Witam ponownie! Chcialem was wszystkich moi drodzy zapytać jaki jest polecany kamuflaż munduru do naszych miejscówek. Wcześniej myślałem o multicamie lub flecktarn. Chyba, że coś lepszego macie do polecenia?
A to już co kto lubi.
Flecktarn jest bardzo skuteczny (tylko, że brzydki, w opinii wielu osób).
Multicam (i mnóstwo wariacji na jego temat - MTP, Camogrom, Multicamo, i sto innych) jest bardzo popularny od paru lat.
Jest sporo bardzo ciekawych kamuflaży rosyjskich, ale tu już trzeba by się znać.
Ja sam z dużym sentymentem wspominam DPM.
Generalnie - przy typowych airsoftowych dystansach wzór maskujący na mundurze rzadko ma decydujące znaczenie. Ważne, żeby było to coś z grubsza w “leśnych” kolorach, bo jednolita plama czerni albo inny zdecydowanie się wyróżniający ubiór faktycznie potrafią sporo zepsuć.
Fleck zjada multi na dzień dobry w naszych terenach w 80% przypadków
Najlepiej kup to pod co byś chciał mieć jakieś oporządzenie i tyle Tylko broń boże nie dawaj czarnych kamizelek bo to bo już skrajny debilizm
Legion forest Helikona jako odpowiedź na gejowe multichłamy.
Ciuchy helikona mundurowe to ultra chłam XD
A możecie merytorycznie, bez obrzucania się błotem…?
Poliestrowa bluza. Tyle w temacie jeżeli chodzi o helikona.
No takich odpowiedzi się nie spodziewałem, ale dzięki a możecie mi powiedzieć gdzie w Szczecinie znajdę sklep z mundurami, zebym mógł przymierzyć albo coś, bo zamawiać przez internet to srednio widze, bo to juz moze byc losowanie z rozmiarami
Oj, to będzie problem.
Z drugiej strony - jak się zdecydujesz na konkretny wzór, to można sprawdzić w rozmiarówce danej armii jaki będzie na Ciebie pasował. Np. mundury brytyjskie (MTP i starsze, w DPM) mają podany w centymetrach wzrost i obwód w klacie (bluzy i kurtki) albo obwód w pasie, obwód w biodrach i długość nogawki po wewnętrznej stronie (spodnie) delikwenta na którego będzie pasować. I pasuje, jeszcze nie słyszałem, żeby nie pasowało.
Amerykańskie mają szerokie kategorie rozmiarowe, trzeba to sprawdzić w tabeli.
Niemieckie - nigdy się nie interesowałem, ale na pewno też rozwiązali to prosto i praktycznie. Ajgor Ci doradzi
Helikon… no, tu jest różnie. Więc trzeba dobrze patrzeć na tabelę rozmiarów dla danego modelu, bo można się przejechać (mam dwie ich kurtki identycznego kroju ale różne modele. Ta sama wielkość w jednym modelu to M, a w drugim L…)
Shotgun na Krzywoustego 5
Www.shotgun.com.pl
Właśnie zdecydowałem się na flecktarna, zeby dobrze się kamuflować nawet mam pomysł na kompletne umundorowanie, ale to powolutku krok po kroczku, narazie muszę ogarnąć spodnie i bluzę/kurtkę
Kurtki nie bierz, jak już to bluza albo smock
A co do rozmiarówki, niemiecka jest najlepsza. Potem USA