Hej, nabroilem cos z asterem ale wole sie upewnic czy moja diagnoza jest trafna zanim go zutylizuje.
Przedluzalem kable idace od astera do baterii bo byly krotkie i niewygodnie sie skladalo replike… po tej operacji i podlaczeniu wszystkiego normalnie ladnie zapikal jak trzeba ale po nacisnienciu spustu replika zrobila jeden cykl i umarla…
To nie silnik bo podlaczony bezposrednio do baterii kreci sie ladnie
Aster juz nie pika po podlaczeniu do baterii, na starych krotszych kablach tez nie…
Zrobilem to tak ze rozcialem kable przy konektorach i dodalem 10cm, zaizolowalem i obrobilem konektory na koncowkach nowych kabli.
Czy starzy wyjadacze tuningowi czuja tu jakas felere? Mi to wyglada tak jakby sie spalil ale dlaczego? Bo jesli przez te kable to ok, wsadzam nowy i po problemie ale nie chce zeby sie nowy odrazu zjaral jesli to cos innego moze byc…
Masz wersje z BT czy bez?
Po podpieciu do baterii pika silnik nie układ, wiec na razie to oznacza jedynie, że silnik nie dostaje prądu, a nie że umarł układ
Hej, mam ta starsza wersje bez BT…
Dziwne bo przed instalacja astera nic nie pikalo wiec obstawialbym ze to jednak uklad. Dzwiek pikniecia jest tez taki sam jak przy konfiguracji ustawien spustem.
To nie układ pika - on nigdy nie pikał. Dźwięk który słyszysz wydaje silnik. Jeśli go nie ma, to nie oznacza śmierci układu. To oznacza, ze silnik nie dostaje prądu. Mogłeś zjebać coś w kierunku silnika, np. złamać pod izolacją wsuwkę która zachodzi na konektor silnika.
Jeśli nie ma USB, to możesz odpalić diagnostykę przez pierdolnik na USB - mam taki, jesli wpadniesz to mogę sprawdzić.
Hmm moze faktycznie, chociaz konektory zarabialem nowe wszystkie i raz obrocilo czyli prad dochodzil. Niestety nie ma usb i nie mam tez pierdolnika do diagnostyki. Ciekaw jestem co sie stalo wiec chetnie bym sie dowiedzial jak ogarne troche czasu zeby podjechac do szczecina.
Moglo byc problemem to ze do przedluzenia uzylem kabli miedzianych (bo takie akurat mialem) a oryginalnie byly aluminiowe ? Nie znam sie ani troche na tej calej elektronicznej magii co jednak nie przeszkadza mi probowac