Gracz Komin decyzją administracji oraz moderacji otrzymuje w dniu dzisiejszym tymczasowego bana (do dnia 01.01.2027) na wszelkie scenariusze, spotkania oraz strzelanki organizowane przez forum Taktyczny Szczecin a także pod szyldem Taktycznego Szczecina. Okres obowiązującego BAN-a nie może ulec zmianie.
Powód:
W dniu 09.08.2026 na Kluczu gracz kilkukrotnie, po otrzymaniu trafienia, zamiast udać się do wyznaczonego miejsca respawnu, oddalał się jedynie kilka metrów poza zasięg i widok przeciwnika, po czym po krótkiej chwili wracał do gry. Zachowanie to stanowiło celowe omijanie zasad respawnu i fairplay.
Dowody:
Zdarzenie zostało bezpośrednio zaobserwowane przez dwóch członków moderacji obecnych na miejscu.
Nagranie z kamerki ScopeCam, na którym wyraźnie widać, jak gracz po otrzymaniu trafienia schodzi z ręką uniesioną do góry, oddala się od miejsca walki, a następnie po krótkiej chwili wraca do gry bez udania się na wyznaczony respawn. Właściwy punkt respawnu znajdował się około 180 metrów od miejsca zdarzenia. W ciągu 4 minut zaobserwowano te zachowanie 3 razy.
Każdego użytkownika forum oraz uczestnika rozgrywek obowiązują te same zasady. Nie ma znaczenia, czy ktoś bierze udział w strzelance po raz pierwszy, czy ma za sobą kilka lub kilkanaście lat doświadczenia.
Podstawą naszych rozgrywek są zasady fair play i każdy uczestnik jest zobowiązany ich przestrzegać. Staż, doświadczenie ani znajomość środowiska nie stanowią podstawy do łagodniejszego traktowania w przypadku świadomego łamania zasad.
Zostałem wywołany do tablicy, wypada więc odnieść się do powyższego. Niestety niedziela dała się nam wszystkim mocno we znaki. Temperatura, odwodnienie, zmęczenie, do tego mój wiek… To wszystko połączone sprawiło, że człowiek nie myślał jasno i zwyczajnie poszedł na łatwiznę, żeby „skrócić męki”.
Muszę niestety jako winny przyjąć karę administracji, aczkolwiek jestem trochę zaskoczony długością tej kary. Nie pamiętam żeby wcześniej ktoś dostał tak długi okres bana, nawet za terminatorke czy groźby pobicia.
Dlatego proszę, aby administracja rozważyła skrócenie kary lub też jej zawieszenie na jakiś okres.
Jedna na pewno niefajna rzecz jak czytam też historie banów z przeszłości, to fakt, że banowanego sie nie informuje wczesniej ani nie konfrontuje tylko dowiaduje sie z forum.
To jak wyrok zaoczny z sądu, który przychodzi listownie już po fakcie. Tylko na TS nie ma możliwości odwołania
Droga Administracjo, kolega na karnego jeżyka sobie zasłużył i jak widać, do winy się przyznaje i poczuwa. Nikt nie dyskutuje z tym, że karny jeżyk mu się należał.
Ale ja też uważam, że długość bana tu nałożonego jest większa, niż w moich oczach było by to sensowne.
Dlatego przyłączam się do prośby o rewizję długości zawieszenia.
Zgadzam się, niewielka szkodliwość występku, a ban długi zwłaszcza w świetle poprzednich banów. Dodatkowo kolega posypał głowę popiołem. Dajcie mu wysoki sądzie łagodniejszy wyrok.