Toć to panie blunty Ale wiesz jak jest
Wiem, dość mam znajomych, którzy się w to bawią. I wiem, że bluntem też można zrobić krzywdę bardzo konkretną, jak się odpowiednio mocno walnie.
I dlatego pranie się po łbach mieczami i toporami - nawet bluntami - jest sportem zdecydowanie ekstremalnym.
Ajgor, nawet karate było za mich czasów klasyfikowane jako “sport ekstremalny” przez ubezpieczycieli, choć przez dwa lata w sekcji jedyną poważniejszą kontuzją był złamany palec (kolega w czasie rozgrzewki niefartownie przyjął rzuconą od niego piłkę lekarską. Bo w starciach nigdy nie trafiło się nic gorszego niż podbite oko czy jakiś siniak).
Nota bene ubezpieczalnie zaklasyfikowały by Ci jako sport ekstremalny choćby i szachy, gdyby tylko udało im się przekonać kogokolwiek, że mogły by być ewentualnie niebezpieczne. Przecież, do cholery, chodzi o wysokość składek ubezpieczeniowych (czyli: ile forsy można z kogoś wydusić)…
Wystarczy, że niefortunnie dostanie się w łokieć… kuzyn był w bractwie. Do czasu. Pełna zbroja, ale jakoś tak dostał, że łokieć praktycznie teraz się nie zgina
Miałem przyjemność dostać młotem w plecy. Fajnie się leci bezwładnie.
Panowie spokojnie jestem świadom joule creepa. Po prostu to miało sugerować że nawet 2.3J starczy
bez urazy dla nikogo ale to jak on strzelal na tym filmiku nawet w 1% mnie nie zadowala jesli ja mialbym tak strzelac… koles mial hopa skreconego chyba przynajmniej na 80% a sama kulka leciala jak mozdzierz, robilem taki sam test z habrysiem i kilku jeszcze mi swiadkiem, ze bez dotykania hopka trafilem go za 5tym razem przy normalnych bojowych warunkach 100m. Odpowiedz brzmi nie, nie wystarczy osobiscie zgubiłbym całą przyjemnosc ze snajpienia jesli tak mialbym grac XD. to byl max maxow. Ja przy skreconym na max hopie i kulkach ciezszych niz mozemy uzywac, w warunkach np. hangar przypuszczam ze dostrzelilbym nawet na 170m, ale jestem snajperem a nie operatorem haubicy. Moze kiedys jak bede mial taka okazje to zrobie takie testy i puszcze na yt.
Pytanie do Administracji: Czy jakiekolwiek kompromisy będą jeszcze rozważane czy też już wersja ostateczna została ustalona i nic się nie zapowiada na temat ponownych przemyśleń?
Panowie zapraszam do zapoznania sie z limitami ktore lekko zostaly zmienione po waszych sugestiach oraz przemysleniach administracji
https://www.taktycznyszczecin.pl/viewtopic.php?f=12&t=5515&p=52824#p52824