Drug Wars Powrót - Jęczydół

Stowarzyszenie Star Paintball zaprasza wszystkich na airsoftową grę scenariuszową “Drug Wars Zemsta”, która odbędzie się na naszym poligonie k/miejscowości Jęczydół 6 sierpnia.

Obowiązkowa rejestracja

Zapraszamy do udziału na największym polu w województwie!!!

Limity i zasady:

• Powyżej 2.4J (mierzone na kulkach docelowych) – obowiązkowy boczniak, którego używamy poniżej 10metrów od przeciwnika.
  • Boxy dozwolone wyłącznie dla karabinów maszynowych (zakaz korzystania w szturmie, DMR, czy innych udających KMa replikach).
  • Osoby niepełnoletnie obowiązkowa ochrona nie tylko oczu, ale także twarzy.
  • Jak zawsze używamy kulek bio :wink:
  • używamy staz (stazy taktyczne kolor obojętny lub inny rzep w kolorze innym niż czarny)
  • Znaczniki trafień – jest już mocno zielono, więc używamy tylko i wyłącznie kamizelek odblaskowych !!!
  • Pirotechnika: w związku z suszą – niedozwolona.

Wpisowe:
20 zł (darowizna na cele statutowe stowarzyszenia),
osoby niezarejestrowane do 03.08 wpisowe x2

Harmonogram

• 9:30 – 10:30 Zbiórka, chronowanie, kulek, wyjaśnienie zasad (osoby spóźnialskie będą mogły zacząć dopiero w drugiej grze)
  • 10:45 – 12:00 I gra
  • 12:25 – 14:00 II gra
  • 14:00 – 14:30 Przerwa obiadowa (posiłek we własnym zakresie), będzie rozpalony grill nadstawny do dyspozycji
  • 14:30 – 15:00 III gra
3 Likes

Oczywiście że już zapisany! Nie było edycji na której się źle bawiłem :wink:

1 Like

Jestem kompletnie zielony w temacie stąd moje pytanie. Czy jest jakiś scenariusz, trup rozgrywki? Czy jest to po prostu dwie ekipy strzelają do siebie?

A czy powyzej 450 tylko semi, jest wciaz aktualne ?

Scenariusz na prywatnym terenie rozgrywki ( bardzo zroznicowany, masa przeszkod, atrapy samolotu etc, troche lasu, trochę pseudo budynków, nasypy, okopy ) opiera się na dwóch stronach Los Zetas na Czarno i Federales w Camo. Przykładowe rozgrywki po 45min - 1h, zbieranie paczek z terenu i znoszenie ich do konkretnego punktu, walka o skrzynię licznikiem, często coś nowego się pojawia. Wszystko to w ciągłym prowadzeniu rozgrywkę przez organizatora latającego z aparatem i megafonem, który świetnie trzyma i pomaga w tempie rozgrywki.

To tak po główkach, polecam.

2 Likes

siema! mam 15 lat i chciałem się zapytać czy jeśli mam pełną ochrone to czy będe mógł brać udział?

i czy potrzebuje opiekuna w strefie off game?

muszę dopisać, że nie jest to komentarz sponsorowany :wink:

są tylko dwa ograniczenia, które są opisane powyżej czyli obowiązek boczniaka na mniejsze odległości jak masz replikę powyżej 2.4J i boxy

tak, za pisemną zgodą rodzica/opiekuna prawnego. nie musisz mieć opiekuna w strefie off game.

Wkrótce podany zostanie ramowy scenariusz.

1 Like

super to już moge powiedzieć że będe :+1:

Wstępnie jestem zainteresowany

musisz się zarejestrować przez formularz, a także miło jakbyś dołączyć do wydarzenia na fb

Jak z limitami J / FPS? @starpaintball

Bardzo podobne do Szczecinskich zasad- roznica ze boxy tylko kmy.
Teren jezeli jest zielono jest trudny bo duzo jest walk na odleglosci cqb, jednoczesnie sa przestrzaly ze snajper ma co robic i DMRki robia rzeznie (plus kmy na full auto).
Masa zroznicowanych przeszkod i bardzo dobra Moderacja rozgrywki. Rozgrywki w miare szybkie wiec nie ma piknikow na respach. Ogolnie warto pojechac i wyrobic swoja opinie ale jak najbardziej polecam :slight_smile:
Tylko zarjestruj sie przez formularz bo samo dolaczenie do wydarzenia sie nie liczy :wink:

2 Likes

dokładnie jak napisałeś. dzięki za miłą opinię :slight_smile:

Tak tak jestem zgłoszony itp., tylko pamiętam, że na tym co się nie odbył były zasady że do 350 full auto, powyżej single ale bez górnego limitu (czyli coś jak na Dobrej ale bez limitu 450 ), chciałem się upewnić jak to teraz wygląda

Uwaga na chwilę obecną zapisanych (rejestracja obowiązkowa) jest 25 osób. Aby wydarzenie się odbyło do czwartku 3go sierpnia musi być minimum 40 zapisanych osób.

Link do wydarzenia na fb → Drug Wars Zemsta - scenariusz ASG

Tam też jest są aktualizacje dot. wydarzenia.

1 Like

Czy ktoś będzie jechał z okolic Niebuszewo w niedziele i będzie mógł zabrać?