17.05.2026 - (DMR Mode) Bastogne

zapomniałeś, że ja ze szturmem 90% gry biegam na singlu, full auto leci tylko for fun :wink:

Ta ja też full auto używam tylko for fun. A to że na strzelanki przychodzę dla zabawy to znaczy że full auto leci cały czas

8 polubień

Ok, czyli szturm nie jest deklasowany bo 3 osoby z nim mogą rozwalić 1 osobę z dmr. Jakbym oglądał dokument o czołgach z 2wś w 2008.

3 polubienia

Nie powiedział że jest to jedyny sposób na kampera w krzaku.

Przyznał że 3 osoby rozpierdalają=brute force. Jeden typ nie może się z tym liczyć i jest to 100% dominacja jeśli szturmujący chcoiaż trochę się ruszają i potrafią ocenić że to drzewo lub gąszcz krzaków da im osłonę.

Jako casual DMR enjoyer nigdy nie uświadczyłem że DMR jestem w stanie w pojedynkę ugrać punkt. Używając tego cholerstwa strach jest cokolwiek podchodzić bo łatwo komuś z tego zrobić krzywdę i dwa podczas bronienia wystrzelę maks 5 kulek na sekundę bez wpływu na stabilność celowania a taki szturmiak w sekundę na luzie pośle w moim kierunku 20 kulek/s. Ja go trzymam na odległość ale jak pozwolę podejść mu za blisko jestem ugotowany.

Zawsze na końcu to typ z automatem kończył moją zabawę.

4 polubienia

Bieganie ze szturmem i nie strzelanie na full auto to jak kupić porsche i przerobić je na gaz.

4 polubienia

zauważ, że ludzi z full auto jest często znacznie więcej niż tych z singlem, wystarczy trochę zgrania i jak po drugiej stronie lufy nie ma full auto to wykaszasz. Nawet jak ktoś ma wyżyłowaną DMRke to z taką dzidą nie odeprze ataku z kilku wektorów jednocześnie.

rozumiem że na tą niedzielę nawet gbbr w granicach 1.7 - 1.8j odpadają?

Grają normalnie jeśli są poniżej 1.88j - więc spokojnie.

1 polubienie

Przypominam że jutro:

• DMR Mode (Dla DMR oczywiście)
  • KAŻDY grający musi mieć konto na taktycznyszczecin
  • Spóźnenie = czekasz do drugiej rundy

Radio pomarańczowi: 446,00625 - oba kanały, górny i dolny.

Radio niebiescy: 446,10625 - oba kanały, górny i dolny.

Będzie ktoś jutro miał okulary ?

Będę wdzięczny bo nie znalazłem swoich

będę miał 10 letnie bolle :wink:

Oooooooo to będę wdzięczny

Siema, jak się tam dojeżdza na parking?
1 Tutaj za znakiem zakazd wjazdu na teren wojskowy?

2 Czy dalej koło domku?

1. jedziesz w lewo potem
1 polubienie

Dzięki bardzo za grę i @Kleszcz za organizacje.

Pomimo dużej ilości cywili, bardzo fajnie się grało i uważam że squady były zbalansowane.

Ustawiony DMR Mode jeszcze trzeba przetestować. Myślę że można 1-2 strzelanki w miesiącu na tym trybie zastosować na „testy".

Póki co wstrzymuję się z publiczna opinia ale niech wszyscy się wypowiedzą (ci co oczywiście byli) :wink:

6 polubień

Dzięki Panowie za grę. Czerwoni odwalili kawał dobrej roboty, było taktycznie i szybko. Oby więcej takich spotkań!

