[K] Kamuflaż muticam produkcji helicon i inne

Poszukuję bluze lub combat shirt w kamuflażu multicam produkcji helicon.
Mam 180cm, średnia budowa ciała.
Oprócz w/w kupię szpej w multicam, produkcja - obojetnię.

@gregor dodaj proszę takie tematy w Komis :wink:
Tym razem grzecznościowo przeniosę, kolejnym usunę :wink:

1 Like

po szybkim googlu.
czemu multicam helikona? Drogie to strasznie, a mtp masz od zarąbania na allegro, olx i demobilach.
(mtp to brytyjski multicam)
Szczególnie combat shirty praktycznie nowe jeszcze w folii przychodzą i nie za 400, a za 100-130.
Ze spodniami możesz mieć problem, ze względu na wzrost, ale da się znaleźć. I też nie wywalisz kupy siana. Ja dałem jakieś 150 z wysyłką za rozmiar 85/104/120, (nato 8590/0005). Też praktycznie nowe.
Niby mój rozmiar, a wchodzę w nie w grubym dresie i jeszcze zostaje mi miejsce. To samo z combat shirtem. Zmieściłbym pod niego polar.
Kolory po praniu mi nie schodzą, zniszczyć nie zniszczyłem :wink:

Nie wiem co rozumiesz przez “szpej”.
Ospreya nie będę proponował, bo zaraz mnie zjedzą :smiley:
Ale za ładownice mnie nie zjedzą, więc polecam brytyjskie pod ospreya mk4. Bo też łatwy dostęp.
Chcesz podwójne zamknięte? Są.
Pojedyncze zamknięte? Są.
Pojedyncze otwarte? Są. (przychodzą jeszcze w folii)
Granaty? Są.
Pistoletowa? Jest.
Apteczka/cargo? Oczywiście, że jest!
I to są ceny po 20-40zł za bardzo dobrą jakość/nowe

Jak cię demobil nie kręci, a chcesz tanio na 30% to aliexpress. Na prawdę do wyboru do koloru, a chesty niby po 200-300zł i ludzie sobie chwalą. Ładownic wszelkich też mają od zarąbania w różnych kształtach i kolorach do wyboru do koloru. Spodnie i shirta też znajdziesz. Nie pamiętam cen, ale ludzie kupują i nie marudzą, więc coś jest na rzeczy :wink:

2 Likes

No wybacz :slight_smile: Mój bład. Niedopatrzyłem :]

Nie ma problemu :stuck_out_tongue:

Mam i helikona i produkty od majfrenda jak i demobil brytyjski
Jeżeli chodzi o szpej typu ładownice to faktycznie brytyjski demobil wychodzi najlepiej w kwestii koszt-efekt. Przy umundurowaniu jest często problem z rozmiarami tzn. mają dość dziwne podejście. Bluza pasuje w rękawach to za duża w klatce, pasuje w klatce to rękawy za krótkie. Podobnie ze spodniami. Trzeba dobrze się wymierzyć
Helikon. Szpej mają ciekawy. Czasami projekt lepszy czasami gorszy, wiadomo jak to firma. Natomiast do jakości nie ma co się przyczepić. Podobnie z ubraniami. Ogólnie trzyma to poziom. Niestety kosztowo bywa różnie. Jeżeli chcesz coś od nich kupić, zwłaszcza w multicamie polecam polować na promocję bo tylko wtedy wychodzi to jak kolwoek dobrze
Chinczyki to temat rzeka. To zależy od tego na co i od kogo trafisz. Może być super w dobrych pieniądzach, może być kupa za duże pieniądze

Walić biede i małe koszty. Szpej tylko miwo ergonomia najlepsza, wydasz więcej, ale nie będziesz sie szarpał z ładownicami, które nie chcą maga wypuścić, albo workiem na zrzut, z którego za to magi wypadają. Jak masz pieniążki na hobby to kupuj ładownice kieszenie itp. w miwo military #polecam od wielu lat

1 Like

Co do munduru powiem tak, OLX mundur DWS wykonany przez firmę DRWAL.

Co do ładownic co Ci będzie pasowało, popatrz na OLX, miałem sporo kontraktów, customów i firmowych rzeczy i powiem, że chińczyki pokroju Emersona, TMC, spełniają swoją rolę.

Jak masz za dużo pieniędzy do polecam DBR Custom :wink: