15.03.2026 Kluczewo Sztab (MOUT)

Może ktoś ma jedno wolne miejsce w aucie i mógłby mnie zgarnąć?

Mam pytanie, gdzie dokładnie jest parking? Czy miejscem zbiórki jest parking lonisko kluczewo czy gdzieś indziej?

Mapy Google tu masz dokładną lokalizacje parkingu. I tak zbiórka jest zazwyczaj na parkingu

1 polubienie

Gdzie przesiadujecie żeby was zgarnąc?

Najlepiej z okolic dworca głównego ale mogę się dostosować

@TomasZ jak z tymi kulkami? bo nie wiem czy mogę do boczniaka ładować normalnie 0,32, czy muszę biegać z dwoma workami kulek zależy do której repliki mi się skończą.

Ajjj, ja z prawego brzegu. Jak byś dał radę gdzieś na prawy brzego to tak ale w stronę centrum to ni bardzo.

Mogę na Zdroje lub Dąbie podjechać zależy gdzie bardziej ci pasuje

Zdroje, na rądzie obok lidla.?

https://maps.app.goo.gl/jPk7ju3L6TLynyNo7

okej o której mam być na miejscu?

9:10. Liczmy że trasa 35 min to 15 min na przygotowanie zostaje.

1 polubienie

Jeśli chcesz się strzelać z innymi ludźmi wewnątrz budynku/strefy cqb musisz mieć 1.14 J kulki max 0.25g (zasady identyczne jak przy grze cqb). Pozostałe interakcje las-cqb stosujemy limity leśne i TYLKO I WYŁĄCZNIE OGIEŃ POJEDYNCZY. Interakcje las-las na zwykłych zasadach leśnych. Jutro rano jeszcze to powtórzymy dla wszystkich i odpowiem na wszystkie pytania żeby nie było wątpliwości jak ostatnio

4 polubienia

10 polubień

Jednak mnie nie będzie

1 polubienie

Dziękuje bardzo za dzisiejszą strzelankę. Była to faktycznie jedna z strzelanek w tym roku.
Bez spin, bez oskarżeń, każdy wiedział co jak gramy i teren był zajebisty i bezpieczny.

A na serio to chciałbym kilka punktów zaznaczyć:

1. MOUT ma spore wady które trzeba zmienić / zaproponować zmiany. (KM jest obrzydzony, limity kulek 0.25 na tereny CQB, ograniczenia single/auto). MOIM SKROMNYM ZDANIEM, lepsze będzie nieironicznie albo zrobić CQB albo Szturm limit 1.9 single only.
  2. Teren pomimo potencjału ma dużo pułapek w postaci dziur na 5 metrów, zbrojenia które buty dziurawią i ogólne spore narażenie na sepsę. Myślę że warto niektóre miejsca taśmować żeby ostrzec przed niebezpieczeństwem. Mogę sam pochodzić pooznaczać.
  3. Zmienić miejsce parkingu jeżeli zamierzamy długoterminowo parkować bliżej.
  4. Przed zbiórką ustalić JEDNĄ osobę moderacji/administracji do ustalenia przebiegu gry, flag, zasad, leczenia itp. - zwany jako prowadzący. Ten prowadzący wyjaśni całość gry żeby było wiadomo co i jak gramy. Inni dodatkowi służą tylko pomocą (chrono, zbiórka, rozstawienie flag według zaleceń prowadzącego).
  5. Zmienić nazwę Kluczewo bo niektórym się pomyliło z Kluczem :smile:

Pomimo ciężkich okoliczności i tak dobrze się bawiłem i mam nadzieje że reszta też odniosła satysfakcje z dzisiejszej strzelanki :saluting_face:

4 polubienia

KM musi być znerfiony ze względu na to że ogień ciągły latający przez budynek albo z niego jest zaporą która hamuje grę do zera tutaj niestety najbardziej kontrowersyjna i OP klasa sprzętowa ma pod górkę

Mix jest i zawsze był najbardziej wymagającym trybem gry który wymagał dwóch replik umiejętności grania klamka itd to co jest teraz to tylko spisane zasady które funkcjonowały przez 20 lat mniej więcej podobnie

No i wierz mi nie chciał byś zagrać na 1.9 w budynku z ekipami które są w stanie walić na singlu szybciej niż nie jeden stock na auto tam nie bez powodu jest 1.14

To jest tylko trzeba praktykować :stuck_out_tongue:

3 polubienia

w CQB/ MOUTcie tylko 1,14J. Najlepiej tylko na singlu.

Wszystko inne skończy się jak na filmie poniżej:

3 polubienia

MOUTa podobnie jak i pozostałych trybów gier trzeba się nauczyć grać - podchodzę do budynku przechodzę na replikę w limitach cqb tak samo jak gramy w lesie podchodzę do górki/okopu przechodzę na replikę na bliskie odległości skoro działa w lesie to zadziała też przy MOUCie - dla tych którzy nie chcą/nie potrafią robić takich zmian zawsze pozostaje bezpieczna opcja grania repliką w limicie 1.14 J - komu nie chce się myśleć musi pobiegać. Poza tym dla tych, którzy uważają że limit 1.14 J na grze w terenie leśnym to dobry pomysł zawsze pozostaje opcja wybrania się do chłopaków z SŚA i zobaczenia w praktyce jak wygląda takie rozwiązanie :wink:

Ps. na zachętę dodam że pirotechnika jest u nich na zupełnie innym poziomie niż u nas

1 polubienie

Swoją drogą, kto chciał ten MOUT?

3 polubienia