Jakie aktywny zestaw słuchawkowy?

Cześć, nie wiem jakiej firmy kupić sluchawki aktywne. Kupilem sobie zestaw słuchawkowy m32 od Earmora i jest do bani, niewygodny i nie działa mikrofon (pożyczyłem nawet od znajomego te same sluchawki i miały ten sam problem).
Szukam nowych sluchawek w przystępnej cenie do 500 zł (nie mam zamiaru kupować peltorów za 2000zl). Czy ktoś używa i poleca jakieś sluchawki aktywne z możliwością podłączenia radia, I co myślicie o słuchawkach od Z-Tactical albo Walkers?

Używam Howard Leight Impact Sport. Na Pazzegro do dostania za niecałe dwie stówy.

Owszem, do strzelania z ostrej mają - zdaniem moich strzelających ostro kolegów - za słabe wygłuszenie. Choć widziałem na Youtube poradnik, jak to poprawić (napychając ekstra gąbkę). Do ASG, w tym CQB z pirotechniką - bo do tego je stosowałem - dają radę.
Mają normalne wejście audio na minijack.
Nie widziałem, żeby ktoś podłączał do nich mikrofon.

Ja rozwiązałem to podpinając je kablem do “gruchy” (mikrofonogłośnika). W lesie - używam odsłuchu, w CQB - wpinam Howardy, a czasami, kiedy ma to sens, używam zwykłych, tanich słuchawek z marketu.
Sama “grucha” załatwia temat mikrofonu, reszta jest po to, żeby jej głośnik nie darł dzioba na całą okolicę, jeśli nie jest mi to potrzebne.

Aha, jak chcesz nosić słuchawki aktywne przez dłuższy czas, to pytanie jakiej ochrony oczu używasz. Jeśli gogle na gumce, to może dasz radę. Jeśli okulary, to lepiej zainwestuj w model z niskoprofilowymi zausznikami, przewidzianymi do współpracy z ochroną słuchu. Bo normalne - będą Cię cisnąć.
I możesz chcieć zajrzeć do oferty Decathlona dla myśliwych. Znajomi strzelcy sportowi używają, i sobie chwalą. Z tym, że nie mam pojęcia, jak tam z podłączeniem radia.

1 Like

Z-Tac mam (te “najnowsze” z turbo elektroniką) do ASG się nadają. Porównując do MSA Sordin i Peltor Comtac VI które posiadam się nie umywają, jeżeli chodzi o dynamikę i szybkość rekacji ; nie mówiąc o wygłuszeniu. Do typowego ASG jak najbardziej tak.

Jeśli chodzi o mikrofon do impactow

1 Like