Wiskord Kominy, liny

Czy ktoś z TS ma jakąś większą wiedzę na temat kominów na Wiskordzie? W szczególności interesuje mnie niższy z kominów ze względu na brak alarmu. Albo czy w Szczecinie jest jeszcze jakaś miejscówka dobra pod kątem alpinistyki przemysłowej?

Na kominy nie wolno wchodzić. Nawet w środowisku wspinaczkowym.

W szczecinie bardzo ciężko.

Legalnie po dogadaniu się:
-Straż pożarna na klonowica, oni mają jakąś swoją konstrukcje
-Straż pożarna police (mają ścianę strażacką)

Masz jeszcze wieża bismarcka, tam nawet są podobno porobione pod wspinaczkę
no i wieża strażacka na wiskordzie, ona jest obok odnowionych budynków, tylko tam z kolei troche słabo z miejscem na stanowisko ale daliśmy radę.

Na niższy komin nie można wejść bo?

Nie można.

Gdyby to było czyjąś własnością lub był jasny zakaz to ok. Ale w sytuacji kiedy ktoś mówi, “nie, bo nie” To, to do mnie nie przemawia :wink:

Z tego co słyszałem na kominach są nadajniki telewizyjne czy coś takiego - wejdziesz to ci promieniowanie jaja usmazy :mrgreen: .

Jakby ci to powiedzieć, kominy są własnością , kogoś tam.I słyszałem już nie raz o zakazie, zarówno od pośrednika właściciela terenu który jako tako zezwala nam tam grać, jak i w środowisku wspinaczkowym. Na małym kominie nie ma przekaźników, problem zasadniczy polega na tym że całe rusztowanie jest tak pordzewiałe że w niektórych miejscach trzyma się na słowo honoru.

Jeszcze z budynku administracji można zjechać (wyjście na dach jest, komin na punkt jest) tylko tam jest problem że trzeba skoczyć z krawędzi bo line ci podaje praktycznie na nogi.

Noo… dobra, to może chociaż jakieś są w Szczecinie wysokie drzewa? Dęby czy coś? xD

Puszcza Bukowa > mosty saperskie i drzewa

SWAR wraz z Sekcją Linową w czerwcu jeździł na wiskordzie z wieży strażackiej. Jak ktoś umie robić stanowiska to nie problem.

Cienka jest ta wieża… :confused: Byłem tam parę razy. Mosty saperskie, brzmi lepiej, ich konstrukcja w sumie zapewnia dobre punkt pod stanowisko. Gdzieś w pobliżu Szczecina są?

Szczecin, Puszcza Bukowa.
Na mapie oznaczone jako “Mosty”:

…ale moim skromnym zdaniem - będziesz rozczarowany. Nie tego się spodziewasz…

Zobacz:

https://www.google.pl/maps/uv?hl=pl&pb=!1s0x4700a819542b0f47:0x664ce904d2a4b7b9!2m5!2m2!1i80!2i80!3m1!2i20!3m1!7e115!4shttps://ssl.panoramio.com/photo/77163612!5smosty+uroczysko+-+Szukaj+w+Google&imagekey=!1e4!2s77163612&sa=X&ved=0ahUKEwib9MmrzfvOAhVCdCwKHa8iBDwQoioIeTAO

Fajna miejscówka na wyjazd ale na liny nisko :smiley: ale i tak dzięki :stuck_out_tongue_winking_eye: