Pamiętam jak była wrzawa, że nie chcemy przejść na Discorda, że to takie fajne, nowoczesne, teraz są tam wszyscy… Nawet jeden taki spoceniec specjalnie założył tutaj konto, aby napisać mi, że się nie znam i DC jest turbo mega zajebisty. Przestrzegałem, że to zamknięty system na który nie mamy wpływu i będziemy w pełni uzależnieni.
Nadszedł ten magiczny moment, gdy nowy CEO Discorda pochodzący z Izraela “przyspieszył” wprowadzenie weryfikacji użytkowników DC. Oczywiście wszystko w trosce o niepełnoletnich, dzieci itd.
Weryfikacja prawdopodobnie będzie wymagała skanu dokumentu tożsamości.
A do tego już klasycznie pełne ID sprzętu i profilowanie użytkownika..
Temat jest mocno rozdmuchany i brak weryfikacji nie odetnie użytkownika od usługi całkowicie. Ale za czasem kawałek po kawałku istotne funkcje będą wymagały weryfikacji
Wiem, że to nie koniec świata, ale jeśli macie swoje grupki na DC sugeruje rozważyć migrację na coś innego …
To prawda że Taktyczny Discord nie miał sensu od początku, ale fajnie się go tworzyło, i nawet załapaliśmy się na złapanie na serwie bota próbującego scamować, więc jest światowo!
w ogóle web hosting nie ma sensu, tylko własny serwer w kącie pokoju to prawdziwa niezalezność.
ale jedynie jak masz panele fotowolt bo inaczej jesteś na łasce elektrowni
Gdyby nie gadka o DC to byś czata do tej pory nie zrobił, a tak proszę . Słodko gorzki smak zwycięstwa
Edyta:
“Konta zweryfikowanych osób dorosłych będą mogły korzystać z aplikacji w taki sam sposób jak dotychczas. Ci, którzy weryfikacji nie przejdą, muszą liczyć się z ograniczeniami — zablokowaniem dostępu do serwerów i kanałów oznaczonych jako NSFW (18+), część grafik będzie rozmytych bez możliwości wyłączenia filtrów, wiadomości od nieznanych osób trafią do osobnej skrzynki odbiorczej, konta bez weryfikacji nie będą mogły także zabierać głosu na wybranych kanałach społecznościowych typu Podium.”
a ten fragment sugeruje już, że jest to burza w szklance wody