Kilka pytań dot. strzelanek

Cześć,
Mam parę pytań dotyczących wymiany kompozytu.

1. Na jakich terenach rozgrywacie? Głównie las? Czy jakieś budynki?
  2. W przypadku budynków - tu kwestia którą muszę poruszyć - snajperki, więc w samym CQB używać nie będę ale jak wygląda sytuacja z strzelaniem z okien budynków? Bo często gęsto miałem takie sytuacje że wchodziłem do budynku z pistoletem i snajperką “na plecach”, zajmowałem stanowisko gdzieś przy oknie i tukłem do przeciwnika przez okna z snajperki. Czy jest to u was dopuszczone?
  3. ile mniej więcej ludzi zjeżdża się na strzelanki?
  4. Oznaczenia stron - z racji że pewnie często w lasach będę używał ghillie suit jak wygląda sprawa z oznakowaniem stron? Stosujecie zasadę że jak ktoś ma ghillie suit to po prostu dana strona zapamiętuje że wooki jest po jego stronie/przeciwnej? Czy mimo wszystko muszę mieć taśmę?
  5. Macie jakieś scenariusze? bardziej zorganizowane yebanki? Czy raczej większość gier jest na zasadzie my tu wy tam i lecimy na siebie?

Z góry dzięki wielkie za odpowiedzi!

1. przede wszystkim las. trochę CQB na stargardzie
  2. różnie i to bardzo
  3. zależy od pogody, miejscówki średnio 50-60
  4. obowiązkowe
  5. ludzie u nas nie umieją w scenariusze

polecam regulamin :wink:

1 Like
  1. Wiekszosc las. Co jakis czas odbywaja sie strzelanki cqb. Raz, mniej zorganizowane, raz bardziej. Ale nie jest to jakies super budynki :wink: no moze poza Skwierzyna raz w roku.
  2. Jak jest cqb to z zalozenia limit tylko cqb.
  3. Teraz jak mrozy to 20-30, jak cielplej 40-50, czasem wiecej.
  4. Kazdy musi miec. Nie Ty jedyny ghilarz.
  5. Pojawiaja sie scenariusze ale wiekszosc gier dosc prosta. Ale zawsze sa flagi, zegary czy cos innego do zdobycia/obrony.
1 Like