zapomniałeś, że ja ze szturmem 90% gry biegam na singlu, full auto leci tylko for fun ![]()
Ta ja też full auto używam tylko for fun. A to że na strzelanki przychodzę dla zabawy to znaczy że full auto leci cały czas
Ok, czyli szturm nie jest deklasowany bo 3 osoby z nim mogą rozwalić 1 osobę z dmr. Jakbym oglądał dokument o czołgach z 2wś w 2008.
Nie powiedział że jest to jedyny sposób na kampera w krzaku.
Przyznał że 3 osoby rozpierdalają=brute force. Jeden typ nie może się z tym liczyć i jest to 100% dominacja jeśli szturmujący chcoiaż trochę się ruszają i potrafią ocenić że to drzewo lub gąszcz krzaków da im osłonę.
Jako casual DMR enjoyer nigdy nie uświadczyłem że DMR jestem w stanie w pojedynkę ugrać punkt. Używając tego cholerstwa strach jest cokolwiek podchodzić bo łatwo komuś z tego zrobić krzywdę i dwa podczas bronienia wystrzelę maks 5 kulek na sekundę bez wpływu na stabilność celowania a taki szturmiak w sekundę na luzie pośle w moim kierunku 20 kulek/s. Ja go trzymam na odległość ale jak pozwolę podejść mu za blisko jestem ugotowany.
Zawsze na końcu to typ z automatem kończył moją zabawę.
zauważ, że ludzi z full auto jest często znacznie więcej niż tych z singlem, wystarczy trochę zgrania i jak po drugiej stronie lufy nie ma full auto to wykaszasz. Nawet jak ktoś ma wyżyłowaną DMRke to z taką dzidą nie odeprze ataku z kilku wektorów jednocześnie.
Grają normalnie jeśli są poniżej 1.88j - więc spokojnie.
Przypominam że jutro:
- DMR Mode (Dla DMR oczywiście)
- KAŻDY grający musi mieć konto na taktycznyszczecin
- Spóźnenie = czekasz do drugiej rundy
Radio pomarańczowi: 446,00625 - oba kanały, górny i dolny.
Radio niebiescy: 446,10625 - oba kanały, górny i dolny.
Będzie ktoś jutro miał okulary ?
Będę wdzięczny bo nie znalazłem swoich
będę miał 10 letnie bolle ![]()
Oooooooo to będę wdzięczny
Siema, jak się tam dojeżdza na parking?
1 Tutaj za znakiem zakazd wjazdu na teren wojskowy?
2 Czy dalej koło domku?
- jedziesz w lewo potem
Dzięki bardzo za grę i @Kleszcz za organizacje.
Pomimo dużej ilości cywili, bardzo fajnie się grało i uważam że squady były zbalansowane.
Ustawiony DMR Mode jeszcze trzeba przetestować. Myślę że można 1-2 strzelanki w miesiącu na tym trybie zastosować na „testy".
Póki co wstrzymuję się z publiczna opinia ale niech wszyscy się wypowiedzą (ci co oczywiście byli) ![]()
Dzięki Panowie za grę. Czerwoni odwalili kawał dobrej roboty, było taktycznie i szybko. Oby więcej takich spotkań!
Jeśli chodzi o sam DMR Mode, trudno stwierdzić ile było w tym zasługi kagańca. Na pewno odniosłem wrażenie, że DMRki grały bardziej taktycznie i nie były “lepszym szturmem”. Zachodziliscie czasem z takiej strony, że trudno było się połapać co jest góra, a co dół. Zdanie mało obiektywne, bo nie mam DMR, nie gram w ten sposób, ale jestem na tak żeby jeszcze to testować i porównywać do niedzieli bez DMR mode. ![]()
Dziękuję za grę super się grało. ALE
Jako użytkownik DMR myślę że DMR mode jest bez sensu.
Aktualnie DMR przez strzelanie co sekundę praktycznie niczym nie różni się od snajperki, z tą różnicą, że snajperka ma przewagę dżuli.
DMR-ki powinny zostać znerfione ale nie w taki sposób. Proponuję wprowadzenie wymogu długości lufy zewnętrznej (np.16 cali), wymogu posiadania dwójnogu oraz obniżenie limitu J np. do 2,5 J
Będąc całkowicie szczerym przewaga snajperek nad DMR nie istnieje
I też nie widzę potrzeby porównywania gdyż na strzelankach są max 3 snajperki i to nie bez powodu jest nisza bo w moim przypadku kulka 0,48 na 3J pokonuje taki sam dystans co 90% DMR.
Nie raz prowadziłem wymianę ognia z posiadaczami DMR i praktycznie za każdym razem dostawałem wpierdol. Czy to dlatego że jestem chujowy? Możliwe ale praktycznie za każdym razem na jeden mój strzał z 4-taktu przypadało 5 strzałów z DMR. Dla mnie DMR mode albo inny rodzaj nerfa to coś potrzebnego.
Dzięki za świetną organizajcę gry, bardzo fajne walizki z brzęczkami.
Moje 5 groszy do studni:
Jeśli celem jest balans gry to w lesie powninien obowiazywać jeden limit dla wszystkich 1,9J i full auto, podobnie jak to ma miejsce w CQB z 1,1J i ogniem pojedyńczym.
Jeśli celem jest zabawa to niech każdy sobie biega z czym chce, byle było bezpiecznie, a gra powinna być balansowan przez równy rozdział broni specjalnych na obie drużyny.
Kombinowanie przy klasach broni uderza w już kupione i wypieszczone zabawki, co może zniechęcać do uczestnictwa posiadaczy.
Przewagę można osiagnać kasą na więcej sposóbów niż tylko replika. Na przykład HPA, ghille i droga optoelektronika i je dają - ograniczać? WZta z demobiliu nie podskoczy spersonalizowanej maskałacie. Cieminy kolimator a termowizjer, i tak dalej…
Z kolei repliki GGB z magazynkami o pojemności jak ostra, głośne, są na straconej pozycji do AEG/HPA. Czy w takim razie GBB powinny dostać zasady rekompensujace?
Ostatecznie to tylko zabawa w sztrzelanego z elementami LARP. Jestem za liberalnym podejsciem do używanych replik i za rozdzielaniem ich po równo na obie strony.
EEEE to raczje nie, jak chłop wpakował 3 wypłaty w replike to dorzuci 200 zł na mosfeta, a nie zrezygnuje całkiem. No chyba, że rzeczywiscie sie honorem unosi i wywali replike przez okno z tych nerwów.
A szczelanka spoko, zaskoczył mnie jej wynik bo miałem wrażenie, że pomarańczowi dostajemy w dupe w pierwszej grze, a tu wygrana na wszystkich zegarach oO.
Natomiast jakoś mało akcji było, poza szturmami w celu zajęcia zegarów, to potem jakeśmy siedzieliśmy sobie na zegarze na środku to nuda była, nikt nas nie atakował, a jak atakował to jakoś niemrawo. Szok i niedowierzanie.
DMR mode na tak ale dałbym 2 szczały na sekunde, w kazdym razie do przetestowania na nastepnym. Lepiej się szturmowało, kiedy zespół 2-3 DMRów nie siekał całej drużyny atakującej, tylko można było przeskakiwać między drzewami i się osłaniać, kiedy DMR miał te sekunde blokady.
Za to wg mnie trzeba pilnować aby w trakcie gry oszukiści nie zmieniali sobie, bo jestem pewien, że znajdą się takie cwaniaki co aby podbić sobie niskie ego będą zmieniali na czas gry DMR na zero blok, a na zbióreczce grzeczni wszystko gra.
no i te kopaczo zegary są super, naprawde dobrze się z nimi gra, lepiej niż zwykłe zegary szachowe