29.03.2026 - Kluczewo Bloki (CQB)

Uwaga przypominamy o koniecznosci używania kulek BIO oraz poruszanie się tylko po wyznaczonym terene rozgrywki

Spotkanie odbędzie się zgodnie z zasadami forum TaktycznySzczecin
Tabelka MED

Spotkanie rozpocznie się w Niedzielę, 29.03.2026 o 10:00

Kwestie organizacyjne:

1. Jeżeli nie wiesz, gdzie i jak dojechać na miejsce spotkania przejdź do: Mapa dojazdu do miejscówek
  2. Wszyscy gracze zobowiązani są do posiadania oznaczenia trafień w postaci kamizelki odblaskowej
  3. Oznaczenia stron na oba ramiona są obowiązkowe dla każdego gracza.
  4. Od chwili przybycia na teren odprawy, do czasu zakończenia spotkania gracz zobowiązany jest posiadać certyfikowaną ochronę oczu (okulary lub gogle ochronne). Jej ściąganie w czasie odprawy, rozgrywki czy przerw w grze jest kategorycznie zakazane.

Istotne zasady, limity i regulaminy:

1. Limity mocy replik
  2. Regulamin spotkań Taktyczny Szczecin

Gracze niepełnoletni (Regulamin TS I.10):

1. Na spotkaniach organizowanych przez forum Taktyczny Szczecin obowiązuje ograniczenie wiekowe od lat 16.
  2. Do rozgrywki dopuszczani są niepełnoletni gracze, którzy ukończyli 16 rok życia, posiadający zgodę rodzica/opiekuna prawnego lub autoryzowaną legitymację niepełnoletniego gracza.
  3. Gracze nieletni zobowiązani są do posiadania legitymacji nieletniego gracza na każdym spotkaniu.
  4. Osoby niepełnoletnie, które w dniu rozgrywki nie będą dysponowały pisemnym pozwoleniem od rodzica lub legitymacja niepełnoletniego gracza nie zostaną dopuszczone do gry.
  5. Gracze poniżej 16 roku życia będą dopuszczeni do rozgrywki tylko i wyłącznie pod warunkiem obecności prawnego opiekuna podczas odprawy i rozgrywki (pozostającego w strefie off-game)
  6. Wszystkie dane na druku zgody rodzica/opiekuna muszą być podane (wystarczy 1 rodzic/opiekun). Brak danych skutkuje niedopuszczeniem do gry.

Przypominam że limity J (CQB oraz w lesie) są bezwzględne. Jeśli nie jesteś pewny czy spełniasz limit sprawdź to bo możesz nie pograć!

Jeśli zagłosowałeś, a się nie pojawisz poinformuj w temacie. Nie musisz podawać przyczyny.

Na TS gramy całe budynki czy go któregoś piętra?

Szukam transportu.

Co do pytania to do tej pory gralismy pierwszy mniejszy budynek.

Raz zagralismy duzy budynek zeby kazdy mogl zobaczyc jak kiepsko to sie gra.

Czyste cqb bez grania poza blokiem.

Czyli cqb single only.

1 polubienie

Miałem na myśli, czy gramy całą wysokość, czy do któregoś piętra. We wschodnim budynku wysokość nie powinna stanowić problemu.

1 polubienie

Ostatnio graliśmy na wschodnim całą wysokość budynku

1 polubienie

jak z prawobrzeża to mogę zgarnąć

Mogę zaoferować podwózkę jak ktoś chętny.

Jadę z krzekowa mogę zgarnąć

No i co mogę powiedzieć.

Dziś było fajnie. Ok. 40 graczy w bloku - ktoś mówi że za dużo, osobiście ja dziś fajnie się bawiłem i jestem mega zadowolony.

Niestety, oprócz fajnej rozgrywki mieliśmy parę problemów.

Ok. 6 osób zostało usunięte w trakcie rozgrywki po chromowaniu. To nie jest git. Jakie by nie byłi limity Taktycznego - trzeba je dostrzegać.

Przy okazji, bardzo milo było usłyszeć od Jacka o ewentualnej zmianie limitów - na max dopuszczalną wagę kulek w CQB na 0.32. Moim zdaniem to byłaby bardzo dobra decyzja, która banalnie ułatwi dużo rzeczy.

Dziś w trakcie rozgrywki był wyłapany gracz z repliką o mocy 2,2J. W CQB. To masakra.

Również się okazało że gracz, jak i cała ekipa nie mają nawet założonych kont na forum. No i tak już wypadło, że gracz był z Ukrainy, jak i cała ekipa.

No i co mogę powiedzieć w tej sprawie. Jakąkolwiek decyzje by nie podjęła administracja forum - ban czasowy czy permanentny czy cokolwiek - my ją popieramy i się do niej dostosujemy.

Jakoś tak.

7 polubień

Ja ze swojej strony mogę powiedzieć, że rozgrywka jak na taką ilość osób była ogarnięta, naprawdę wyszło to świetnie. Co mnie jedynie martwiło to to, że jakaś część graczy była naprawde nieostrożna podczas rozgrywki na wyższych piętrach. Nie wspominam już o kilku szlifach które wyglądały naprawdę źle (na szczescie nic sie nie stało) ale o skakaniu przy krawędziach i “nadmiernym” wychylaniu się.

Przy takiej ilości osób najlepszym rozwiązaniem jest limit CQB na całość terenu i gra na dwa budynki jednocześnie.

W brew obawom o ilość osób naprawdze dzisiaj wyszło to zaskakująco dobrze.

7 polubień

Dzięki serdeczne za krwawą grę po tak długiej przerwie! Pomimo problemów technicznych udało się wystrzelić trochę kulasów. Podpinam się do kolegi wyżej - wbrew pozorom było dzisiaj sporo niebezpiecznych sytuacji i na szczęście nie doszło do niczego więcej jak jakieś siniaki czy coś. Było intensywnie!

7 polubień

Jak wiadomo jestem naczelnym Panem Marudą Niszczycielem Uśmiechów Dzieci itp., ale naprawdę nie było dzisiaj do czego się przyczepić. Super ogarnięta gra, maszynki liczące punkty były rozstawiane przemyślanie, wg mnie sprawiedliwie, obie strony musiały się natrudzić, aby je przejąć, a utrzymanie było ciągłym wyzwaniem.

Gra na małym bloku w tyle osób wg mnie niezbyt się udała, ale na dużym było super. Bardzo intensywna akcja, taka ilość graczy jakoś fajnie się rozchodziła naturalnie po wszystkich poziomach.

Jeszcze jakby jakaś dobra duszyczka w ramach zabawy powybijała przejścia na pozostałych dwóch piętrach to gra będzie tylko lepsza.

Teren ma duży potencjał, przy większej ilości osób bym zrobił ewentualnie grę, że respy poza budynkami, po 1 maszynie na budynek na wysokim piętrze + jedna w lesie. Limit oczywiście CQB, bo na mout/szturm zasięg broniących z budynku będzie tak duży, że atakujący niezbyt będą mieli jak wejść (na CQB mniejszy zasięg=mniejszy dystans do biegania pod ogniem).

Poza tymi wytrzepami co mieli nieregulaminowe joule, kulki itp. to jedyna rada chronować PRZED grą. Wiadomo, zaczęliśmy troche późno i było szkoda czasu, ale to nauczka na przyszłość, aby szybciej spiąć dupska.

Nagrało się dużo fajnego materiału także niedługo zmontuję i wrzucę, to będziecie gwiazdami. Jeszcze raz dzięki za grę, dzisiaj bawiłem się naprawdę super!

5 polubień

Pierwsza runda trochę nieprzemyślana, niebiescy nie mogli wyjść na pierwsze półpiętro. Później był już sam miód, dynamicznie ale i taktycznie. Ciasne korytarze, dużo miejsc do wychylania ale i tak czasem nie było wiadomo skąd kulki lecą

Apropo kulek to ja waliłem z 0.3g. Wszystkich poszkodowanych serdecznie przepraszam. Mam nadzieję że nikomu nadprogramowo wielkiego siniaka nie nabiłem.

Wczoraj przy pakowaniu sprawdzałem zasady CQB, patrzyłem na tabelkę MED i tam jest rozpiska FPS co do wagi kulek, pomyślałem że to dozwolone. Nabiłem magi przed zbiórką, później już nie chciało mi się ich przeładowywać, wybaczcie. Mogłem to zrobić tym bardziej że drużyna mogła mnie poratować lżejszymi kulkami.

2 polubienia

co do wagomiaru kulek, zgodnie też z tym co Jaca wspominał, na tych dystansach waga kulki ma chyba znacznie mniejsze znaczenie, niż moc generowana przez replikę. Tj. wolę dostać kulką nawet i 0,32 ale na 1,1 J, niż 0,2 na 2j :wink:

4 polubienia

Dobra, na wstępie przyznam się, że Malwinie na chronowaniu wyszło 1,4J. Nie było to celowe oszustwo ani nie wynikało to z braku znajomości regulaminu. Było to nasze drugie spotkanie w którym uczestniczyliśmy a na chronowaniu przy pierwszym spotkaniu wyszlo nam 1,1J. Nie byłem jednak świadom wpływu pogody ani takiego wpływu regulacji hop up na moc za co wszystkich uczestników przepraszamy.

Teraz na temat braków kont części uczestników. To konto prowadzę wraz z Malwiną, tak jak i przedstawiliśmy się razem zakładając to konto. Jeżeli jednak rada nadzorcza uważa, ze powinna mieć osobne konto, nie byłoby problemem żeby je założyła.

Dziękujemy za dzisiejsze spotkanie, będziemy na przyszłość ostrożniejsi.

2 polubienia

0,2J z góry to nie jest jakaś mega przesada. Oczywiście że jak już coś takiego wyłapali, to odrazu dodomu, ale banować raczej za to nie będą (moim zdaniem, conajmniej)

A o koncie - nie wiem w sumie. Tu najpierw chodzi o możliwość identyfikacji gracza, żeby wiedzieli kogo karać jakby co. Także nw czy to wspólne konto jest problemem.

A z gościem który miał 2,2j dziś - sytuacja jest taka, że konta niema, z jego ekipy konta też nikt niema, jak się nazywa - chuj wie. Z kontyngentu ukraińskiego też go nikt nie kojarzy, na naszej grupie go chyba niema.

I kogo banować? Twarz w stalkerze?

2 polubienia

Koleżanki i koledzy zapraszam do oglądania filmiku ze strzelanki na Blokach!

Copilot_20260331_215757
LINK DO FILMIKU: TUTEJ

7 polubień