Regulamin Taktyczny Szczecin 2024 - dyskusje

Ty masz mundur flory, ale nie podejdę do ciebie i nie powiem, “zdejmij ten mundur bo to mnie obraża” bo to było by głupio z mojej strony

Wtym momencie admistracja wchodzi jak wspominalem na sfere polityczna i zaczyna robić problemy grupie co robi reko i chce robić .Widze że wszystko od momentu gdy rosja whechała na Ukraine i uukraińcy przybyli do nas .Chcą zakazać noszenie oznaczeń oraz naszywek które im przeszkadzają itp.Pewne umudurowania je posiadają i tego nie zmienimy ,jeśli mamy kolege np Sturmana co posiada umundurowanie np waffen ss i ma te znaki na kołnierzu to ni2ch sobie je ma ,ta osoba robi reko a te naszywki sa cześcia umnurowania,zakzywaniw tych oznaczeń to piętniwanie rekon strukotorów ,albi mo zakazać nosić mundur wehrmachtu b9 mam na pasie głowmym swastyke lub na hełmie,uważam ti za głupote ze strony adminustracji

Wcześniej administracja nie miala takich problemów dopiero teraz gdy wyszła wojna to administracua sobie uznała że tak zrobi.I w tym np przypadku zabrania np założenia umundurowania wehrmachtu w którym chodze na strzelanki od kilkunastu lat bo ma pewne oznaczenia bo nagke maja taki kaprys .Widze że nagle my mamy dostisowywać sie do ukraińcow a to oni powinni do nas sie dostosować .Oczywiście administracja zrobi wszystko po swojemy a głos graczy siw nie liczy .Ja sobie w talim razie nie życzę ukraińskich flag i ozbaczeń na strzelankach bo razi to moja godność

To nie o unundurowanie chodzić ,tak jak wspominasz byłaby to czysta głupto.Wiemy jakie jest środowisko asg.Jest pogate w umundurowanie i każdy sobie nosi jaki chce .Nie mówie że teraz na ktoś przyjśc w czarnym umudurowaniu ss i ze swastykami wszedzię ,ale zachowajmy zdrowy rozsąek .Przykro mi stwierdzić ale administracji troche go zabrakło wchodzić w tematy polityczne na strzelanki.Przykładowo na mundurze bede miał przysztą flage rosyjską bo tak wymaga reko syrukcja sylwetki którą robie i co mam mieć zakaz bo ona jest i nie wejde puki jej nie zerwe .To jest czysta głupota ,ludzię będa mieć gdzieś tą flage bo przychodzą się postrzelać i odstresować a nie w chodzić w glupie zatargi o jakąs pierdołe .Bez obrazy ale dla mnie to jest wchodzwnie w **** pewnej grupie ludzi

Sobota jak widać zlała się z wieczornym piątkiem. Więc wypowiem się ja (gdyż pewnie 80% kwasów było z moich naszywek czy FSB, czy PMC czy RUS XD). Rozmawiałem z osobą decyzyjną i w toku normalnej dyskusji wyszło że :

MOŻNA MIEĆ KAŻDĄ FLAGĘ - KAŻDEGO KRAJU
NIE MOŻNA MIEĆ: NASZYWEK GRUP, JEDNOSTEK, ODDZIAŁÓW KTÓRE SĄ POWSZECHNIE UWAŻANE ZA ZBRODNICZE I NACJONALISTYCZNE (wagnery, azowy, swasty, ukrainskie swasty itp,)

To jak dla mnie najlepsze rozwiązanie i nie robi kwasów.

5 polubień

Czyli od tej pory na strzelanki zakaz mam uzywania munduru wehrmachtu gdyż na swastyke na hełmie i na klamrze od pasa.To moje pytanie jest takie co odjebało adnistarcji że uznali to po tylu latach gdzie nie było problemu z tym.A nagle mają z tym problem jak ukraińcy weszli do asg gdy rosja wkroczyła do nich .To takie zasaday mogli wprowadzić od samego początku a nie po takim czasie istnienia grupy.Moja odppowiedz jest taka że będe uzywać tego munduru mimo ze pas posiada swastyke na klamrze gdyż taki jest ten mundur i teraz po kipkunastu latach gdy go używam nie bede z niego rezygnować bo admistracja ma taki kaprys i zaczyna robić problemy dla graczy

Jak ktoś biega w historycznym mundurze, a nie tylko zalozy M40 albo M42 ze swastą to mysle nikt sie srać nie będzie.

