Naprawa słuchawek?

Hejka,

ponawiam temat dotyczący serwisu i naprawy słuchawek. Kojarzy ktoś może jakiegoś sprawdzonego speca albo serwisanta?
Zastanawiam się też, czy nie podejść do zwykłego serwisu elektronicznego i zobaczyć, czy daliby radę to ogarnąć.

Taniej pewnie wyjdzie kupic nowe sluchawki

No właśnie raczej nie w moim przypadku :flushed_face:

Moim zdaniem w zwykłym serwisie to powinni ogarnąć na spokojnie, bo jakby nie patrzeć to i tak słuchawki

Yodaz, a co nie dziala ? Urwales wtyk czy kabel na wtyku puścił jest tam 5 żył bodajże każda innego koloru

Nie słychać mnie. Naciskając normalnie nadaje ale nikt nie słyszy. Spodziewam się że pewnie jakiś kabelek się odkabelkował. Ja normalnie słyszę jak ktoś nadaje. Jeszcze może to być wina PTT ale wątpię bo relatywnie nowa jest.

1 polubienie

ja bym pierw sprawdził na innych PTT, częściej się jebią niż myślisz, a moje chińskie słuchawki się obijały, łapały kulki, walały się z całym hełmem i nic im nie jest

Na innych słuchawkach działa, czyli to wina słuchawek.

nie napisałeś jeszcze czy wcześniej nadawały, bo jeżeli nie działały od nowości to może być tak, że wtyk w słuchawkach jest inaczej skonfigurowany niż dziura w ptt, więc będziesz słyszał innych, a inni ciebie nie, bo sygnał idzie zła drogą do radia.
Z tego co pamiętam to oryginalne earmory tak mają, że albo kupujesz oryginalne ptt od earmora, albo rozkręcasz inne i lutujesz kabelki pod te słuchawki

1 polubienie