Chciałbym zaproponować scenariusz na przykład na 10 osób gdzie 5 to terroryści A5 Antyterroryści
I można będzie zrobić coś PODOBNEGO na bombę którą można będzie postawić teroristom a anty teroristom odplantować jak w CS Go
ale ja gram awupą
jak zorganizujesz to pewnie się znajdą chętnie
Ale pierw wypadałoby się przedstawić w odpowiednim dziale
Właśnie zapomniałem to zrobić to jutro to zrobię wszystkim miłej nocy
Cześć!
Bardzo dziękuję za podzielenie się swoim pomysłem na rozgrywkę. Muszę przyznać, że brzmi naprawdę świetnie i myślę, że ma ogromny potencjał, by zapewnić wszystkim uczestnikom masę dobrej zabawy i emocji. Scenariusz inspirowany mechaniką znaną z CS:GO, w którym jedna drużyna wciela się w terrorystów, a druga w antyterrorystów, daje mnóstwo możliwości na wprowadzenie strategii, współpracy i dynamicznych zwrotów akcji. Sam pomysł z bombą, którą terroryści muszą podłożyć, a antyterroryści rozbroić, jest bardzo klimatyczny i doskonale wpisuje się w charakter airsoftu. To coś, co moim zdaniem mogłoby się spodobać zarówno początkującym, jak i bardziej zaawansowanym graczom.
Bardzo podoba mi się Twoja kreatywność w podejściu do tworzenia scenariusza – takie pomysły zawsze dodają unikalnego charakteru każdej rozgrywce. Tego typu gry pozwalają na wciągnięcie graczy w realistyczną atmosferę działań taktycznych, gdzie każdy musi mieć swoje zadanie i współpracować z drużyną, co jest esencją dobrej zabawy w airsofcie. Scenariusze z jasnymi celami, jak podłożenie bomby czy jej rozbrojenie, budują dodatkowe napięcie, a przy tym sprawiają, że każda rozgrywka jest niepowtarzalna.
Chętnie przyjrzę się szczegółom Twojej propozycji i wspólnie możemy zastanowić się, jak najlepiej ją zrealizować. Na przykład, warto omówić, jakie rekwizyty będą potrzebne – czy planujesz użyć jakiegoś konkretnego modelu „bomby”, która odmierza czas, czy może coś prostszego, co można łatwo przenieść w teren? Możemy też pomyśleć nad urozmaiceniem scenariusza, na przykład dodając różne punkty strategiczne, które trzeba zdobyć, albo ograniczając czas na realizację zadań, co zwiększyłoby dynamikę gry. Ciekawie byłoby również uwzględnić różne role w drużynach – na przykład snajpera, który ma ochraniać bombsite, albo technika odpowiedzialnego za rozbrajanie ładunku.
Daj znać, kiedy miałbyś chwilę, aby porozmawiać o szczegółach i zaplanować rozgrywkę. Możemy wspólnie ustalić, jak najlepiej zorganizować grę, ile osób byśmy potrzebowali i jak podzielić obowiązki. Twoja propozycja jest naprawdę interesująca, a takie zaangażowanie zawsze sprawia, że rozgrywka staje się bardziej ekscytująca i zapada w pamięć.
Mam jedną prośbę – czy mógłbyś najpierw stworzyć kartę nieletniego gracza? To ważny krok, który pozwoli lepiej Cię poznać oraz upewnić się, że wszystkie zasady związane z udziałem w grach są przestrzegane. W karcie możesz napisać kilka słów o sobie, na przykład, jak długo interesujesz się airsoftem, jakie masz doświadczenie w grach, oraz co najbardziej lubisz w tego typu rozgrywkach.
Dodatkowo zachęcam, abyś przedstawił się na forum. To świetna okazja, żeby poznać innych graczy i pokazać im swój entuzjazm oraz pomysłowość – jestem pewien, że Twój scenariusz spotka się z dużym zainteresowaniem. Jeśli potrzebujesz wskazówek, jak przygotować kartę albo gdzie najlepiej się przedstawić, daj znać – chętnie pomogę!
