Nowa replika (opcja DMR)

Siemka, aktualnie jestem na poziomie planowania oraz rozważania różnych opcji na nową replikę. Rozważam właśnie opcje DMR ze względu na to, że mi się podoba ten rodzaj gry i pytanie jest takie do bardziej ogarniętych osób czy da się sensowną DMR zrobić tak do 4k zł ewentualnie jeżeli opłacało by się to do 5k zł może to być AEG może to być HPA.

2 Likes

Ja od siebie polecam SR25/G28 od East Crane jako baza i jak najbardziej HPA. 5k starczy lekkim dydkiem. :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 Like

jak odrazu masz do wywalenia 4-5k to kup gotowca to oszczędzisz sobie czasu i nerwów

Ja bym nawet tym się nie zajął bo jestem zielony tym myślałem nad zleceniem komuś oczywiście za opłatą.

Kup nową specnę zostaw na 450 fps baw sie dobrze.
Ostatnio na kluczu sprawdzałem DMR kontra stockową specnę (tylko tą lepszą) było 100 fps różnicy i jeśli chodzi o zasieg i celność było to samo - a 3 tys taniej.

1 Like

chciałbym zobaczyć ta potężną sspekne zestawioną ze wzorcowo zrobioną dmr a nie jakimś pierwszym lepszym z łapanki

Bo 4k wsadzone w replikę =/= 4k wsadzone w replikę.

2 Likes

jakie realne parametry J obydwu tych replik przy porównaniu?

Strzelanie w jakieś X randomowe drzewo?

jaki wagomiar oraz firma kulek

jak mocno ustawiony hop w obydwu przypadkach

Parabola/płaski/lekki over hop?

1 Like

Jak chcesz dobre DMR i masz 5k do wydania to sie nad niczym nie zastanawiaj tylko bierz MTW od wolverina i masz gotowca z pudelka przy ktorym nic nie musisz robic a wszystko jest idealne :wink:

Tu zwykle maja dostepne ale jest wiecej dealerow w EU.

1 Like

O tym, że nie ma sensu pchać się w repliki 450+, zazwyczaj mówią osoby grajace takimi replikami, po czym kontynuują granie nimi.

2 Likes

Evil Smile GIF - Evil Smile Grin - Discover & Share GIFs

5 Likes

To była DMR pod limit z 0.4 kontra Specna Arms z pudła (ale lepsza) z kulkami chyba 0.32.
Strzał na około 60m w drzewo szerokości 20cm z obu replik 1m od ziemi w obu przypadkach opadało do podstawy drzewa. Celność i zasięg ten sam.

To musialo byc jakies naprawde biedne dmr jak tylko na 60m doleciala kulka …

Dmr ktora zlozyl Gawron wali w znak na 90-95m, bez nadstrzalu. Mierzone dalmierzem. Wiec pewna roznica jest :wink:

4 Likes

A to przykładowy znak w który wali ta replika:

A w ogóle to dalmierz pewnie też źle skalibrowany i ma 50m błędu :smiley:

2 Likes

Nie no - wg mnie da radę z DMR strzelać na 85m ale większość starć odbywa się na dystansie 35-60m. Do tego 1.8j (450 FPS) wystarczy. Sporo 1.1j giwer daje radę.

@kmk ma ICS na 450fps i walczył z TAKIM SAMYM ICS zrobionym na DMR i różnica była tak mało odczuwalna że walczyli jak równy z równym.

2 Likes

Replika której mówił Palik kosztowała tyle co cały ten znak razem z gruntem pod nim … xD

4 Likes

W dobie prefabrykowanych flathopów srathopów i innych pochodnych dodupienie sobie eleganckiego zasięgu na ciężkich kuleczkach jest czymś śmiesznie łatwym. Jeszcze 10 lat temu trzeba było naspuszczać się nad wystruganiem czegoś bardziej wydajnego niż standardowy cyc lub h-hop(tak istniało coś takiego i sporadycznie można na to się jeszcze natknąć)

Do tego dochodzi powszechnie dostępna konwersje HP która swoim sposobem rozprężania powietrza w lufie nadaje elegancki spin kulce
Połącz to z wydajnym hopem a twoje ciężkie kulę będą donoszone do celu po bożemu.

No i najważniejsze też poskładaj to kurna dobrze. Bo wsadzić hig endowe części=/=wsadzić high endowe części. Po ich nazwie i zachęcającym opisie na gunfire powinny przecież sprawić że replika zmieni się w dzidę laserową a często tak nie jest i czasami najsłabsze ogniwo wyeliminuje na przykład jakaś część jingjong za 10 zł.

Więc nie porównujmy jakichś randomowych replik i nie żyjmy w jakimś delulu że na podstawie kilku wybiórczych testów wszystkie repliki tak samo strzelają. Bo jak widać jedne są gorzej lub lepiej zrobione i to że ma w nazwie dmr nie znaczy że strzela jak dmr

4 Likes

ten uczuć, gdy przypominasz sobie jak rzeźbiłeś flathopy z gówna x lat temu, bo nie było nic. Albopłaciło się 40zł za dystanser omega … Teraz 15 modeli płaskich dystanserów w cenach tak niskich, ze za w zestawie z gumką i komorą za 20zł dostajesz je w zestawie :wink:

Dociążanie tłoka - magia przez która za czasów pomiaru w FPS co cwańsi mieli 450FPS na “zero” i 500-520FPS po ustawieniu HU.

Ale przeciez to standard u ludzi … dysza maxx za 70zł, gumka krytacka za 60zł, hiendowa komora za 300+zł, Hi speedowy silnik, spring m160, stokowa listwa popychacza, dysza z luzem na głowicy jak czarni na bronxie i pytanie na grupce - “Czemu to nie działa” xD

1 Like