Organizacja na gierce

Hej mam pytanie czy to prawda że najczęściej kiedy przyjeżdżasz na gierce u organizatora musi być jeszcze jedna replika do wynajęcia?

Takiego czegoś nie ma

2 polubienia

Napewno?

Ile jeździłem to nie

Ty się dookreśl, o co pytasz. Bo czytałem post otwierający parę razy i nadal nie rozumiem o co Ci chodzi.

Pytasz o jakie gry - szczecińskiego środowiska, czy w ogóle w Polsce, czy jeszcze w jakimś innym, konkretnym miejscu?
Co to znaczy “u organizatora musi być”?
I co rozumiesz przez “jeszcze jedna replika do wynajęcia”?

2 polubienia

Po pierwsze w Szczecinie po drugie
W sensie że u organizatora najczęściej musi być replika w sensie że ma 2
I pytam czy tą drugą replikę można wynająć jeśli już jesteś na gierce

Nigdy nie słyszałem o takiej zasadzie w żadnym miejscu w Polsce. A strzelam się już lat naście.

W Szczecinie może być oficjalny organizator, może być nieoficjalny organizator, a może być po prostu ten, kto pierwszy się znudzi staniem w kupie i gadanie o niczym, i wrzaśnie “dobra, dzielimy się, my tu, wy tu, i do wybicia”, bo nikt nie miał lepszego pomysłu na grę.

To, czy ta osoba będzie miała ze sobą zapasową replikę, i czy będzie chciała ją wypożyczyć (odpłatnie bądź nie) komukolwiek, to już jej wybór. Wolna wola szlachecka - jak uzna, że “pióra, szabli i żony nie pożycza się nawet rodzonemu bratu”, to go nie zmusisz.
Jak stwierdzi, że mu się z gęby nie podobasz, i akurat Tobie nie chce pożyczyć - też nie zmusisz. Replika to nie zapałka, tylko sprzęt kosztujący konkretne pieniądze (plus wielu graczy jest przewiązanych emocjonalnie do swojej własności). Spuścisz z oka - jest ryzyko, że do Ciebie nie wróci, albo wróci uszkodzona - i próbuj potem wyegzekwować swoje…

Więc nie myl organizatora z wypożyczalnią replik, bo to nie to samo.

I nie, organizator nie ma obowiązku wypożyczać nikomu sprzętu, odpłatnie albo nie.

4 polubienia

@Errhile już spokojnie, herbatki zaparz :wink:

Kolega @Tima nie włada biegle polskim, więc przymróż oko na brak precyzji.

Kolega dostał cennik najmu repliki, który rozminął się z jego budżetem. Szuka więc tańszej opcji na niedzielną strzałkę.

Wiec jak ktoś chce koledze użyczyć repliki na niedziele, to pewnością będzie on wniebowzięty :wink:

4 polubienia