Zakup Gopro - pomoc w wyborze

Siemka, chciałbym zakupić gopro zarówno do asg, na rower czy motorówkę.
Cena 1000-1500 zł (nowa, używka, nieważne)

Fajnie żeby miało:
Montaż pod opscora (lub coś co będzie pasowało/adapter)
Nie wiem czy lepsze z wbudowaną baterią czy dodatkową
FHD 60 FPS, powyżej opcjonalnie
Podgląd w smartfonie
Stabilizacja obrazu/redukcja drgań
Mały rozmiar i waga

Myślałem nad Hero 8, ale może ktoś się na tym lepiej zna.

Niedawno kupilem właśnie Hero 8 Black, miałem takie same wymagania i spełniła je wszystkie. Jeszcze nie zgrałem nagrań z dzisiejszego scenariusza, ale jak używalem jej w aucie to obraz, dźwięk i stabilizacja były na dobrym poziomie.
I w aucie używam opcji, że podłączam kamerę bez baterii, kablem usb-c pod ładowarkę usb i działa na prąd z kabla, działa też podłączenie pod powerbank

1 polubienie

I wszystko jasne, 8 Black wjeżdża. Dzięki <3

8 ma tanie akcesoria i batki…

Jaki montaż/adapter kupić pod ten bajer ?

https://www.mediaexpert.pl/foto-i-kamery/akcesoria-do-aparatow-i-kamer/akcesoria-do-kamer-sportowych/zestaw-mocowan-gopro-agbag-002

Będzie git ?

Poszukaj w tym sklepie

1 polubienie

Powinno bez problemu przyczepic sie do adaptera na kasku. Ja swoją przykleiłem od boku, powierzchnia taśmy samoprzylepnej nie przylega w 100% do kasku, a trzyma się pewnie

4 polubienia

Czekaj znajde Ci zaraz na aliexp taki ktory imho jest najlepszy. Ten co wrzucił Kojot ma taką wadę, że jakiś zdolny może Ci zasunać serią z tyłu, mieliśmy już taki jeden przypadek, że Francowi który miał kamerke z przodu hełmu ale wystającą poza jego obrys ktoś zlikwidował tylny ekran :wink:

Aluminiowy stały uchwyt na kask 3 otwór NVG podstawa uchwyt Adapter do GOPRO Hero 7 4 5 6 sesja Sjcam EKEN akcja wideo kamery sportowe|Etui na kamery sportowe| - AliExpress masz, należy się 10 złotych za poradę :wink:

2 polubienia

Kurdeee faktycznie, o strzale od tyłu i uszkodzeniu ekranu nie pomyślałem… będę musiał skorzystać z Twoiego linka i zamówić uchwyt na przód :sweat_smile:

w przypadku który opisałem był to najprawdopodobniej friendly fire więc akcja słaba podwójnie :smiley:

Ajgor kupiłeś już? Bo znalazłem ofertę na pepperze na 11 Kamera GoPro Hero 11 Black - Amazon.es - Pepper.pl ja mam ósemkę i jak jadę na wczasy to mi brakuje czasami ekranika z przodu jak robię sobie selfie z narzeczoną, także jak masz dodatkowy budżet to polecam z doświadczenia wziąć wersję z ekranikiem z przodu, nie wiadomo kiedy się przyda.

Miałem dzisiaj kupić 8 w ME, ale nie mieli na stanie więc czekam, ale myślę ze tak do 1500 z extra baterią i uchwytami to coś ogarnę

Kupiłem :smiley: na zapas