Nasz docelowy sprzęt

Panowie a może ma ktoś możliwość wypożyczenia wielkiego wojskowego namiotu (może harcerze?). Myślę że pogłębiło by to integracje :smiley:

Po 1
Z tym pytaniem do Aresa może by coś zdziałał. Na własną rękę w najbliższym czasie kupuje namiot 3-4 osobowy a w domu w Bornym mam drugi 4 osobowy ale nie jest z nim najlepiej, da sie przespac ale np. nie zamknie się wiata bo zamek jest zepsuty.

Po 2
Ważną rzeczą zaniedbywaną przez innych są buty i higiena stóp. Na tego rodzaju dużych imprezach trochę się chodzi czy się chce czy nie a ludzie zapominają o takich rzeczach i po 1 lub 2 dniu nie są w stanie chodzić przez poobcierane stopy.
Rzeczy które MUSICIE zabrać aby chociaż w części ominąć te problemy to dużo par skarpet i talk do stóp (dostępne w każdej aptece). Skarpety nosimy 2 pary na stopach!! 1 parę cienkich skarpetek np. garniturowych ubieramy jako pierwsze (ta skarpetka ma wchłaniać pot) 2 parę grubych skarpet (bez przesady żeby nie ubierać typowych skarpet zimowych) ubieram jako drugie. Wcześniej obsypując i rozsmarowując talk na stopach.
Tak noszone skarpety nosimy w trybach 2 fazowych:
1 faza) Z rana/zaraz po wstaniu
2 faza) zmieniamy je około co 20 km lub co 7 godzin.
Przed pierwszą fazą ważne jest aby umyć stopy nawet w niewielkiej ilości wody z camelbacka.
Następną rzeczą którą należy wziąć w trosce o stopy są buty, dobre wygodne ROZCHODZONE buty do których mamy zaufanie. Najlepszą porą aby kupić buty i rozchodzić je do Bornego jest właśnie teraz.
Do Bornego przykładowo zabieramy 9 par skarpet cienkich i 9 par grubych(1 para grubych i 1 para cienkich jest jako awaryjna para).

Jest to tylko moja propozycja i nikt nie musi się do niej stosować ale zalecane jest stosowanie aby nie musieć wracać po 2 dniu do domu.

Jak ogarnę to będę pisał :wink:

Prawdopodobnie mógł bym zorganizować duże namioty ale jest jeden problem, namioty są w Wałczu i nie wiem czy na czas Bornego dało by się je przywieść. Dzisiaj zadzwonie w tej sprawie i dam znać.

@edit Namioty zostały sprzedane i na dzień dzisiejszy mam tylko 2 namioty 4 osobowe.

Tak jak wcześniej pisałem, mam 2 namioty na łącznie 8 osób a jedzie 14 czyli potrzebujemy jeszcze namiotów na 6 osób.
Kto ma to niech piszę i zgłasza namiot lub namioty żebyśmy wiedzieli czy wszyscy mają schronienie.

Mam w domu jeszcze przedłużacz przemysłowy, żeby nie skłamać ma do 50 metrów. Można pociągnąć prąd obok naszych namiotów dla wygody.

Panowie polecam także zastanowić się nad zakupem stacji ładującej USB. Praktyczne urządzenie, dzięki któremu znacznie skrócimy czas ładowania telefonów, aparatów i baterii.

Też mam przedłużacz zwijany, przyda się.

niestety nie udało mi się ogarnąć NS 10 :frowning:

Bloo a ty biemozesz tam u siebie ogarnąć ?

Z Aresem jestesmy w tym samym srodowisku harcerskim wiec jak on nie dal rady to nie ma takiej opcji.

Ares nie martw się,mamy już jeden załatwiony,wkrótce być może będzie drugi;-),stary działa.

no to gitez :smiley:

Vito, rzecz w tym że my załatwiamy namiot dla nas do spania. :stuck_out_tongue:

Ale ja to rozumiem doskonale,lecz chcąc zadbać o swoich ludzi też ruszyłem z poszukiwaniami dachu nad głową by nie było problemu w razie W.