To mam propozycję jak rozwiązać prosto i skutecznie temat tego co jest km jakimkolwiek i co jest dmr i snajperką. Rozwiązanie takie jak jest na dużych grach mianowicie lista co czym jest. Repliki jakiej broni traktowane jako km, repliki jakiej broni traktowane jako dmr a replika jakiej broni traktujemy jako snajperkę
Nie otwieraj znów puszki pandory pomysłami milsiomowych dziadów. Ta metoda nie nadąża za rzeczywistością;)
A tam, niech piszę. Będzie co czytać w międzyczasie.
Tyle, że to jak dyskusja przy rosole która partia jest lepsza. Zawsze ktoś wie, ze jego zdanie jest mojsze niż twojsze.
Coś w stylu:
Przecież Wy macie w dupie dyskusje XD
Zaraz przyjdzie Jaca i będzie pisał esej z gówno argumentami albo Wayne i będzie zapraszał wypierdalać jeśli komuś nie pasuje albo Ty będziesz walił mniej lub bardziej (za niektóre pociski szanuje ) śmieszno moralizujące posty że się gówno ktoś zna, jest dziadersem itepe.
A jak dotkniemy tematu HP lub DMR to sraczki dostajecie
Nie odpowiadam za innych, ale wiesz że ja zawsze popierdolę chętnie i nawet nie na temat
Brzmisz jak właściciel spalinówki, który ma sraczkę, bo ekologiczny elektryk wyjebał go na światłach
Fundnąć wam obu po loperamidzie, słodziaki?
@Errhile czyli Ty też to widzisz? Gdybym nie widział, że @Szczepan ma żonę i dzieci to pomyślałbym, że wali do mnie końskie zaloty. Wayna i Jace zdemonizował … a mnie nawet na swój sposób pochwalił ^^
Też masz żonę i dziecko - Tobie też nie przeszkadza to czuć miętę do Szczepana, widzę przecież: komplement wyraźnie Ci się spodobał.
Naprawdę nie moja sprawa, co z tym fantem zrobicie - jakby to powiedzieć, dzieci z tego i tak nie będzie, a waszym ślubnym małżonkom donosić nie zamierzam.
@Szczepan Rabin pobłogosławił :*
No z grubsza to się dzieje… https://www.youtube.com/shorts/HOoYDEQ66qo?feature=share
Wychodzi na to, że w replikach 500-, najpopularniejszymi kulkami są 0,32.
Biorąc pod uwagę, że są to też najcięższe tracery, sugeruję podniesienie limitu cqb do tejże wagi.
Miałem nie dolewać oliwy do ognia… ale …
Prototypowy beryl z gniazdem magów M4/AR15, magazynkiem bębnowym, bipodem, nakładka ergo na kolbę i długą lufą… ale dalej 5.56.
To już Karabin Wsparcia/DMR czy jeszcze szturm?
żródło
jak będzie ważył przynajmniej tyle co stalowy świniak to może być wsparcia
Ja bym powiedział że jeśli się mieści w granicach fps dla szturmu to po prostu zwykły karabin z drum magiem i bipodem. Ale różni ludzi różnie to interpretują.
A jeżeli się nie mieści?
Bo wyraźnie taka była intencja pytania @Gawron89 …
Czego tu nie rozumieć? Jeśli kwalifikuje się w danym limicie i spełnia warunki to jest git
Aczkolwiek faktycznie opis kwalifikacji km-u jest troszkę skąpy, w takim razie ja bym to uznał tak że km-y to repliki broni które są km-ami a nie szturmowe
Tak naprawdę ten beryl nie jest karabinem maszynowym a jak już to karabinek wsparcia. Ta sama zasada co przy mg36, l86 lsw