzeby zastępować ich opaskami.

Nie Nie Nie. Obowiązują znaczniki Slayer przestań siać zamieszanie. Znaczniki były i będą w takiej formie jak to zostało ustalona dawno temu przed twoim przybyciem na forum.

Od dziś robimy opłatę za taśmę 1zł. Każdy kto nie ma znacznika płaci. Niezależnie czy jesteś w drużynie oznaczonej czy nie. Każdy ma obowiązek posiadać znacznik.Kasę dostaje ten co udostępni taśmę.
Proszę aby Zakładający ankietę uwzględnił to przy ogłoszeniu o strzelance.

Czyli jak jestem w nieoznaczonej i nie mam znacznika to płacę, a jak jestem w nieoznaczonej i mam znacznik schowany to nie płacę, dobrze rozumiem? :slight_smile:

Pójdźmy na kompromis. Kupić opaskę podkładową tę odblaskową i okleić ją taśmą żółto-czarną. Akcję przeprowadzić podczas najbliższej strzelanki.
Cena opaski: 3-4 zł.