Specna edge 2.0

Ma ktoś wiedzę na temat tej serii ?
Czy warto się nad tym zastanowić czy da radę jakoś ją sensownie podkręcić?

jeden rabin powie tak drugi powie nie
ja ze swojego core01 zrobiłem armatę, ale selektor już zdycha. Odrzut mam prawie jak z 22lr, musiałem koli zdjąć, bo się rozkalibrował
mam zrobioną inną chyba edge jakąś i zdycha kostka stykowa xD

Ostatnio gadałem z Zuchem o specnach iiii
Na Polskę to my dostajemy chuja nie jakość, te same specny we francji są lepsze, a w naszych ciągle coś się jebie.
@Komandor kupił ostanio chyba właśnie jakiegoś edga i 2x odsyłał na gwarancję, bo się elektronika zjarała xD

w swojej wymieniłem dyszę, krótką lufę 6.01, komorę zamieniłem na elementala, silnik niby jakiś mocniejszy stockowy specny wsadziłem (potrzebował drugiego do słabszej repliki), sprężynę przycinałem aby zrobić pod limit, bo albo mi wywalało 1,6j, albo 2,4J. Teraz na 30stkach mam 1,57J. na 25tkach mi spadło do niecałych 1.8J, było z 1.88J, ale strzela mi się świetnie. Mam bardzo dobry zasięg, szczelność i skupienie. Komandorowi wymieniliśmy komorę i wsadził preckę i to samo. Ma jakieś 1,5J na 32kach i wali jak powalona.

Ale i tak specne edge kupuję się dla budy, bo to jebnie :wink:
(nie moje słowa, ale osobiście się liczę, z tym, że moja specna w końcu jebnie xD)

Średniawka. Zależnie od budy jedna prosta, druga krzywa. Z jednej z łatwością wyczarujesz moc, a w drugiej będziesz wiecznie szukał osi i powodu rozrzutu.

Szkielet/Gearbox “Orion” lubi zrobić sobie szybką wymianę czoła w starszych modelach, w nowych nanieśli trochę poprawek… ale też się zdarza (plus taki, że szkielety tanie).

Gearbox ładnie wygląda na zdjęciach i tylko tyle:

• cylindry z gówna (gnieciesz w dłoni) albo rysują się od pierwszego ziarenka piasku które wpadnie do szkieltu
  • dysza niby alu, ale badziew
  • komora odlewana - jedną trafisz znośną, a inna będzie luźna na gumie, albo wręcz będzie ją zniekształcać.
  • głowice tołoka/cylinda - zależy jak trafisz.
  • lista popychacza zawsze wygięta jak przeciętny licealista po 0.5L na głowę
  • daruj sobie wersję z XSR, ta z asterem w dużej części przypadków wymaga aktualizacji softu po wyciągnięciu z pudełka.

Nie wspomnę już, że na rynek poszła seria ze źle zwymiarowanymi popychaczami/dyszami i robili akcje serwisową … gdzie mogłeś dostać podkładkę pod komorę, albo nowy popychacz ZA DARMO. :clown_face: :clown_face: :clown_face:

Loteria specny :wink:

Z plusów mają ładnie wykończone body.