Jeśli chodzi o sam DMR Mode, trudno stwierdzić ile było w tym zasługi kagańca. Na pewno odniosłem wrażenie, że DMRki grały bardziej taktycznie i nie były “lepszym szturmem”. Zachodziliscie czasem z takiej strony, że trudno było się połapać co jest góra, a co dół. Zdanie mało obiektywne, bo nie mam DMR, nie gram w ten sposób, ale jestem na tak żeby jeszcze to testować i porównywać do niedzieli bez DMR mode. :slight_smile:

4 polubienia

Dziękuję za grę super się grało. ALE
Jako użytkownik DMR myślę że DMR mode jest bez sensu.
Aktualnie DMR przez strzelanie co sekundę praktycznie niczym nie różni się od snajperki, z tą różnicą, że snajperka ma przewagę dżuli.
DMR-ki powinny zostać znerfione ale nie w taki sposób. Proponuję wprowadzenie wymogu długości lufy zewnętrznej (np.16 cali), wymogu posiadania dwójnogu oraz obniżenie limitu J np. do 2,5 J

2 polubienia

Będąc całkowicie szczerym przewaga snajperek nad DMR nie istnieje :smiley: I też nie widzę potrzeby porównywania gdyż na strzelankach są max 3 snajperki i to nie bez powodu jest nisza bo w moim przypadku kulka 0,48 na 3J pokonuje taki sam dystans co 90% DMR.
Nie raz prowadziłem wymianę ognia z posiadaczami DMR i praktycznie za każdym razem dostawałem wpierdol. Czy to dlatego że jestem chujowy? Możliwe ale praktycznie za każdym razem na jeden mój strzał z 4-taktu przypadało 5 strzałów z DMR. Dla mnie DMR mode albo inny rodzaj nerfa to coś potrzebnego.

3 polubienia

Dzięki za świetną organizajcę gry, bardzo fajne walizki z brzęczkami.

Moje 5 groszy do studni:

Jeśli celem jest balans gry to w lesie powninien obowiazywać jeden limit dla wszystkich 1,9J i full auto, podobnie jak to ma miejsce w CQB z 1,1J i ogniem pojedyńczym.

Jeśli celem jest zabawa to niech każdy sobie biega z czym chce, byle było bezpiecznie, a gra powinna być balansowan przez równy rozdział broni specjalnych na obie drużyny.

Kombinowanie przy klasach broni uderza w już kupione i wypieszczone zabawki, co może zniechęcać do uczestnictwa posiadaczy.

Przewagę można osiagnać kasą na więcej sposóbów niż tylko replika. Na przykład HPA, ghille i droga optoelektronika i je dają - ograniczać? WZta z demobiliu nie podskoczy spersonalizowanej maskałacie. Cieminy kolimator a termowizjer, i tak dalej…

Z kolei repliki GGB z magazynkami o pojemności jak ostra, głośne, są na straconej pozycji do AEG/HPA. Czy w takim razie GBB powinny dostać zasady rekompensujace?

Ostatecznie to tylko zabawa w sztrzelanego z elementami LARP. Jestem za liberalnym podejsciem do używanych replik i za rozdzielaniem ich po równo na obie strony.

7 polubień

EEEE to raczje nie, jak chłop wpakował 3 wypłaty w replike to dorzuci 200 zł na mosfeta, a nie zrezygnuje całkiem. No chyba, że rzeczywiscie sie honorem unosi i wywali replike przez okno z tych nerwów.

A szczelanka spoko, zaskoczył mnie jej wynik bo miałem wrażenie, że pomarańczowi dostajemy w dupe w pierwszej grze, a tu wygrana na wszystkich zegarach oO.

Natomiast jakoś mało akcji było, poza szturmami w celu zajęcia zegarów, to potem jakeśmy siedzieliśmy sobie na zegarze na środku to nuda była, nikt nas nie atakował, a jak atakował to jakoś niemrawo. Szok i niedowierzanie.

DMR mode na tak ale dałbym 2 szczały na sekunde, w kazdym razie do przetestowania na nastepnym. Lepiej się szturmowało, kiedy zespół 2-3 DMRów nie siekał całej drużyny atakującej, tylko można było przeskakiwać między drzewami i się osłaniać, kiedy DMR miał te sekunde blokady.

Za to wg mnie trzeba pilnować aby w trakcie gry oszukiści nie zmieniali sobie, bo jestem pewien, że znajdą się takie cwaniaki co aby podbić sobie niskie ego będą zmieniali na czas gry DMR na zero blok, a na zbióreczce grzeczni wszystko gra.

no i te kopaczo zegary są super, naprawde dobrze się z nimi gra, lepiej niż zwykłe zegary szachowe

2 polubienia