Pytanie o Mosfet do ARki

Wziąłem się trochę za swoją replikę, jak narazie zmieniłem tylko hopa ze stockowego na retro arms i zastanawiałem się nad kolejnym upgradem. Teraz pytanie, jakie części polecacie wymienić ze stocka (Specna H03) i czy wypadałoby powrzucać lepsze części mechaniczne przed mosfetem, czy nie ma to znaczenia?

W skrócie? Sprawdź pobór prądu. Jeśli chcesz sam układ Mosfet bez bezpiecznika po drodze to upewnij się, że replika ciągnie racjonalnie prąd.
Źle wypodkładkwowana replika na idiotycznym silniku Hi Speed wyciągnie Ci > 50A na serii i upali niemal każdy mosfet. W kolbe M4 zbyt wiele miejsca na bezpiecznik nie ma … :wink:

Do instalacji w v2 i tak musisz otworzyć szkielet, wiec wypadało by tam trzasnąć zerówkę.
H03 jest na szkielecie z E&C więc: głowica tłoka i dysza to niezbędne minimum :wink:

1 polubienie

Masz jakieś rekomendacje co do bebechów i mosfeta? Nie chce przepłacić, ale też żeby jakościowo było git

Jak ogarniasz lutowanie to weź sobie tego malca, dorzucę Ci do niego kable za friko.

Bebechów jak dysza czy głowice nie poleca się w ciemno, bo należy jest spasować z danym setem i wypustem części. Mogę podrzucić Ci moich faworytów, którzy powinni działac.