Zawór górny CO2 do beretty

Witam. Potrzebuje wymienić górny zawór CO2 do magazynku od beretty.
Nigdy tego nie wymieniałem, nie wiem jak to wyglada z wymiarami
(nie zwsze są podane na stronie)
Może mi polecicie jaki kupić a jaki omijać np. na stronie TAIWANGUN

Jeżeli to jest jakaś bardzo stara beretta to możesz mieć problem.
Zaworów nie znajdziesz chyba, że z odzysku.
Jeżeli nowe będą pasować, mam na myśli takie jak teraz się montuje, to mogą nie śmigać z kurkiem.

Przerabiałem na swojej, co prawda green, ale mam stary zdezelowany magazynek. Kupiłem nowy na aktualnych zaworach itd i się mechanicznie nie zgrywało :confused:

Ogólnie musisz zidentyfikować jaki masz dokładny model, bez tego nic nie ruszysz.

Musisz ustalić w jakim standardzie jest mag. Zazwyczaj producent używa jednego czy dwóch modeli w ramach całej gamy replik.
Jak już ustalisz, to kupujesz i nie wybrzydzasz bo to nie jest towar który leży na półce :stuck_out_tongue:

A a w praktyce … rozłóż zaworki, wyczyść, przesmaruj sylikonem, sprawdź czy oringi są całe. Często silikon i podmiana jednego oringa rozwiązują problem.

1 Like

Dzieki FRIK I Gawron89 za odp.
Juz podmieniałem uszczelki ale nie przy każdym zaworku to zadziałało.
Mi chodzi o to że gaz gdzies ucieka i nie wiem gdzie jest nieszczelność (gniazdo czy dolny zawór)
W na magazynkach nie ma nic napisane a wizalnie nie jestem w stanie to ustalić.
Beretty do której są te magi nie mam teraz w domu (pozniej moge zdjecia wtawic)
Zaworek chcę kupić nowy zeby mieć 1 nowy (taką podjąłem decyzje zeby miec pewność)
Czy ktoś mi może pomóc w jakim standardzie jest mag. bądz zlikwidowac awarie??
Nawet jak bedzie potrzeba i znajdzie sie ktoś kto pomoże mi ustalić w jakim standardzie jes mag to podjade w umuwione miejsce w celu ogledzin tych magazynków.

Jest banalnie prosty sposób, żeby sprawdzić, gdzie gaz ucieka.

Nabij magazynek gazem, włóż do miski z wodą i zobacz, skąd lecą bombelki gazu.

2 Likes

Do ustalenia co to jest łatwiej bedzie jak podrzucisz zdjecia replik i magów.
Ale beretty to kundle swiata airsoftu … :slight_smile:

Ja na swoją nie narzekam :stuck_out_tongue:

…ale tak, nadal nie mogę się przekonać do polubienia włoskiej myśli rusznikarskiej. Mimo, że z całą pewnością kompania Pietro Beretta i Synowie nie utrzymała by się w branży przez pięć stuleci, gdyby znana była z tego, że klienci nie dożywają następnych zakupów :wink:

To tak tytułem żartu :wink:

Tak zrobie. Dzieki