Jak na typa co ma jakąś manię prześladowczą na tle Ukrainy to piszesz po polsku gorzej niż połowa znanych mi Ukraińców, to tak swoją drogą.
Druga sprawa, w jaki pokrętny sposób powiązałeś zakaz noszenia naszywek typu SS czy swastyka z atakiem tfu! moskali na Ukrainę? Powiązujesz te dwa tematy ze sobą, a przecież w radzieckiej narracji to Ukraińcy są nazistami, więc powinno tym bardziej być na to przyzwolenie.

Trzecie to cytując Ciebie “założenia umundurowania wehrmachtu w którym chodze na strzelanki od kilkunastu lat bo ma pewne oznaczenia bo nagke maja taki kaprys .Widze że nagle my mamy dostisowywać sie do ukraińcow a to oni powinni do nas sie dostosować”

Nie tylko, że bredzisz na dwa różne tematy, to mimo usilnych starań nie mogę zrozumieć co masz na mysli. Ukraińcy mają zacząć chodzić w mundurach wehrmachtu, aby się do Ciebie dostosować? Czy też to Ukraińcy napisali petycje do administracji TS, aby zakazać noszenia swastyk? Uchyl rąbka tajemnicy, bo widzę, że będzie niezła rozrywka dzisiaj do ładowania magazynków.

6 polubień

Widze że nie uniesz pojąć pewnych spraw .Nigdy takich zasad nie było i widze że zostały wprowadzone po jakimś czasie jak na strzalnki przywitali ukraińcy co uciekli przed wojną.Na ten temat sie wypowiadać nie będe by nie wprowadzać tu polityki .Pierwsze moje takie spotkanie było ze wstegą św Jerzego którą miałem zawieszoną na kamizelce .Kazano mi ją zdjąć albo opuścić strzelanke ,bo im to przeszkadzało .Już w tedy była to głupota admistracjo i wlażenie im w dupe za przeproszeniem .Tak nie powinno być .To był elemt do rekonsyrukcji danej piechoty,jednostki .Jeśji tak tak mamy sie bawić to niech ukraińcy nie noszą swoich naszywek bo one mnie obrażają.I nic w moim temacie nie ma by oni mieli nosić mundury wh.Nagle ja mam zdejmować naszywke lub jakąś wstążke bo im to przeszkadza .To oni zawitali do nas do kraju a nie ja do nich więc to chyba jasne że to oni powinni się dostoować do nas a nie nagle nasz kraj i my mamy sie dostosowywać do nich bo ich coś razi .A jak chesz pogadać to zapraszam na priv z checią pogadam na ten temat nawet z administracją

Jesteś pijany?

6 polubień

Temat został wyjasniony zaraz kiedy pojawił się nowy regulamin, to że Niemiec siedzi na Internet Explorerze to trzeba współczuć tylko XD

1 polubienie

Trafiasz jak kulą w płot, bo między innymi przez takie durne komentarze jak twoje, koledzy i koleżanki z Ukrainy już nie przychodzą na spotkania organizowane przez TSa.
Administracja nie ma komu wg twoich słów “włazić w dupe”, bo na strzelankach TS Ukraińcy się już od sporo czasu nie pojawiają.
Nie jestem Ukraińcem, a swoje 100% polskie korzenie mogę potwierdzić do 4 pokoleń wstecz i jakbym cie zobaczył z flagą tfu! moskali czy w mundurze tego bandyckiego kraju, też bym cię ze strzelania pogonił. Chodzenie w umundurowaniu pseudopaństwa, którego wiceprezydent grozi zbombardowaniem naszego kraju atomówkami to, bardzo delikatnie mówiąc, faux pas.

Podsumowując, mylisz korelację ze związkiem przyczynowo-skutkowym. Z niejasnych mi przyczyn w swojej głowie połączyłeś sobie istnienie Ukraińców w Polsce z zakazem określonych rzeczy w regulaminie forum lokalnego środowiska asgeji. Między tymi dwiema rzeczami nie żadnego związku. Natomiast przez takie głupie komentarze jak twoje, normalni Polacy muszą się potem wstydzić przez znajomymi z Ukrainy.

