HOLOSUN Thermal red dot

Czy mial ktos doczynienia z tym sprzetem? Ogolnie jest straszny hype na to w necie i na recenzjach YT wydaje sie cudem z przyszlosci ale jak to jest w realu?

Ogolnie czaje sie na cos co pomoze wylapac wszystkich duchow w ghille lezacych po ziemi i poprzytulanych do drzew.

Z tego co do tej pory widziałem to najlepszy koszt efekt daje Holo HL13.

1 polubienie

Dzieki, wyglada ciekawie, a i cena calkiem znosna. Musze mu sie z nim blizej zapoznac.
Miales to w rekach?

Przygladam sie jeszcze HIKMICRO do tego celu ale wydaja sie bardzo duze i nieporeczne ale moze idzie za tym funkcjonalnosc… Dobrze byloby uslyszec od kogos kto mial okazje pobiegac troche z termo.

Biegam i siekam HL13.
W chłodne dni jesień - wiosna detekcja do 300-400m na otwartym terenie. Ciepłe dni jest to utrudnione ale i tak masz przewage. W nocy wyciągasz wszystko co emanuje ciepło naturalnie musisz uwzględnić zwierzęta i mrowiska

1 polubienie

Miałem, używałem.

Miałem też w rękach FLIR scouta, ATN Marsa, Leuolda trackera.

Wszystko w granicach do 10k. Ten mały chińczyk w relacji koszt - efekt jest najlepszy.

Detekcja jak pisze Kaine 300-400. Identyfikacja jakieś 200m. Jeśli ma być na jebanki kryteria spełnia z górką.

Jak na ciekawsze imprezy w Polsce ( bo tutaj w okolicy wieje chujem :wink: ) to jest “good enough”

1 polubienie

Dzieki,

Tak naprawde na potrzeby airsoftowe 100m wystarczy bo dalej i tak kulka nie doleci… moze 200m do rekonesansu. Widze, ze maja tez opcje doczepiania dalmierza laserowego ( dobry bajer zeby miec pewnosc ze cel jest w zasiegu )

Dalmierz to jednak kiepski bajer, bo emiter w nocy widać na urządzeniu.

Oj mylisz się :wink:

Im dalej tym lepiej bo masz czas na reakcje i lepszą świadomość sytuacyjną, zwłaszcza w nocy kiedy termo jest prawdziwą królową - królem jest oczywiście nokto :smile:

No wlasnie, dalmierz widac ? Bo przyznam szczerze nie mam pojecia na czym ta technologia bazuje, czy to laser IR czy zwykly czy jeszcze jakis inny xD