ogarnij sobie earmory z alliexpres, cena będzie podobna i na asg wystarczą. Są wersje z mikrofonem i bez i z odczepianym. Jedyny minus, że musisz dokupić kenwooda z przyciskiem PTT i wejściem militarnym, który podobno musi być też earmorowy, ale z tego co ludzie o tych z alli pisali to działa na innych. Jak o nich chcesz więcej wiedzieć to może ktoś kto ma chińskie tutaj ci opisze, ale można wygrzebać z alli m32 z mikro do 200zł.
Specjalnie wygrzebałem z fejsa. Za 230 masz z ptt i montażem. Ludzie to kupują i ciągle na nie polują, więc coś jest na rzeczy.
Inna opcja to sordiny, ja mam, czy polecam? Cenowo to kupiłem je na jakiejś promocji na gunfierze, chyba 220 dałem. (Zestaw słuchawkowy Sordin - MC - airsoft, asg, militaria) O montażu do hełmu zapomnij, a jak znajdziesz w chińskiej cenie to daj znać, ale taki co się trzyma, a nie wisi na drucikach i udaje. Ja mam rzeźbiony od earmorów. Jak działają? Czasem aż za dobrze. Tak dobrze, że słyszę swoje kroki nawet gdy stoję, jak się gałąź złamie za głośno to się wyciszają, a jak za mocno wieje to słyszę szum. Na nocnych strzelankach słyszę jak przeciwnik gada 50m dalej. Minus dla mnie to twarde gumy i mikrofony z przodu, trochę zakrzywiają dźwięk przestrzenny. Z tyłu też łapią całkiem całkiem, ale jak ktoś do ciebie szepcze z tyłu/boku to zapomnij. Większy minus to wymiana baterii. Niby wystarczy klepnąć i batka ma wyskoczyć, ale ja się już nauczyłem wydłubywać drucikiem, może to tylko u mnie…
Aaaa, na ostatnim cqb z piro to ja na petardy nie zwracałem uwagi
@brzez miał jakieś chińskie-chińskie słuchawki za 100 z alli, ale chyba je rozwalił zanim wziął w teren
Jak nie chcesz aktywnych to sobie ogarnij chińskiego bowmana. Z ptt powinieneś zamknąć się w 150zł max z kraju. Da się to przyczepić do hełmu na patencie i jest wygodnie. Nie zagłusza też otoczenia.
Takie coś, tylko nie tą wersję, bo mikrofon jest dokręcany i lubi odpaść. Niby można podkleić, ale osobnik, który miał po mnie tego nie zrobił…