Szkolenia

Witam. Chciałem się zorientować, czy jesteście chętni na szkolenia taktyczne prowadzone przeze mnie. Wiem, że kilka osób z forum brało już udział w moich zajęciach i byli zadowoleni.

Na początku preferencje:

• 7 lat służby w wojsku.
  • 3 lata prowadzenia obozów szkoleniowych dla dzieci i młodzieży ze szkół mundurowych
  • 6 lat stażu w formacji SGO
  • udział w szkoleniach prowadzonych przez firmy DOT, CSS 9 mm, Cichy Fight & Tactics.
  • posiadam uprawnienia instruktora sportu: kierunek strzelectwo oraz instruktora strzelania bojowego

Zakres szkoleń:

• podstawy strzeleckie
  • taktyka zielona
  • taktyka czarna
  • taktyka czerwona
  • szkolenia wojskowe (np. punkty kontrolne, OPBMR i inne)

Dla kogo?

• Przede wszystkim dla miłośników wojska i taktyki, tak zwanych “samotnych strzelców” ale również dla zorganizowanych grup ASG.

Jeśli macie pomysły na inne szkolenia również piszcie, możliwe, że będę w stanie poprowadzić takie szkolenie.

Grupa SWAR byłaby zainteresowana szkoleniem z zakresu czarnej taktyki.

Potwierdzam, z Wilkiem braliśmy udział w szkoleniach i żałowaliśmy, że nie było ich więcej :slight_smile:
Tak jak Piorun pisał, SWAR chętnie podejmie się szkolenia u Ciebie z czarnej taktyki :slight_smile:

+1, musiałbym tylko dopasować grafik. Szczecin czy Stargard?

A ja bym był zainteresowany szkoleniem z podstaw strzeleckich ,taktyki zielonej ,czarnej i czerwonej. :slight_smile:

Miejsca szkoleń, to na pewno okolice jednostki wojskowej w Glewicach. Nie ma problemu, abym dojeżdżał do Goleniowa, lub Szczecina (lub innych fajnych terenów nadających się na szkolenia z wybranych dziedzin).

Jaki cennik Twoich usług? :slight_smile:

N.C.M. też jest chętny :smiling_imp:

Wiele nie będę brał. Robię to bardziej z nudów (i zbieram na replikę beryla…). Cena będzie zależna od tematu zajęć. Podejrzewam, że wachać będzie się pomiędzy 20-40 zł. Zależy czy z dojazdem, czy bez i czy będę angażował innych instruktorów do zajęć (instruktor samoobrony lub ratownik medyczny, będzie taka możliwość). I wiadomo im więcej osób na szkoleniu, tym cena też będzie niższa. Myślę, że to nie jest dużo w porównaniu do firm, które biorą za takie szkolenia po 400-500 złotych.

Jaki od osoby byłby koszt przeprowadzenia szkolenia z czarnej taktyki na Wiskordzie? :slight_smile:

Tylko dla waszej grupy? Zanim przejdziemy do szkoleń z taktyki, proponuje odbycie szkoleń z podstaw.
Będzie łatwiej.

Niektóre elementy są sciśle powiązane z czarną, te mozna podszkolić.

Ty jesteś doświadczony, Ty tu dowodzisz. Skoro mówisz, że lepiej od podstaw, to od podstaw :slight_smile:
Nie musi być tylko dla naszej grupy, nie pogniewamy się, jeśli będziemy mieli wspólny trening z czarnej z innymi zespołami taktycznego. :slight_smile:

Głównie zależy mi na tym, by wszyscy zrównali poziom. Załapali podstawy. Wtedy łatwiej będzie wam załapać zasady taktyki.

Jestem w trakcie opracowywania planu ramowego. Możliwe, że już w tą sobotę uda mi się zorganizować szkolenie.

Jak wygląda sytuacja dotycząca korzystania z wiskordu? Trzeba to gdzieś zgłaszać?

Nie trzeba nic zgłaszać, jedynie nie możemy używać pirotechniki i podchodzić do czujników(kominy i garaż)

Czy na wiskordzie jest jakaś hala, lub większa sala?

Jest, wszystko jest. To jest cały kompleks po fabryce :slight_smile:
Hala (tylko na środku są filary, ale to raczej nie przeszkadza), 2 dodatkowe piętra nad nią, mały budynek idealny do szturmów, pole otwarte… czego chcieć więcej? :slight_smile: