III Taktyczny Bazar - Airsoftowy Pchli Targ w Szczecinie

Już trzeci raz spotkamy się, aby pohandlować! 😉 Chcesz pozbyć się repliki? Starego szpeju? Rozglądasz się za nową repliką lub sprzętem?

Wpadnij na szczeciński bazar airsoftowy - przynieś swoje rzeczy, które chcesz sprzedać i trochę gotówki, aby kupić coś nowego.
Dla każdego sprzedające znajdzie się wolny stoli do prezentacji oferty.

Bazarek to także miejsce spotkań środowiska airsoftowego. Jeśli jesteś nowy, chcesz spróbować się w airsofcie, zapytać jak wygląda rozgrywka czy spotkania - wpadaj śmiało. Spotkasz tam wielu członków naszej społeczności, którzy chętnie odpowiedzą na Twoje pytania.

Regulamin: https://docs.google.com/…/1pgIhUFZ0afUtow2toT…

Zgłoszenia dla wystawców: https://forms.gle/ChVxhQjCo7ZJtdAT8

Panel dyskusyjny z Administracją Taktyczny Szczecin - więcej szczegółów wkrótce.

Ramy czasowe:
10:00 - 10:30 – Przygotowanie sali przez wystawców
10:30 - 15:00 – Pchli bazar
15:00 - 15:30 – Przerwa po bazarku, sprzątanie.
15:30 - 16:30 – Prelekcja: “Służba żołnierzy w strukturach poza granicami państwa (ONZ, NATO, Placówki Dyplomatyczne)” ppłk Piotr WŁADZIMIRUK
16:30 - 16:45 – Przerwa
16:45 - 17:30 – Prelekcja: “Jak zacząć przygodę z rekonstrukcją historyczną (I czy da się połączyć to z airsoftem)” Michał ROZMARYNOWSKI
17:30 – 18:00 Sprzątanie sali

Pokaż mniej

Wydarzenie na FB:

Q&A

1. Ile kosztuje wystawienie się na bazarku?
    Odp: Miejsce na stołach znajdzie się dla każdego, bezpłatnie :wink:
  2. Co mogę sprzedać:
    Odp: Sprzęt airsoftowy, szpej, repliki, magazynki, kolimatory, mundury, ładownice itd.
    Przedmiotu muszą być legalne i powinny być powiazanie z tematyką airsoftu.
1 polubienie

Hej a gdzie się ono odbędzie?

W sensie jaki adres?

jest wydarzenie na fb z adresem :slight_smile:

3 polubienia

Panowie z Aggressive ASG Szczecin pojawią się na bazarku z wspólną reprezentacją. Jedno stoisko z duuuużą ilością ofert.

Poza dobiciem targu możecie pogadać z nimi o rekrutacji i wspólnych grach.

6 polubień

Prowadząc sklep i serwis raz na jakiś czas trafiam na naprawdę ciekawych ludzi. Jednym z nich jest pan ppłk Piotr, którego poprosiłem o krótką prelekcję.

Ponad trzydzieści lat służby w MON, z czego sporą cześć spędził poza granicami naszego kraju. Dyplomata, instruktor strzelectwa sportowego i bojowego, instruktor walki w bliskim kontakcie, płetwonurek i skoczek spadochronowy.

Potrafi ciekawie i merytorycznie opowiadać o aspektach swojej pracy i bardzo chętnie dzieli się wiedzą.

Spotkanie z panem Piotrem odbędzie się tuż po bazarku:

15:30 - 16:15 Prelekcja

16:15 - 16:30 Sekcja pytań

4 polubienia

W ramach drugiej prelekcji po bazarku możecie posłuchać kolejnej bardzo ciekawej osoby z naszego środowiska.

Michał prowadzący Projekt Nomonhan od wielu lat zajmuje się rekonstrukcją historyczną na najwyższym poziomie. Jednocześnie wcielając się choćby w rolę afgańskiego bojownika potrafi poprowadzić szturm na niedzielnej strzelance ciągnąć za sobą tłumy graczy.

W trakcie prelekcji dowiecie się jak ciężko jest pozyskać poprawne historycznie przedmioty i czy da się z nich korzystać w czasie airsoftowych eventów.

Kilka z tych historii udało mi się już poznać i uwierzycie … jest o czym słuchać.

Michała możecie posłuchać w bloku 16:45 - 17:30 + 15 minut na pytania.

4 polubienia

Podbijam, bo mi @Kleszcz przyspamował spotkaniami na cały rok … :wink:

2 polubienia

Można prosić o adres nawet w prywatnej wiadomości? Może bym wydał jakiego grosza. Nie, nie posiadam konta na fb.

1 polubienie

Koralowa 61c Bezrzecze

2 polubienia

Sala w której odbędzie się bazarek jest dobrze zamaskowana - należy do Gminnego Centrum Kultury i Bibliotek i znajduje sie na parterze budynku mieszkalnego :wink: Na pewno traficie.
W pobliżu sali znajdziecie dwa większe parkingi, gdzie możecie zostawić auto.

Panowie, czy ktoś z Was ma projektor? Moje źródło się wysypało.
Chętnie wynajmę odpłatnie :wink:

edit: ogarnięte

1. Pamiętajcie o skrytym przenoszeniu replik poza bazarkiem - niosąc je na targ i wracając z niego schowajcie repliki do plecaka, owińcie folią/szmatami itd.

Policja wie o naszym bazarku i może zwiększyć czujność.

1. Bezpieczeństwo przede wszystkim - obwiązuje całkowity zakaz ładowania replik kulkami i strzelania na sucho w sali wystawowej. Jeśli chcesz sprawdzić działąnie repliki umów się ze sprzedajacym na spotkanie po bazarku.

Jeśli się uda, zorganizujemy miejsce, gdzie będzie można oddać strzał na sucho, aby sprawdzić jak działa replika.

1. Zgodnie z regulaminem handlować możecie przedmiotami związanymi z airsoftem i militariami. Niedopuszczalne jest wystawianie przedmiotów zagrażających otoczeniu i nielegalnych w świetle polskiego prawa.

2. Ile kosztuje wystawienie się? Absolutnie nie, wpadnij, wyłóż swoje fanty na stolik i pogadaj z ludźmi 😉

3. Jak co roku znajdzie się skrzynka na rzeczy do oddania za dowolną wpłatę na cel charytatywny. Możesz dorzucić swoje fanty do skrzynki, lub wybrać coś sobie przelewając wybraną kwotę.

4. Nie oddawaj rzeczy za darmo!:wink: To bazarek - targuj się, łącz produkty i sprzedawaj piedoły po 2zł czy 5zł, ale nie oddawaj ich za darmo 😉 Jeśli chcesz coś oddać za darmo, patrz punkt powyżej.

5. Sprzedających zapraszam na 10.00 celem organizacji sali, jak również zapraszam do pomocy w sprzątaniu po wydarzeniu. W zeszłym roku udowodniliście, że można na Was liczyć !:wink:
    ezgif-63e1ab5da99951

1 polubienie

Niestety nie dam rady być z wami tym razem z powodu choroby ale żeczy które chciałem sprzedać jutro wystawie niedługo na czacie sprzedaży i kupna. Życzę wszystkim dobrej zabawy jutro💪

Czy da się wjechać autem na sale bo nie po to mam samochód aby chodzić jak zwierzę?

2 polubienia

możesz mieć problem, bo to betonowa konstrukcja, ale jak ci nie zależy na lakierze i zdołasz się rozpędzić to może wciśniesz się przez drzwi

4 polubienia

Juz wiem, kto parkuje przed samym wejściem do biedy :wink:

2 polubienia

Dziękuję serdecznie za dziś wszystkim, którzy wpadli pohandlować jak i tym którzy przyszli, aby zobaczyć co tu się dzieje :wink:
Mam nadzieje, że zakupu były udane, a ceny bardzo dobre. Możecie pochwalić się zakupami … :wink:
Jak zawsze hasłem bazarku jest

Miałem dzisiaj tylko sprzedawać, ale ch*j… :wink:

Panu Podpułkownikowi i @Talib dziękuję za dzisiejsze prelekcej - świetnie było was posłuchać!

Pozytywnie zaskoczyła mnie ilość ludzi… i na następną edycję musimy chyba szukać większej sali :wink:

Jeśli macie uwagi, checie podzielić się tym co udało Wam się wytwać → komentujcie :slight_smile:

3 polubienia

Moje ‘mialem nic nie kupowac’… :wink:

2 polubienia

3 polubienia