Jak zacząć?

Siemano, przychodzę z zapytaniem jakie modele polecacie na start (szukam karabinu/pmu elektycznego oraz pistoletu na gaz) na obie repliki chciałbym wydać 1500zł ale jak trafi się coś taniej/lekko drożej też by mnie zadowoliło

Siema,

Ja bardzo polecam https://www.taiwangun.com/assault-rifle-aeg/m904g-fire-control-system-edition-de lub inne wersje (są tez metalowe ale troche droższe)

Pistolet na gaz - aap01 jest ogólnie lubiany, sam mam tanie 1911 i tez jest spoko. Generalnie pistolet na strzelankach sie jakos bardzo nie przydaje, wiec strzelam czasem na dzialce do puszek.

Taki update:

Pamiętaj że pistolety gazowe w zimie działają bardzo słabo, praktycznie nie da się ich używać przy niskich temperaturach (green gas, co2 z tego co rozumiem się da, ale się nie znam)

Oprócz repliki potrzebujesz jeszcze kilku rzeczy:

• ładowarka (dobra kosztuje 200-300pln lub więcej, słaba - nie wiem)
  • bateria (~100pln)
  • okularki (imo nie musza być jakieś mega drogie - bhp spełniające normy są OK, np. z firmy 3M) nie kupował bym niczego co nie spełnia normy, nawet jak ludzie mówią, że są OK
  • źólta kamizelka (pare zł)

I do tego jeszcze kilka rzeczy, które polecam:

• maska na twarz (zęby sa drogie, maska jest tańsza) dużo ludzi nie nosi bo szansa mała ale ja wole mieć
  • hełm - ja jestem łysy i mi się głowa świeci wiec coś nosic musze, a hełm wygodny bo można rzeczy poprzyczepiać
  • jakieś magazynki (nie są potrzebne na początek, z hicapem też dasz radę)

jeśli chodzi o ubranie to wiadomo - mundur, ale dres też może być na początek
polecam mieć np. torbę zrzutową czy coś bo przydaje się na pierdoły

Zacznijmy “od dupy strony” - a jakie budy/modele broni Ci się podobają?

Replika to zlepek 2ch rzeczy - budy i bechów. Buda musi CI się podobać i być w miarę dopasowana do tężyzny fizycznej (jak jesteś korpoludkiem chuderlakiem to nie kupisz ciężkiej repliki bo się zajedziesz po godzinie biegania). Budę zazwyczaj zostawiasz jak jest (dodajesz, koli, tłumik, chwyt) dlatego ważne aby dobrze wybrać :wink:

Z bebachami repliki możesz wyczyniać cuda i zmienić niemal każdy element :wink: O ile nie kupisz czegoś na GB v6/7.

Na początek kup jakaś używkę po serwisie od kogoś kto zmienia replikę np to

A więc jakie są Twoje oczekiwania od repliki? Co CI się podoba?