Nowa miejscówka, las, lewobrzeżę

Dobre wiadomości … na tej miejscówce wstępnie zagramy tej wiosny.

Nie jest to rewelacyjne miejsce 10/10, a raczej mix “Wzgórz bukowych” i “Gniazda Gawrona”. Na Dodatek jest po tej właściwej stronie Szczecina i dojazd z centrum to 15-20min.

Miejscówka stosunkowo bezpieczna, bo poza nami nikt nie ma powodu się tam kręcić - nie ma tam niczego, co przyciągnęło by spacerowiczów. Przynajmniej w części o której myślimy do wdrożenia.

Teren jest duży, możemy wyznaczyć na nim 2-3 miejscówki o zróżnicowanym klimacie, albo spokojnie odwalić imprezę na 200 osób. Zależnie od ilości osób i pory roku prowadzący rozgrywkę może wybrać jeden z kilku punktów wokół których będzie się toczyć gra.
Duże przestrzenie, walka o wzniesienia, walka w korycie rzeczek, krzaczaste laski.

Na terenie dominują duże otwarte przestrzenie, wysokie wniesienia i koryta rzeczek.
Da się tutaj poprowadzić szturm korytem rzeki, da się tutaj ustawić obronę na wniesieniu która zdominuję cały obszar. Miejscami można też wejść w lasek na zboczu wzniesienia, gdzie walka odbędzie się w nieckach i na niewielkich dystansach.

Czy więc jest cudownie i idealnie? Nie.
Miejscami jest pusto i bez zgranej ekipy nie przebijesz się od drzewa do drzewa.
W sezonie deszczowym da się uwalić w błocie po kolana w korytach rzeczki.
Próżno tutaj szukać miejsc do kampienia i kitrania sie w starych okopach jak w puszczy - nie uświadczycie tego tutaj :wink:

W praktyce - przetestujmy miejscówkę na wiosnę, zobaczymy jakie będą odczucia. Będzie hit lub kit.
Szczegóły, lokalizacja i mapa pojawią się z czasem.

Link do albumu ze zdjęciami i wideo na którym jak zawsze trochę pierdole i przy okazji łapie zadyszkę od łażenia po wzniesieniach.

3 Likes

Może nawet jak nie będzie to jakiś “hit” (jakkolwiek można nazwać hitem las) to na pewno będzie to jakieś urozmaicenie miejscówek na mapie Sz-na. Z drugiej strony, ciekawe jak ten teren wyglądą latem, bo mi osobiście brakuje miejscówek gdzie jest łyso, gdzie nie ma krzaków, a to wygląda całkiem zacnie. Ja jestem mega za tym alby odbyło się tam jakieś strzelanie.

1 Like

To zależy od miejsca - w otwartych przestrzeniach dalej będzie goło a w laskach i okolicach rzeczek będzie mały Vietnami jak na Tartaku (może nie, aż tak … :wink: )

1 Like

Ja zauważyłem jeden problem w Szczecińskich miejscówkach, każda jest taka sama, dosłownie. Pewnie nie ja jeden ucieszę się z jakiegokolwiek urozmaicenia terenowego, jakkolwiek to “urozmaicenie” jest czytane. Brakuje mi właśnie takiej “gołej” miejscówki bez krzaków z samymi pagórkami. Czasami jeżdżąc po okolicach zastanawiam się "czemu nie można by było się tu strzelać xD "

2 Likes

Czy to miejscówka za tym co na fotce? :smiley:

Ciii :wink: Niech temat siądzie najpierw :wink:

1 Like

Wygląd obiecująco w razie czego będzie trzeba być szybkim lub w korycie się czołgać.