2 polubienia

Więc ty nasz problem skoro przeszkadza ci to ze nosze taki a nie inny mundur i mieszasz polityke i poglady polityczne do asg .Zaznacze ci że noszenie takiego munduru nie oznacza poglądów politycznych danego kraju.To powinien cie zgorszyć mundur wehrmachtu też w takim razie.Zaznacze też że mundur był kupionu przed wojną i nie będe sie go pozbywać tylko dlatego że kraj ktory używa ten mundur jest w stanie wojny

“Ale to ty dzwonisz”
Cytując “Więc ty nasz problem skoro przeszkadza ci to ze nosze taki a nie inny mundur i mieszasz polityke i poglady polityczne do asg”

Od 17 dni nikt tematu nie komentował, bo wszystko jest opisane tak, że nawet dziecko wychowane na tik toku dałoby radę przeczytać ze zrozumieniem, aż nagle się odpaliłeś i zacząłeś nie wiadomo skąd mieszać w temat Ukraińców, moskali, generalnie popłynąłeś daleko.

Noszenie munduru “armii” rosyjskiej powinno być i jest źle widziane, bo jest to kraj otwarcie nam wrogi, i nawet nieopisane w regulaminie powinno dla Polaka być oczywiste.
Tak jak nikt nie musi mówić przed obiadem, że przy stole nie wypada pierdzieć. Pewne rzeczy tłumaczą się same przez się.
Ale, tłumaczenie jakichkolwiek decyzji administracji tegoż forum wpływami ukraińskimi to już w ogóle jest gruby amok polityczny i chociaż w kwestii poglądów na prawo ode mnie to już jeno kościół stoi, to nawet ja bym tak daleko nie poleciał.
Ja rozumiem, że Żydzi, Ukraińcy i masoni stoją za wszystkim, ale, że nawet za forum TaktycznySzczecin, to już jeno olaboga.

2 polubienia

Czy ja powiedzialem że stoją za forum.To co pisałe jest moim zdanie które mam prawo wypowiadać ,w końcu mamy demokracje.I zaznacze używam takie mundury a nie inne bo mi sie podobaja w kokorystyce i wyglądzie Nie ozbacza to że pipjeram to co rosjanie robią jak i to co mówi Putin.Przychodzimy postrzalać się i spędzić miło czas by się odstresować.Mi nie przeszkadza to że ktoś był w mundurze takim siakim czy owakim .Kolega ma jeden z bas mundur waffen ss .Doskonale wiem co oni robili podczas wojny i też powinem być wściekły na to ale nie jestem.Nie mieszam polityki bo reko lub pasja historyczna nie znaczy popieranie poglodów i ustroju danego kraju .Asg daje nam możliwośc noszenia każdego umundurowania z każdej epoki .Ubieramy taki jak poprostu nam sie podoba

No właśnie wadą demokracji jest to, że każdy może mówić, co mu się podoba. Dla mnie akurat to nie jest pozytywne. Taki nerwus jak ty wypisuje potem bzdury na forum, a taki ja, który ma znajomych także innych narodowości niż polska, w tym m.in. Ukraińców, musi się potem wstydzić za takich jak ty. Bo teraz, jak mnie ukraiński kolega zapyta “Miras ale o co temu typowi chodzi, przecież ja nigdy nikomu nie zabraniałem żadnego mundur nosić”, to co mam mu powiedzieć? Że jakiś typ po pijaku na forum wypisuje i nie wiadomo czemu miesza w całość Ukraine?

EDIT: jeszcze do powyżej:
“Czy ja powiedzialem że stoją za forum”
Napisałeś, że odkąd Ukraińcy strzelali się w asg w Polsce to administracja tego forum chce im się przypodobać, a obecny regulamin jest tego efektem. 2+2 = 4.

2 polubienia

Jak wiesz rekonstrukcja jest trudnym tematem i pewnych naszywek lub oznaczen itp nie da się pozbyć z takich umundurowań a jak się zacznie ich pozbywanie to robienie rekonstrukcji też traci sens jak i cała sylwetka

Nie mam zamiaru wojny ty jakieś rozpoczynać ale to oni powinni się wstydzić tego jakie maja podejście do nas i jak się odwdzięczają nam za pomoc

Swoje zdanie wyraziłme bo mam do tego prawo .I napisałem też swoje odczucia względem tego co zauważyłem

Ty no ale o kim piszesz? Kim są ci “oni” co się powinni wstydzić i za co? Ja się za nic nie wstydzę tak na przykład.
EDIT:
No i w sumie co to ma do rzeczy w temacie regulaminu i problemów jakie z nim masz ? (bo też zacząłem tu offtopować)

1 polubienie