Zastanawiam się nad zakupem repliki MK18 SA-P26 Prime i chciałbym zebrać opinie osób, które miały ją w rękach.
Konkretnie interesuje mnie:
Jakość wykonania – jak wygląda materiał, spasowanie, sztywność elementów? Działanie – czy replika jest niezawodna? Jak się spisuje na polu (stabilność, celność, spust, hop-up)? Trwałość – czy w Twoim egzemplarzu coś się szybko zużyło, poluzowało albo wymagało poprawy? Dodatki/modyfikacje – czy zmieniałeś/upgradowałeś coś (sprężyna, hop-up, wewnętrzne części)?
Jeżeli ktoś używa tej repliki w konkretnych warunkach (CQB/Outdoor), chętnie przeczytam jak sprawdza się w praktyce — co pozytywne, co negatywne.
Ja mam i w tej cenie nie znajdziesz lepszej, prosto z pudełka strzela naprawde dobrze, nie wymagała tuningu. Wykonanie i spasowanie jest na poziomie firm zazwyczaj pozycjonowanych wyżej (GG czy ICS). Jedyne co MI się nie podoba to kolba, natomiast poza tym wszystko jest świetne.
Tu masz filmik ze strzelanki jak właśnie byłem z tą repliką: https://youtu.be/vVzUDeQuxZY?si=oE3Xu9m3nzdLCO3V
Gumka to sciek do wymiany u mnie sprawdził sie bardzo dobrze madbull niebieski , gumka srajtaka tez dala rady.
Nie podobały mi sie w niej dwa łożyska ślizgowe zostały wymienione na kulkowe (nie trzeba ale mnie irytowało ze tam sa)
Podkladkowanie i smarowanie, smaru moze nie brakowało ale za dużo to tez nie dobrze.
Ogólnie tyle z wymian co zrobiłem w swojej i 2 innych.
Wymieniałem sprezyne las/cqb I dziala do teraz.
Body poprawne ja akurat trafiłem 3szt ładnie spasowane, luzów nie uświadczyłem nad to, dodatkowo polecam ori smagi najlepiej siadły do nie ale pts tez działają dobrze:)
a tu Cie zaskoczę … w ostatnich wypustach coś zmienili i jest git. Porównanie do Mapla czy 4uada nie dawało większych odchyłów Ale to SA, wiec dziś jest tak, jutro inaczej…