Taktyczny Szczecin 2025 - ankieta

To mam propozycję jak rozwiązać prosto i skutecznie temat tego co jest km jakimkolwiek i co jest dmr i snajperką. Rozwiązanie takie jak jest na dużych grach mianowicie lista co czym jest. Repliki jakiej broni traktowane jako km, repliki jakiej broni traktowane jako dmr a replika jakiej broni traktujemy jako snajperkę

Nie otwieraj znów puszki pandory pomysłami milsiomowych dziadów. Ta metoda nie nadąża za rzeczywistością;)

3 polubienia

A tam, niech piszę. Będzie co czytać w międzyczasie.

Tyle, że to jak dyskusja przy rosole która partia jest lepsza. Zawsze ktoś wie, ze jego zdanie jest mojsze niż twojsze.

Coś w stylu:

4 polubienia

Przecież Wy macie w dupie dyskusje XD

Zaraz przyjdzie Jaca i będzie pisał esej z gówno argumentami albo Wayne i będzie zapraszał wypierdalać jeśli komuś nie pasuje albo Ty będziesz walił mniej lub bardziej (za niektóre pociski szanuje :smiling_face_with_sunglasses:) śmieszno moralizujące posty że się gówno ktoś zna, jest dziadersem itepe.

A jak dotkniemy tematu HP lub DMR to sraczki dostajecie :wink:

2 polubienia

Nie odpowiadam za innych, ale wiesz że ja zawsze popierdolę chętnie i nawet nie na temat :stuck_out_tongue:

Brzmisz jak właściciel spalinówki, który ma sraczkę, bo ekologiczny elektryk wyjebał go na światłach :wink:

1 polubienie

Fundnąć wam obu po loperamidzie, słodziaki? :stuck_out_tongue:

1 polubienie

@Errhile czyli Ty też to widzisz? Gdybym nie widział, że @Szczepan ma żonę i dzieci to pomyślałbym, że wali do mnie końskie zaloty. Wayna i Jace zdemonizował … a mnie nawet na swój sposób pochwalił ^^

Też masz żonę i dziecko - Tobie też nie przeszkadza to czuć miętę do Szczepana, widzę przecież: komplement wyraźnie Ci się spodobał.

Naprawdę nie moja sprawa, co z tym fantem zrobicie - jakby to powiedzieć, dzieci z tego i tak nie będzie, a waszym ślubnym małżonkom donosić nie zamierzam.

:stuck_out_tongue:

2 polubienia

@Szczepan Rabin pobłogosławił :*

3 polubienia

No z grubsza to się dzieje… https://www.youtube.com/shorts/HOoYDEQ66qo?feature=share

3 polubienia

Wychodzi na to, że w replikach 500-, najpopularniejszymi kulkami są 0,32.
Biorąc pod uwagę, że są to też najcięższe tracery, sugeruję podniesienie limitu cqb do tejże wagi.

2 polubienia

Miałem nie dolewać oliwy do ognia… ale …

Prototypowy beryl z gniazdem magów M4/AR15, magazynkiem bębnowym, bipodem, nakładka ergo na kolbę i długą lufą… ale dalej 5.56.

To już Karabin Wsparcia/DMR czy jeszcze szturm? :stuck_out_tongue:
żródło

jak będzie ważył przynajmniej tyle co stalowy świniak to może być wsparcia :sweat_smile:

Ja bym powiedział że jeśli się mieści w granicach fps dla szturmu to po prostu zwykły karabin z drum magiem i bipodem. Ale różni ludzi różnie to interpretują.

1 polubienie

A jeżeli się nie mieści?

Bo wyraźnie taka była intencja pytania @Gawron89

2 polubienia

Czego tu nie rozumieć? Jeśli kwalifikuje się w danym limicie i spełnia warunki to jest git

Aczkolwiek faktycznie opis kwalifikacji km-u jest troszkę skąpy, w takim razie ja bym to uznał tak że km-y to repliki broni które są km-ami a nie szturmowe

Tak naprawdę ten beryl nie jest karabinem maszynowym a jak już to karabinek wsparcia. Ta sama zasada co przy mg36, l86 lsw