03.08.2023 nocne strzelanie vol.1

Cześć,

Chciałbym zorganizować luźną nocną strzelankę. Impreza będzie miała charakter luźnego kilkugodzinnego spotkania w małym gronie - nie spodziewam się tłumów.

Najważniejsze zasady:

limit 1.9J tylko semi
tylko +18 lat
posiadanie migającej czerwonej lampki jako znacznik trupa
latarka na replice
łeb na karku i zdrowy rozsądek.

Ramy czasowe: 21.00 max 01.00.
Działamy wyłącznie na latarkach. Bez opto (tym razem :wink: )
Rodzaj rozgrywek w zależności ilości chętnych.

Teren gry: rejon strzelnicy STS Borowiec. Dla staruchów - teren Radziowej wielkanocnej siekanki
zbiórka: parking przy leśniczówce u Radzia.

2 Likes

Siema, dwa pytania:
3 sierpnia w czwartek? nie lepiej piątek?

polecicie sklep gdzie dostanę taką czerwoną lampkę? macie coś sprawdzonego co mogę zamontować pod szpej, czy mam latać z tylnią lampką rowerową?

Action i lampka rowerowa za 3zł :wink:
@sollid i @Corpo wyczaili jakiej zajebiste mini diody - moze się podzielą :wink:

Lampka rowerowa to wbrew pozorom jedno z lepszych rozwiązań. Z daleka widać, że jesteś trupem - a o to w tym chodzi.

Plus Gawron ma propozycję nie do przebicia z tą lampką za 3zł. W końcu - czy grywasz nocą tak często, żeby na znacznik trafienia wydawać pińcet halfnaście monet…?

Ja używam do tego celu opaski dla biegaczy (Opaska BLUE LED ACTIVE - Refloactive.pl taka, tylko gdzieś kiedyś trafiła mi się czerwona).

1 Like

nie przesadzałbym z tą atrakcyjnością , 3.99 to już prawie 4zł :smiley:

natomiast to:

https://allegro.pl/oferta/lampka-led-uniwersalna-motocykl-rower-dron-usb-7-k-13805306975

braliśmy aby potestować odnajdywanie się w ciemnych pomieszczeniach

1 Like

W sumie ciekawa opcją na strzelanie ale faktycznie, moim zdaniem, wygodniej dla większości było by w mocy z piątku na sobotę

Zobaczymy jak wypadnie ta edycja i jakie będzie zdanie obecnych.

Nie ukrywam że chce zrobić z tego cykliczne spotkania 1-2 razy w miesiącu i głównie w tygodniu ( choć nie zawsze).

Nastawiam się na kameralne spotkanie (10-15 osobowe). Dzięki temu nie trzeba dużego terenu, gracze są uczciwsi, towarzyszko integracyjny klimat.

Rozumiem ale nie da się ukryć że większość z nas albo w tygodniu pracuje albo chodzi do szkoły i nie będzie mogła wziąć udziału. Dlatego fajnie jak by było z piątku na sobotę

Komandorze, są wakacje… chyba że robisz Wieczorowo West Point

1 Like

a w piątek “większość z nas” idzie chlać, wyjeżdża na weekend, albo poświęca czas rodzinie :wink:
Daj mi dowolny dzień tygodnia, a znajdę Ci kogoś komu nie pasuje :wink:

3 Likes

Nie. Ale pracuje w takich godzinach że no nie bardzo mogę :sweat_smile:

W to nie wątpię

Świetny pomysł.

Poszukałem trochę i np. na CQB można by sobie przyczepić - są różne kolory

Czyli to strzelanka dla dzieci? Uczciwie pracujacym wakacje nie robią różnicy.

Godziny sprawiają, że 2 i 3 zmiana koliduje, a nie każdy przed 1 zmianą może sobie pozwolić na kulkowanie po północy :frowning:

1 Like

Jak ta strzelanka bedzie wygladac? Coś jak zwykła niedzielna tylko po ciemku?

Gramy bez noktowizji z tego co rozumiem, czyli same latarki.

Latarke cały czas trzeba mieć włączoną? Polecacie mieć wiecej niż latarke na replice, żeby coś widzieć?
Nie wiem kiedy ostatnio byłem w nocy w lesie, pewnie bede chodził w kółko i sie potykał.

Dzieci może będą spać, moge przyjechać :smile:

Jeszcze jedno pytanie dot. czerwonej lampki trupa: nie będzie kolizji jeśli ktoś chcę chodzić z latarką z słabym czerwonym światłem zamiast zwykłej latarki?

Nie wypowiadam się co do zasad bo nie wiem, ale jeśli białe światło jest obowiązkowe a nie masz - mogę Ci druknąć trzymadło na RIS i do tego mogę Ci pożyczyć latarkę tego typu
image
bo kiedyś kilka kupiłem.

Ewentualnie możesz sobie kupić taką latarkę (pare zł, w dużych sklepach typu auchan / bi1 są) a ja Ci dam trzymadło na ris.

Dzięki, mam kilka latarek =) Pytam z tego względu, że latarka ze słabym czerwonym światełkiem daje sporą przewagę w nocy, bo nie widać Cię z kilkuset metrów. Pytam tylko czy nie ma kolizji z tradycyjną ‘lampką trupa’, która też jest akurat czerwona.

Jak dobrze pamiętam z tCh’owych wydarzeń, to jak tylko dostaniesz kij wie skąd to zaraz zapalasz migającą lampkę i wystawiasz jak tak widocznie jak tylko się da (jak szmate znacznikową). A z lampeczką to raczej chodzisz próbując nie być widocznym :wink:

Światło ciągłe, niezależnie od koloru, nie oznacza trupa. Czyli krótko mówiąc dalej jesteś in game = celem.
To jest standard właściwe wszędzie jeżeli chodzi o wieczorno - nocne rozgrywki.

3 Likes