Czekam na Twoją odpowiedź i mam nadzieję, że uda nam się wkrótce spotkać, żeby dopracować szczegóły i może przetestować ten scenariusz. Jestem pewien, że będzie to coś, co uczestnicy długo będą wspominać!
@yodaz chatGPT Ci konto zhackował
Nie prawda.
Mówię zupełnie poważnie. Aggressive już bombę ma na arduino.
“już” tymczasem B*mba @Kaktus z działającym zapalnikiem, czekając a od 5 lat na powtórne wykorzystanie:
Hej dziś się przedstawię na forum tylko gdzie to lepiej zrobić?
Możemy mówić szczegóły scenariusza
I jak jeszcze raz zrobić tą kartę gracza?
A także niestety w najbliższym czasie nie będzie mi na grach jeszcze nie kupiłem rekwizyty:)
Możemy porozmawiać nad scenariuszem w następnym wtorku:)
Ale niestety będę mógł zagrać 1 grę tylko wiosną:(
W asg to chyba trudniej coś takiego realizować w stylu CS, prościej zrobić w stylu Rainbow six, że jedna strona odrazu osłania bombe, a druga atakuje
Nie jest trudne bo jest taki manekin bomby które można kupić ale chyba w innym państwie ale wiem gdzie będzie kosztować tak 80-90 zł chyba ale to jest też dobry pomysł:)
To ja banuje mirage
Masz jeszcze miejsca?
Przyjdziesz na kilka strzelanek to zrozumiesz Też kiedyś byłem młody, pełny zapału i optymizmu.
tu nie chodzi o rekwizyt tylko o samą rozgrywkę. Sam z kumplem kminiłem nad szybkimi 5v5/10vs10 i następna ekipa, ale w tedy jeszcze mieliśmy dostępny w teren w miarę do cqb. W lesie to średnio przejdzie
No tak, musimy znaleźć fajny teren:)
Nie chce mi sie wyjasniac bardzo dokladnie dlaczego nie gramy takiej rozgrywki … zwyczajnie gramy cos lepszego co bardziej sie sprawdza w lesie. Rozgrywka 5 minut nie ma sensu dla 60 graczy. Dluzej trwa rozkladanie sie, rozdzielanie i koordynacja startu. To nie jest gra komputerowa ze co 5 minut mozesz zresetowac i bedzie tak samo. Ekwiwalentem bomby jest zdobycie flagi albo wcisnieniecie kopacza coinow. Do tego scenariusz z bombą jest o tyle kiepski ze tylko jedna osoba niesie bombe i jak sie ja odstrzeli bo bardzo latwo jest bombe zablokowac. Do tego brak terenow cqb powoduje ze to zupelnie nie ma sensu.
Gramy zazwyczaj trzy flagi co wyglada jak trzy bomb sity pod rzad (zeby nie tracic czasu na kolejne rozkladanie sie i zaczynanie).
Naprawde myslisz ze przez ponad 20 lat nikt nie przetestowal tak oczywistej kalki z gier ?
Tak samo nie ma sensu rozmawiac o scenariuszach z VIPem. Rozgrywki kazdy na kazdego. Probowalismy jakis dziwnych polowan na snajperow … wiecej niz 2 strony.
Juz szukanie jajek wielkanocnych bylo fajniejsze.
Czy prezentow…
Kocur co Ty, młody ma dobry pomysł, @Tima ja bym jeszcze proponował jakiś scenariusz na bazie Call of Duty najlepiej w klimatach Drugiej Wojny Światowej żeby jedna drużyna była niemcami a druga Polakami i np. trzeba zdobyć jakiś bunkier albo przejąć działo przeciwlotnicze pomyśl czy to nie będzie fajna sprawa na wiosne jak już będziesz mógł tą jedną grę przyjść z nami pograć. Wiem, że @yodaz na pewno z chęcią pomoże on lubi organizować scenariusze i do tego jest bardzo dobry w gry takie jak CS Call of Duty czy Fortnite.
@Mszaan to jest fabularyzowana rozgrywka na maksymalnie 60 minut
Działo i bunkier to flaga - gramy trzy flagi = przejmujesz 3 bunkry. Badum tsss…